Olayın yansıtılış şekline bir bakmak lazım. Daha önce de demiştim, olayın iç yüzünü bilmeden ne Garp'ı överim ne de gömerim.
Vallahi benim için lamı cimi olmayan bir durum.
---WBnin her zaman duyduğu bir söylentiyi Garp'ın duymama ihtimali olamaz.
---Denizciler sürekli söylenti peşinde koşarken her zaman duyulan bir söylentiyi Garp duymamış olamaz.
---Garp kendine özgü istihbarat ağına sahipken bu söylentiyi duymamış olamaz.
Söylenti ne, Kutsal Ejderler bir ada seçip katliam yapıyor, insan avlıyorlar, söylenti bu.
Garp'ın hiç duymaması saçmalık,
Duyduysa Gorusei'ye Kong'a ve sair bu söylentinin aslı var mı yok mu diye sormaması ağır saçmalıktır.
2 Hafta sonra Garp çıkıp bilmiyordum derse yazar ağır sıçar.
Hele hele bu bölüm özelinde tartıştığımız gibi gizlemek için hiçbir denizci öldürülmediyse fena sıçar Oda.
Garp deniz kızı prensesini alıp kutsal ejderlerin diyarına kadar güvenle getiren gerizekalı herifin teki. Düşün yani adamın kurduğu hayal dünyasında balıkadam adası ve kutsal hükümet toprakları arasında bu kızın başına iş gelebilir ama kutsal ejderler diyarına gelince olay bitiyor xD
Genç ve güzel bir kızı ''mektebe'' götürüp bırakmak gibi bir iş bu ve hiç bir sıkıntısı yok bunu yaparken, üstelik kızın luffy'nin arkadaşı olduğunu falan da öğreniyor.
Adam süzme bir salak yani bu av partilerini duyunca da keklik avlıyorlardır diye düşünmüş olabilir
+1
WB her zaman duyardım diyor, Garp kulak tıkacıyla gezse o rütbeyle, o istihbaratla duymama ihtimali yok, kulaksız olması lazım, çocukken menenjit geçirip duyma yetimi kaybettim demesi lazım, başka türlü açıklayamaz.
Akainu kendi başına düşünmez, söyleneni yapar. dünya görüşü kusurludur ama ona mantıklı gelir çünkü kendisine söylenen yasaya uyar ve emredildiğinde, yoluna kim çıkarsa çıksın mutlak adaleti yerine getirir. o, goroseiler için tasmalı bir köpekten ibarettir ve mükemmel bir Dünya Hükümeti askeri olarak tasarlanmıştır. Emirlere uyun, soru sormayın; amaçlar aracı meşru kılar.
Akainu Garp'ın yanında adamın kralıdır.
Düşünmez, söyleneni yapar dediğiniz adam Gorusei'nin karşısına çıkıp hesap soruyor, Dof CP0'ı parmağında oynatıyor, çapsız Gorusei ses edemezken Akainu dimdik duruyor.
Akainu genelin yararını düşünür, Ohara'da 1 tane terörist kaçsa dünyaya mal olabileceğini öngörür, harekete geçer. Romantik olmaya gerek yok, Suriyeli göçmenler bizim ülkeye doldurulduğunda içeri sızan İşidli militanlar ülkenin her yerinde patlama yapıp milleti katlettiler. Kimse sınırdan içeri alınmasa ülkemizde patlama falan olmayacaktı.
Akainunun savaşta denizci erlerini öldürmesi de genelin yararın için önemlidir. Savaştan kaçmak bizim Askerlik Kanununda da her ülkede olduğu gibi suçtur, o zaman herkes savaştan kaçar, disiplin bozulur, disiplinin olmadığı yerde kan ve gözyaşı vardır.
Garp ne yapıyor, korsan olduğunu bile bile EL sonrası torununa yol veriyor, amirin emrini dinlemeyip disiplinsizlik yapıyor, öğrencisi olan Aokiji de kendisi gibi aykırı davranıyor.
Olaya denizcilik olarak bakıp yorumlarsak bir denizci olarak Garp başarısızlık örneğidir ve kötü bir örnektir. Liyakatsizliği ve adam kayırmacılığı/torpili, disiplinsizliği teşvik eder. İyi bir asker/denizci kesinlikle değil bu adam.