Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1155: Rocks Korsanları

Bölüm nasıldı?

• Kaya gibi

Kullanılan: 153 87.4%
  • Daha iyi olabilirdi

Kullanılan: 15 8.6%
  • Beğenmedim

Kullanılan: 7 4.0%

• Kullanılan toplam oy
    175
Yok abi 2 bölümü peşpeşe oku anlarsın.

56 yıl önce Harald Jarulla konuşurken dünya konseyinden cinayetten (amiral) ordan kaçmasından bahsediyor

Xebecin Elbafa gelişi için 48 yıl önce deniyor devamında son sayfada bu ikili 8 yıl önce karşilaştı deniyor.

Bölüm içi zaman kavramında problem yok. Buna göre 56 yıl önce konsey olmuş, 8 yıl geçmiş Xebec tayfa toplayıp Elbafa gelmiş

Sorun son bölümde, son bölümdeki bilgide Dünya Konseyi olayının Xebecin Elbafa gelişiyle aynı yıl olduğu yazıyor yani 8 yıl atlama falan yok diyor. Xebecin Konseye saldirmasi tayfa toplamasi ve Elbafa gelmesi ayni yil icinde oluyor. Bana da bu daha mantikli geliyor.
Abi yazdıklarından yola çıkarak İngilizce ve Türkçesine baktım da bölümlerin şöyle bir şey olarak düşündüm tabii çevirmenler kadar İngilizcemiz yoktur belki ama. İki panelde geçen/bölünmüş bir cümle var :
"It happened during that year the incident would be the first and last of its kind"
İki panele bölünmüş hali ise "It happened during that year..." "The incident would be the first and last of its kind". Bence 3 noktadan sonra cümle devam ediyor ve tek cümle. Tek cümlede çevrilince türünün ilk ve sonu olan olayda yolları kesişti olarak çevriliyor. Ama ikiye bölüp çevrilince "aynı yıl gerçekleşen Dünya Konseyi sırasında" diye çevrilmiş. Tabii biz o panelden önce Rocks'ların geldiğini görünce aynı yıl olarak yorumluyoruz çeviriden dolayı ama bence arada 8 yıllık fark gerçekten var. Tabii bu benim yorumum tamamen yanlış da olabilir.

Nasıl oluyor o zaman? 8 sene önce Amiral öldürüyor adam, sonra aynı yıl mı oluyor hepsi? Nerede hata yapmış?
1155.bölümdeki ifadeyi
çevirtemedim ama 1154.bölümdeki kutucuğu çevirttiğimde(japoncasından) 8 yıl önce olarak çevirildiğini gördüm.
Tabi işlemi yapay zeka yaptığı için yanlış olabilir,garanti veremiyorum.

Keşke Luffy nin babası çıksaydı. Dragondan daha çok devrim yapmış adam … Xebekçiyiz :at:

Bu adam nasıl İm nin odasına girmiş, elinde silahla birde yere uzanmış sjdjsjsjsjjd geri dönecem diye delirtiyor kendini,İM da tırstı bence…

Şu One Piece'i bozan tek şey, o da Luffy'inin ölmesi sonrası Nika olayının hortlaması. Hadi hortladı tamam ama gülmesiyle ve Tom & Jerry gibi bir yapıya dönüşmesi, One Piece'i artık ciddiye alamaz duruma getirdi. Keşke Luffy'i ile Kaido'nun dövüşü Luffy dev olup ciddi bir durumla haki kullanmasıyla olup yenseydi Kaido'yu. Arkadaşlara diyorum, Luffy ölünce seriyi izlemeyin diye.

• Like
Tepkiler: ByZ
Benim anlamadığım kısım burası xebeci bukadar sakin karşılıyorken luffy,karasakal poster olayında nasıl bukadar delirmiş gibiydi hadi luffy joyboy diye karasakal ne yaptı bu adama bukadar

Yok abi 2 bölümü peşpeşe oku anlarsın.

56 yıl önce Harald Jarulla konuşurken dünya konseyinden cinayetten (amiral) ordan kaçmasından bahsediyor

Xebecin Elbafa gelişi için 48 yıl önce deniyor devamında son sayfada bu ikili 8 yıl önce karşilaştı deniyor.

Bölüm içi zaman kavramında problem yok. Buna göre 56 yıl önce konsey olmuş, 8 yıl geçmiş Xebec tayfa toplayıp Elbafa gelmiş

Sorun son bölümde, son bölümdeki bilgide Dünya Konseyi olayının Xebecin Elbafa gelişiyle aynı yıl olduğu yazıyor yani 8 yıl atlama falan yok diyor. Xebecin Konseye saldirmasi tayfa toplamasi ve Elbafa gelmesi ayni yil icinde oluyor. Bana da bu daha mantikli geliyor.
Resmi çeviri çıksın tekrardan bakacağım.

Teach başında ödül olmamasına rağmen Dünya Hükümeti tarafından aranıyormuş. Demek ki hükümet onun Xebec'in oğlu olduğunu biliyormuş. Beyazbaba'nın Roger'ın oğlunu koruması yetmemiş Xebec'in oğlunu da korumuş. Bu nasıl bir büyüklüktür.
Potansiyel olarak Wb’nin tayfası cidden çok güçlüymüş. Xebec’in oğlu, Roger’ın oğlu, Wb’nin kendisi, bir Dragon’un oğlu Luffy eksik ortamda. O da MF’de Wb’nin yanına geliyor zaten.

Xebec bence God Valleye Nika yada Karanlık meyvesini almaya gitti. Karanlık Meyvesi yada Luffynin meyvesi olabilir. Roger de o meyveye dair bir şeyler biliyordu almasını engellemek için aralarında kavga bu mevzudan çıktı. Sonrasında Garpta dahil oldu işe. Fakat meyve aradan çıktı muhtemelen. Nika meyvesi uzun zamandır Elbaftaysa Karanlık meyvesi için çıkmıştır kavga. Değilse kavga Nika meyvesi için çıktı fakat bir şekilde Meyve Elbafa geldi oradan da çalındı. Gerçi Elbafta ki meyveyi Loki mi yemişti,Epey gizem var hala.

Eski neslin birbirine olan saygısına bayılıyorum sürekli çatışma içindeler birbirlerinden hoşlanmıyorlar ama roger ve garpın birbirini yüceltmesi sengoku ve beyazsakalın birbirini saygıyla atfetmeleri bunlar aslında güzel şeyler harbiden bu adamlar boşuna zirve değil.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık