Bütün önemli karakterler birbiriyle ilişkili çıkıyor. Evrenin genişliği her geçen sayıda daralıyor ve basitleşiyor.
Olması gereken oluyor manga okuyoruz roman değil. Manganın orta hal koşullarında olan bir şey akrabacılık, klancılık. Bu 7, 9 karakterin farklı noktalardan başladığı ve karakterlerin belli bölümlerde birleşip ayrıldığı sayısız bakış açısıyla yazılan bir eser değil. Dümdüz bir manga. Zaten mangaların çoğu düz. O görsel roman kökenli eserler daha grift işleniyor başta Baccano derim.
Ben Sabaody sonrası karakterler yeni dünyada gösterilince bu supernovalardan her birinden birer ciltlik falan hikaye çıkacak sanmıştım. Belki spin off lar falan gelecek diye düşünmüştüm güncel okurken. Adam senelerce tek panel tek panel işledi bunları. Sonra belli arclarda da kurbanlık olarak kullandı. En fazla Law ve Bonney işlendi işte. Ama başta bakıyorsun bir anda evren ne kadar genişliyor bir dolu karakter geçmiş belli yollardan ne hikayeler yaşandı ne hikayeler okuyacağız bunlar nereye gidecek falan diyorsun en azından ben öyle demiştim

Meğer Oda nın umrunda değilmiş editör hareket olsun biraz karakter mi bassak bu arc demiş ortaya karışık atmış. İnanılmaz tasarımlar inanılmaz tipler baya kum torbası olarak kullanıldı geçildi.
Siz bu seriden çok fazla şey bekliyorsunuz ama bu düz Shonen manga. Sadece klişelerini uzun süre güzel gizledi çünkü çok uzun ve bir dolu gizem var. Sana bir dolu başka şey düşündürtüyor. Ama son arclara geldik bak Dragon Ball gibi Naruto gibi uzaylılara bağlayacağız.

O kadar da özel bir şey yokmuş hani.
Ben 12 yaşımda başladım bu seriye yakında 32 olacağım 5 sene evvel baya umutluydum serinin sonunun işlenişyle ilgili, ama bu adam Whole Cake i Wano yu öyle bir sündürdü ki öyle don lastiği kıvamına getirdi ki seri iki arctır paldır küldür gidiyor şu saatten sonra Teach in kız kardeşi Luffy nin anası bile çıkabilir