Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1160: Tanrı Vadisi Olayı

Bölüm nasıldı?

• İyi

Kullanılan: 81 83.5%
  • Orta

Kullanılan: 8 8.2%
  • Kötü

Kullanılan: 8 8.2%

• Kullanılan toplam oy
    97
Akainu kendi başına düşünmez, söyleneni yapar. dünya görüşü kusurludur ama ona mantıklı gelir çünkü kendisine söylenen yasaya uyar ve emredildiğinde, yoluna kim çıkarsa çıksın mutlak adaleti yerine getirir. o, goroseiler için tasmalı bir köpekten ibarettir ve mükemmel bir Dünya Hükümeti askeri olarak tasarlanmıştır. Emirlere uyun, soru sormayın; amaçlar aracı meşru kılar.

Dragon "Kutsal Ejderler'e karşı gelirsem ve birini kurtarmayı denersem tüm birliğim idam edilir" diyor. Ama sonraki kısımda Drago'un komutanı "umarım hala adada değilsidir" diyor içinden. Bu tuhaflık var halen bu kısımda. @Reiper

Tanrının Kılıcı olan kişi Gunko'ymuş.

Beyazbıyık yine üstü kapalı konuşmuş. Arkadaşım için endişeleniyorum demiş, Shakky'den bahsediyor gibi.

Çocuklarla ilgili hikayede eksiklik var, önceki mesajlarda @Smoker la da konuştuk, 2 olasılık var 2sinde de eksik kısımlar kalıyor şöyle ki;

1- Garling kadını bıçaklayıp çocukları orada bıraktı ise;

---Geçen bölüm E. Oda kadını kanlar içinde sürünerek bir yere pusmuş şekilde çizmiş, yanında çocuklar yok, normalde çocuklar Garling varken beşiğin içindeydi, ortalıkta beşik falan yok, bu bölüm kadın ölürken yine beşik yok, çocuk yok, BURAYA KADAR HADİ DRAGON KADININ YANINDAN ÇOCUKLARI ALDI ÇANTASINA KOYDU DEDİK,

--- Kadın ölmeden önce Dragon'a çocukları onun almasına izin verme diyor, şimdi ihtimal zaten Garling'in çocukları bırakıp gitmesi, kadın niye onun almasına izin vermeyin diyor, Garlingin çocukları zaten almadığını varsayıyoruz, eğer Garling çocukları almasa kadının çocukları öldürmelerine izin vermeyin vs demesi gerekirdi. BURADA AÇIK KURGU BOŞLUĞU KALIYOR.

--- Bir husus da Dragonun son sahnesinde Dragon bir bakış atıyor, çocuklar bir sepetin/beşiğin içinde uyuyor görünüyor, diğer sahnede ise Dragon hızla koşuyor çocuklar kucağında uyanmış durumdalar. Şimdi hadi ilk kısım için sepet/beşik değil, Dragon'un çantası dedik, Dragon çantada hazır uyuyor vaziyetteki çocukları niye çantadan çıkarıp uyandırıyor ve eline alıp koşmaya başlıyor, burası çok mantıksız bir hareket, açıkça herkesin görebilmesi tehlikesi oluşuyor. BURADA DA AÇIK KURGU BOŞLUĞU KALIYOR.

2- Garling kadını bıçaklayıp çocukları beşikle birlikte alıp götürdüyse ;

---BURADAKİ AÇIK KURGU BOŞLUĞU da, kadın benim çocuklarımı Garling alıp götürdü demiyor, isim vermiyor, çocukların saçları kırmızı vs de demiyor, eşkal vermiyor, Dragon hangi çocukları kurtarması gerektiğini bilmiyor.

Her iki ihtimalde de kurguda boşluk var.
Dragon ile İkizlerin anası konuşurken çocuklar orada yok. Dragon kadını dinliyor, yardım etmeye karar veriyor ve sonra çocukları bulmak için oradan ayrılıyor. Bizim o sahnelerde gördüğümüz kadarıyla Dragon'un elinde hiçbir bilgi yok ancak yine de çocukların peşine gidiyor. Burada Dragon'u panel dışı bir şekilde kadından bilgi aldığını varsaymak zorundayız. Başka türlü neyin peşine ne diye gitsin, gösterilmedi sadece.

Daha sonraki sahnede Dragon ikizleri eliyle koymuş gibi buluyor ve onları aldığı gibi kaçmaya başlıyor. Buradan çıkabilecek tek sonuç kadının Dragon'a tam konum vermiş olduğu. Dragon neyi nereden alacağını kadın sayesinde biliyordu. Peki kadın nereden biliyordu? Burada iki farklı sonuç düşünülebilir.

1.Garling kadını öldürdüğünü düşünüp yoluna gitti ve ikizleri oracıkta bıraktı. Kadın bebekleri güvenli bir yere sakladı ve yardım aramak için dışarı çıktı ancak pili tükendi. O esnada Dragon'a rast geldi ve ikizleri ona emanet ederek son nefesini verdi. Garling'i işaret ederek onları alma demesinin tek açıklaması hala daha Garling'in çocukları önemsediği zannetmesi. Çocukları alır diye düşündü kendince. Zaten Garling'in kendi ile birlikte yaşayacağını da zannediyordu. Kadın saf. Bence bu senaryo en olası senaryo.

