Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Luffy'i Meyvesi Mi Taşıyor?

Luffy'i Meyvesi Mi Taşıyor?


  • Kullanılan toplam oy
    138
800 yıldır kimsenin uyandıramadığı bir yerde geçmiyor. Goruseinin açıklamalarının ne kadar saçma olduğunu vaktinde konuşmuştuk. Daha meyve uyanmamışken durduk yere Nikanın uyanışından bahsetmeleri saçmalık mesela. Yine bu meyvenin 800 yıldır kaçtığından bahsedip 1100 bölümdür meyveyi alıkoymak için hiçbir iş yapmamaları da saçmalık. Burgess bile meyvenin peşindeydi ama WG değildi ama sanki sürekli arıyorlar gibi anlattılar. Bu konunun nasıl bir retcon olduğuna dair @Smoker konu bile açmıştı.

Aksi olsa da çok problem değil, çünkü meyveyi Luffy uyandırmadı, Luffy ölünce otomatik olarak meyve uyandı, Luffy daha yaşadığı şeyin ne olduğunu bile bilmiyordu. Bu yüzden meyvenin uyanması olayı Luffy'e yazmaz.

Meyvenin uyanması hususunda da 2 ihtimal var;

1. ihtimalde, Parazit- konak hikayelerinde parazit yaşamak için konağa ihtiyaç duyduğundan konak ölecek gibi olduğunda parazit devreye girip onu kurtarır. Toriko Heracles tarafından ölümün eşiğine getirildiğinde Mavi Şeytan'ın içinden çıkıp onun için savaşması gibi veya direkt Parazit hikayesinde Migi'nin ana karakteri kurtarması gibi. Bizim olayımızda da Nika, Luffy ölünce kendi de bir müddet yok olacağından uyanarak sazı eline aldı ve konağın hayatını kurtardı.
2. ihtimalde Nika'nın uyanması için konağın ölmesi gerekiyor. Luffy fiziksel ve mental olarak meyveye tam uyum sağlamıştı ama öldü sonuçta. Ölen birisi teknik uygulayamaz. Bu ihtimalde de uyanış Luffy'e yazmaz, çünkü Luffy'nin yaptığı bir iş yok. Meyve otomatik uyanıyor.
Niye uyansın zamanı belli.
 
Evet Wano da kehanet yok muydu? İşte 20 yıl sonra biri gelecek vs, yani Nika belki bir çok kişi tarafından kullanıldı taşıyıcı öldü ya da hiç kullanılmadı , ana kullanılmış olsa da uyanması gereksiz çünkü ,Roger okuyor ve gülüyor , Rogerın beklediği sen değilsin diyor Bryazsakal teach için, yani o dönemden bu yana belli bir tarih var ve herkes Nikayı bekliyor

nika ise tam o sırada meyve olarak gün yüzüne çıkıyor. Bulunmak istiyor belli ki, o dönemde Ace olsa o yerdi, yani denek istediğim daha 10-15 yıllık bir zaman var , Nikanın kendisini bir çocuğa yedirtmesi çok mantıklı , karakterini de çok rahat etkilebilir ayrıca meyve bedeni etkiliyor , Teach gibi yetişkin bir ayı yese böyle çocuksu duramazdı , ama sorun meyveyi hiç yetişkin biri yedi mi acaba

luffy ölse de ölmese de Nika Wanoda kehanet için uyanabilirdi , tabi uyanış için ölmesi gerekli mi bilmiyoruz

işin özü kehaneti yazan ve gerçekleştiren Nika olabilir , önceden kehanet nasıl gerçek olsun sorusu vardı ama şimdi bir tanrı var, gerçekleşmesi normal

neyse yazdıklarımda hata olabilir sizler kadar hakim değilim tabi
 
Buraya kadar gelmesini sağlamadı ama çıktığı yolu tamamlamasını sağlayacak meyve olacak mangakanın çizdiği yol bu gibi duruyor. Gereksiz bir retcondu. Seri başında Shanks,Smoker,Rayleigh bakıp Roger'ı görüyordu. Hemen hemen her noktada Roger ile benzer özelliklerine vurgu yaptı. Haki üzerine bir güç uydursaydı kimse rahatsız olmazdı bence. Hikaye Luffy'nin müttefik edinme güçleriyle Roger'ın önüne geçip hükumeti düşürmesi şeklinde ilerleyecek gibi duruyordu Wano'ya kadar.

Bence Soda seri ciddileşmesin diye Nika saçmalığını çıkarttığına kendisi de pişman olacak, pişmanlık içinde kavrulsun Soda.
 
Serinin konseptine bakarak Nika meyvesi yerine başka bir meyve yeseydi ya da meyvesiz takılsaydı gelişimi belki daha geç olur ama ikinci bir Roger-Garp olurdu ama dünyanın kurtarıcısı bin yıldır beklenen Nika olmazdı. Çağının en güçlülerinden olurdu ve hikaye böyle biterdi.
 
Emeği ile geldi buralara. Lamı cimi yok bu işin. Okuyucunun canını sıkan şey wano oldu. Yazar orada saçmaladı bu sadece luffy için olmadı hepsi için geçerli. Baş düşmanına uyanış açmayan law dan dünyanın en güçlüsünden eğitim aldığı halde h.haki sahibi olup öğrenmeden gelen zoro ya. İpin ucunu kaçırdı ya da saçmalık seviyesini zirveye çıkardı yazar bey işte. Bir de üstüne nika ile mum dikti tam oldu. Meyve yerine neden düştüğü yerde lawın gemisi vardı neden tükürdüğü su döndü dolaştı üstüne düştü... gibi vs içi mevzular rahatsız ediyor okuyucuyu. Bunlar birikiyor böyle patlıyor sonra vay efendim o karakter de de bu var falan fişman. Meyveli karakter sorgulanmaz da buralara kendisi geldi. Haki mevzusu malum eğitim şart durumu o hariç.
 
Serinin konseptine bakarak Nika meyvesi yerine başka bir meyve yeseydi ya da meyvesiz takılsaydı gelişimi belki daha geç olur ama ikinci bir Roger-Garp olurdu ama dünyanın kurtarıcısı bin yıldır beklenen Nika olmazdı. Çağının en güçlülerinden olurdu ve hikaye böyle biterdi.
Aga Nika kurtarıcı felan çıkmayacak.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık