Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Kitap Tavsiye

Kütüphaneleri denedin mi? Toplu katalog ve halk kütüphaneleri kataloğu sayfalarında kitabın adını arattım. 9 kütüphane çıktı.

http://www.toplukatalog.gov.tr
http://koha.ekutuphane.gov.tr

Özgen Berkol Doğan Bilimkurgu (ist/kadıköy)
Karadeniz Teknik - Merkez
Ankara - Siyasal Bil.Fak.
Hacettepe - Beytepe
Muğla - Merkez
Çanakkale 18 Mart - Merkez
ODTÜ GVO
Kocaeli - Merkez
Kırklareli İl Halk

Bunlardan birine yakınsan gidip üye olup kitabı ödünç alabilirsin. Yakın değilsen herhangi bir halk kütüphanesine git ve aradığın kitabın Kırklareli il halk kütüphanesinde olduğunu, kütüphaneler arası ödünç hizmetinden yararlanmak istediğini söyle. Senin bulunduğun kütüphaneye kitabı getiriyorlar. Ben bunu hiç denemedim ama halk kütüphaneleri yönetmeliğinin 25. maddesinde getirmeleri gerektiği yazıyor. Kitap il sınırları içinde bulunabiliyorsa hizmetten seni faydalandırmayıp kitabı nasıl bulacağını söyleyebilirler. Bir kütüphaneci benim bulduğumdan daha fazla kütüphane bulabilir. Onların iki siteden çok daha fazla danışma kaynağı oluyor.

Öte yandan listelediğim kütüphaneleri deneyeceksen; önce telefon edip kitabın rafta olup olmadığını, ödünç alma prosedürünün nasıl olduğunu sormanı öneririm. Devlet üniversitesi kütüphaneleri halk kütüphanesi gibi hizmet veriyor. O üniversitede okuman şart değil. Ayrıca üniversite kütüphanelerinde tarayıcı da olur genelde; yani üye olmadan, kitabı ödünç almadan da pdf çıktı alabilirsin.

Belki bunları çoktan biliyorsundur ama sana soru sorup ona göre bir şey yazıp o şekilde uzatmaktansa genel bir açıklama yazmak istedim.
Cevap vermeyi unutmuşum, kusura bakma. Çok teşekkür ederim, artık buralardan faydalanırım, sınavlar falan bitsin de.
@Tilqi_Gin zaman çarkında 9. kitabı yarıladım. Sissoylu ney?
Brandon Sanderson'ın yazdığı fantastik üçleme. Gerçi sonra daha da genişletiyor seriyi. Kendisi aynı zamanda Robert Jordan'ın 11. kitabı yazıp ölmesinden sonra 12-13 ve 14. kitapları yazarak Zaman Çarkı'nı tamamlayan yazardır. Yazarın yazdığı serilerin çığu Kozmer(Cosmere) evreninde geçer, Sissoylu da bu serilerden biridir. Kozmer hakkında ayrıntılı bilgi için. http://www.kayiprihtim.org/forum/cosmere-brandon-sanderson/kozmer-rehberi-spoiler-yok-t17585.0.html
Brandon Sanderson serileri güzeldir, tavsiye ederim. Eğer başlamak istersen Elantris ile başlamak en iyisi olur. Yazarın ilk kitabı olduğundan diğer kitaplara göre daha basit, Kozmer'de geçen ilk kitap olduğundan bütün Kozmer serilerini okumak isteyecekler için sonra okumak belki tatminsizlik yaratabilir.
 
Arka planında tarihi olayların işlendiği kitaplar arıyorum.
Örneğin Ana kitabı gibi ya da Uçurtma avcısı gibi. Siyasi bir olay ya da düşünce olmak zorunda değil. Sadece o ülkenin o tarihlerde yaşayan insanlarının yaşamını anlatan bir kitap.
 
Amin Maalouf kitapları olabilir mi ?
Olabilir. Semerkand kitabını okumayi düşünüyordum zaten:good: Ama biraz daha farkli bir şeyler ariyorum. Çok bilinmeyen tarihi bir trajediyi anlatan kitaplar mesela. Ama bunu bir tarih kitabi gibi degil de bir kurgu roman gibi anlatan kitaplar. Ne aradığımı tam olarak bilmedigim için anlatamıyorum da :(
 
Olabilir. Semerkand kitabını okumayi düşünüyordum zaten:good: Ama biraz daha farkli bir şeyler ariyorum. Çok bilinmeyen tarihi bir trajediyi anlatan kitaplar mesela. Ama bunu bir tarih kitabi gibi degil de bir kurgu roman gibi anlatan kitaplar. Ne aradığımı tam olarak bilmedigim için anlatamıyorum da :(
O zaman şu güzeldi.

Tarihin ilk kadın bilginlerinden Hypatia'nin hikayesini kurgu roman olarak anlatıyor :good:

 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık