Yalnız bu kılıç, bir tepki olarak o kullanımı yapıyor, yani kendine sahip olmaya çalışan kişiye verdiği tepki bu, eğer Zoro'da belli bir güç olmasa zaten dayanamayıp gidecekti, burada Zoro'ya öğrettiği bir teknik yok ? Var mı ? Zoro'yu sınıyor hatta haklamaya çalışıyor ama sonra Zoro kılıcı kontrol altına alıyor. Zoro'ya bir teknik öğretmiyor ki. Haki kullanımına gelirsek o haki salınımını kılıç mı yapıyor yoksa Zoro mu yapıyor belli değil, belli olan şeyler yarın daha netleşecek ama benim anladığım kılıcın verdiği tepkiye karşı Zoro'nun o tekniği uyguladığı.Red, Zoro bu tekniği herhangi bir kılıcına uygulayabilir olsa evet görünürde Shusui ile arasında bir fark olamaz dersin. Ama daha önce Zoro'dan böyle bir haki kullanımı gördük mü? Kılıç bariz bir şekilde adamın hakisini kendine çekiyor. Zoro'nun bunu kontrol etmekte ustalaştığını ve bütün gücünü tek bir saldırıda toplayabildiğini düşün? Shusui'nin bildiğimiz kadarıyla ne özelliği var da bu etkiyi yapacak allasen
Kesmenin abartı olması ise bu kılıcın özelliği ve Zoro'nun tam hakim olamaması tıpkı Shusui'de olduğu gibi, hatırlarsan ilk başlarda ona da hakim değildi ve Shusui sertliğiyle öne çıkıyordu.
Yani kılıçlar eşit, zaten eşit olduklarını o dünyadaki en iyi kılıç ustası dile getiriyor.
Shusui = Sertlik
Enma = Kesiş gücü
Tam olarak rahatsız olduğun noktaya gelirsek ben de o noktadan rahatsızım zaten spoiler çıktığında attığım ilk yorumlar da buna dönüktü, kendi başına tribe giren kılıçlardan hoşlanmıyorum ama burada karşı çıkışımın sebebi Shusui ve Enma'nın kalite olarak farklı görülmeleridir.