Garp gitmek niyetinde degildi Kong ona git dunya soylularini koru dedi ama kabul etmedi lakin Roger de gelecekmis denilince kosa kosa gitti o konuda katiliyorum sana. Garp dedigimiz adam zaten dunyanin en iki yuzlu adamidir Ohara yanarken deniz kenarinda guneslenen bir koramiralden bahsediyoruzGarp ve Roger intikam alma hikayesi nereden çıktı. Garp Tanrı Vadisi'ne Roger'la kapışmak için gitti. Roger ise ne olduğu tam bilinmiyor ama Oradaki hazineleri almak için gitti büyük ihitmalle. Roger ve Garp Xebec'le dövüşmedi, Xebec Korsanlarıyla dövüştü.
Gibi'deki sahne geldi aklıma. "İlkkan senin ben geçmişini..."Bir çiftçi çocuğu Zoro kaldı seride. Oda'nın, geçmişini umursamadığı tek karakter.
Daha Nami var. Onu nereye bağlayacak acaba ?Çok doğru bir yorum. Birbiriyle alakası olmayan kimse kalmadı çok şükür.
Adamların birkaç ömrü kalmış diyorum.Emekli olmuş diyorum.Adamlar huzur istiyorlar.Rayleigh kizaru'yla birkaç dakika dövüştü adam nefes nefese kaldı.En iyilerin savaşında ne yapsın,kendini mi öldürsün?Roger tayfası niye Acei kurtarsın, kaptanın oğlu olduğu için olabilir mi ?
Kuma, Ivankov, Inazuma kaç kere Luffyi kurtardılar, niye, Dragonun oğlu diye. Hadi Kumayı sayma, o Nikayı biliyordu belki Nika için de kurtarmiş olabilir ama esas Dragonun oğlu diye kurtardılar.
Ray Hancocku kurtarmak için BB ile yüzleşiyor, Luffyleri kurtarmak için Kizaru ile yüzleşiyor, Acei kurtarmaya çalışmaması kesinlikle eksi yazar.
Hadi de ki savaşa gitmesinler, Acein ilk yakalandığında IDyi de basabilirlerdi, WBden bekliyorlardı ID basmayı Lordluğu kullanarak Luffy ve BB bastı, balon kaplama ustası olan Ray aynı WBnin IDye çıkması gibi Roger korsanlarını toplayıp hayde hayde basabilirdi IDyi.
E. Odanın sıvaması diyeni anlarım ancak aksi halde Ray ne yapsin, niye kurtarmaya çalişsın düşüncesini mantıkli bulmuyorum.
Birincisi One piece Manga 957 .bölüme bakmanı istiyorum orada Sengoku şunu diyor:Garp gitmek niyetinde degildi Kong ona git dunya soylularini koru dedi ama kabul etmedi lakin Roger de gelecekmis denilince kosa kosa gitti o konuda katiliyorum sana. Garp dedigimiz adam zaten dunyanin en iki yuzlu adamidir Ohara yanarken deniz kenarinda guneslenen bir koramiralden bahsediyoruzKimin dedesi iste…
Orada bahsedilen hazine muhtemelen dunya soylularinin caldigi soylenen crown jewel olabilir ama Oda abimiz en merak edilen olayi duzgunce cizmedigi icin bir sey anlayamamistik o bolumde.
Lakin Sengoku orada diyor ki Garp ve Roger birlik olup Rocks’u yok etti diyor ama daha sonra cikan bolumun birinde o olayda Saturn’un de oldugunu gormustuk muhtemelen Rocks dunya soylularini yok etmeye niyetlenirken ortadan kaldirildi