2.Garling kadını öldürdüğünü düşünüp ikizleri yanına alarak olay yerinden ayrıldı. Kadın bunları takip etti ve ikizlerin konulduğu yeri gördü. Böylece Dragon'a doğru konumu verebildi. Ancak bu senaryoda sıkıntılar var. Birincisi Garling çocukları bu kadar ehemniyetsiz bir yere bırakmamalıydı. Ortalık kıyamet yeriydi. Dragon panel dışı olsa bile bir zolruk yaşmamış gibi. Yani Garling madem çocukları önemsiyordu, neden daha iyi bir şekilde muhafaza etmedi demek gerek. İkinci bir nokta ise kadının o halde bunları takip edebilme olasılığı düşük. Garling ooo sen ölmedin mi diye bir kez daha deşerdi öyle bir durumda. Bence bu senaryo olası değil.

Netice olarak Dragon ölmekte olan kadından tüm bilgileri alarak bebekleri buldu ve kaçırdı. Bebekleri saklayan da kadındı.

Olayın yansıtılış şekline bir bakmak lazım. Daha önce de demiştim, olayın iç yüzünü bilmeden ne Garp'ı överim ne de gömerim.
Vallahi benim için lamı cimi olmayan bir durum.

---WBnin her zaman duyduğu bir söylentiyi Garp'ın duymama ihtimali olamaz.
---Denizciler sürekli söylenti peşinde koşarken her zaman duyulan bir söylentiyi Garp duymamış olamaz.
---Garp kendine özgü istihbarat ağına sahipken bu söylentiyi duymamış olamaz.

Söylenti ne, Kutsal Ejderler bir ada seçip katliam yapıyor, insan avlıyorlar, söylenti bu.

Garp'ın hiç duymaması saçmalık,
Duyduysa Gorusei'ye Kong'a ve sair bu söylentinin aslı var mı yok mu diye sormaması ağır saçmalıktır.

2 Hafta sonra Garp çıkıp bilmiyordum derse yazar ağır sıçar.

Hele hele bu bölüm özelinde tartıştığımız gibi gizlemek için hiçbir denizci öldürülmediyse fena sıçar Oda.

Garp deniz kızı prensesini alıp kutsal ejderlerin diyarına kadar güvenle getiren gerizekalı herifin teki. Düşün yani adamın kurduğu hayal dünyasında balıkadam adası ve kutsal hükümet toprakları arasında bu kızın başına iş gelebilir ama kutsal ejderler diyarına gelince olay bitiyor xD

Genç ve güzel bir kızı ''mektebe'' götürüp bırakmak gibi bir iş bu ve hiç bir sıkıntısı yok bunu yaparken, üstelik kızın luffy'nin arkadaşı olduğunu falan da öğreniyor.

Adam süzme bir salak yani bu av partilerini duyunca da keklik avlıyorlardır diye düşünmüş olabilir :hhh:
+1

WB her zaman duyardım diyor, Garp kulak tıkacıyla gezse o rütbeyle, o istihbaratla duymama ihtimali yok, kulaksız olması lazım, çocukken menenjit geçirip duyma yetimi kaybettim demesi lazım, başka türlü açıklayamaz.

Akainu kendi başına düşünmez, söyleneni yapar. dünya görüşü kusurludur ama ona mantıklı gelir çünkü kendisine söylenen yasaya uyar ve emredildiğinde, yoluna kim çıkarsa çıksın mutlak adaleti yerine getirir. o, goroseiler için tasmalı bir köpekten ibarettir ve mükemmel bir Dünya Hükümeti askeri olarak tasarlanmıştır. Emirlere uyun, soru sormayın; amaçlar aracı meşru kılar.
Akainu Garp'ın yanında adamın kralıdır.

Düşünmez, söyleneni yapar dediğiniz adam Gorusei'nin karşısına çıkıp hesap soruyor, Dof CP0'ı parmağında oynatıyor, çapsız Gorusei ses edemezken Akainu dimdik duruyor.

Akainu genelin yararını düşünür, Ohara'da 1 tane terörist kaçsa dünyaya mal olabileceğini öngörür, harekete geçer. Romantik olmaya gerek yok, Suriyeli göçmenler bizim ülkeye doldurulduğunda içeri sızan İşidli militanlar ülkenin her yerinde patlama yapıp milleti katlettiler. Kimse sınırdan içeri alınmasa ülkemizde patlama falan olmayacaktı.

Akainunun savaşta denizci erlerini öldürmesi de genelin yararın için önemlidir. Savaştan kaçmak bizim Askerlik Kanununda da her ülkede olduğu gibi suçtur, o zaman herkes savaştan kaçar, disiplin bozulur, disiplinin olmadığı yerde kan ve gözyaşı vardır.

Garp ne yapıyor, korsan olduğunu bile bile EL sonrası torununa yol veriyor, amirin emrini dinlemeyip disiplinsizlik yapıyor, öğrencisi olan Aokiji de kendisi gibi aykırı davranıyor.

Olaya denizcilik olarak bakıp yorumlarsak bir denizci olarak Garp başarısızlık örneğidir ve kötü bir örnektir. Liyakatsizliği ve adam kayırmacılığı/torpili, disiplinsizliği teşvik eder. İyi bir asker/denizci kesinlikle değil bu adam.

Resmi ceviriyi okudum artik Garling’in tipik bir kutsal ejder kopegi oldugu gozumde kesinlesti. Arzularinin pesinde kosan, gelecegi cok de umursamayan insanlari kucuk goren birisi.

Gorev icabi adaya gidip bir kadinla gonul eglendirmis, hamile birakmis kadini da suslu sozlerle de kandirmis sonra daha iyisini buldum diyerek kadini katletmis. Cocuklari da ortalikta birakmis. O cocuklari denizcilere kim verdi orasi muallak ama Garling’in cok da umrunda oldugunu sanmiyorum. Isin ilginc yani Shamrock babasinin yaninda iken Shanks tamamen farkli bir ortama girmis. Gaban’in dedigi gibi kaderin oyunu gercekten. Shanks da kaderin cocugu.

Ayrica bir yorumda Garp’tan beklentiniz ne yahu bu adam ne yapsin diye yazildigini gordum, abi adam onceki bolumde denizdeki uc efsane insandan biri olarak sayiliyor. Xebec, Roger ve Garp olarak mansetleri dolduruyor. Bu adamdan tabii ki beklentimiz buyuk olacak. Ben artik Garp hateri de degilim. Tipik maymun hareketleri sergileyen D.’ye sahip olmasi sayesinde edindigi irade ve korkusuzlugu ile yuksek mevkiye gelmis bir denizci. Tabii ki cok guclu ve donemin korsanlariyla basabas dovusebilmis birisi ama genis capli dusunemeyen, ulan ne oluyor kadinlari cocuklari yaslilari katlediyorlar diye sorgulayamayan bir adam. Ne eksik ne fazla.

Tam tersi Akainu'nun mangadaki ilk sahnesinde emirlere uymadığını gördük. Hükümet normalde Ohara'da denizcilere adayı boşaltmaları emrini veriyor ve bir tahliye gemisi ayarlamalarını söylüyor. Akainu kimseden emir almadan tahliye gemisini vuruyor.

Senin bahsettiğin karakter Kizaru. Doğru yanlış umrunda olmadan sadece kendisine verilen emri yerine getirir. Salla başı al maaşı mantığıyla ama onun bile kırıldığını gördük bir yerden sonra Egghead'de. Kizaru gibi inandığı bir şey, belli bir amacı olmayan bir adam bile patronlarına kısmen karşı gelmişken Akainu'nun hükümete karşı gelmeyeceğini düşünmek çok yanlış.

Son Poneglif sonrası gidilen malum adada yazanlar;
- Eskiden çok büyük savaş vardı. Imu adında bir karakter vardı, çoluk çocuk demeden herkesi öldürürdü, katliam yapardı. Onunla savaşan komik bir karakter joyboy vardı. Imu'ya yenildi ve Imu'nun tiranlığı asırlar boyunca devam edecek. Adalar yok olacak, herkes köleleştirilecek.

Roger:
HAHAHAHAHAHAHa, Ne komik bir hikaye.
Beyler bundan sonra bu adanın adı Laugh Tale olacak.
(İç ses) Neyse gidip bir karı bulup evlenip çocuk yapayım, Joyboy yenemediyse ben zaten yenemem Imu'yu.

Tam tersi Akainu'nun mangadaki ilk sahnesinde emirlere uymadığını gördük. Hükümet normalde Ohara'da denizcilere adayı boşaltmaları emrini veriyor ve bir tahliye gemisi ayarlamalarını söylüyor. Akainu kimseden emir almadan tahliye gemisini vuruyor.

Senin bahsettiğin karakter Kizaru. Doğru yanlış umrunda olmadan sadece kendisine verilen emri yerine getirir. Salla başı al maaşı mantığıyla ama onun bile kırıldığını gördük bir yerden sonra Egghead'de. Kizaru gibi inandığı bir şey, belli bir amacı olmayan bir adam bile patronlarına kısmen karşı gelmişken Akainu'nun hükümete karşı gelmeyeceğini düşünmek çok yanlış.
Kizaru zaten kabullenmiş ben bu sistemin sadece bir dişlisiyim kafasında.

Böyle belirsiz bir karakteri ilk defa üzüntülü ve öfkeli biçimde akainuya bağırıp çağırırken gördüğüm zaman şaşırmıştım.

Kizaru zaten kabullenmiş ben bu sistemin sadece bir dişlisiyim kafasında.

Böyle belirsiz bir karakteri ilk defa üzüntülü ve öfkeli biçimde akainuya bağırıp çağırırken gördüğüm zaman şaşırmıştım.
O noktada dürüst olabildiği tek adam muhtemelen, Vegapunk varmış ama düşman olmak zorunda kaldı ona. Aynı anda katılmışlar donanmaya, Egghead'e görmedik ama mazileri var gibi.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık