Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[İnceleme] One Piece'in En Önemli Özellikleri

  • Konbuyu başlatan $abo
  • Başlangıç tarihi
Ben anime ve manga dünyasına pek hakim değilim şuan 10-15 anime serisi izlemişimdir. OP ve One punch manden başka okuduğum manga da yok takip ettiğim seride yok. İzlediklerim genelde zaten herkesin en iyi dediği yapımlar. Ama hala içlerinde en iyisi OP bana göre. Hikaye işlenişleri olsun. Hayattaki olayları ırkçılık açlık gibi seriye yedirişi olsun. Komiklikleri şakaları olsun hala tatmin ediyor. Uğruna forumlara üye olup tartışıyorum daha ne olsun. :( Bence OP karakterleri merak ettirmekte çok iyi bu kadar bağımlısı olmasının sebepleri 800 bölüm olmuş şu arc bitiminde Kiado'yu 7. schi'yi daha yeni gördük. Adam meyveyi gösteriyor ismini söylemiyor karakteri gösteriyor gücünü merak ettiriyor. Adam baya baya meraklar silsilesi üzerine kurmuş seriyi. Mesela uzun olarak OP'tan sonra en uzun Naruto bitirdim merkalanacak 2 üç şey vardı hepi tobu. Tobi Obito mu? :( Serinin bu kadar ilgi görmesinin temel sebebi merak üzerine kurulu olması bence bunu çok iyi yapıyor okuyucuyu bağlı tutuyor bence. Ayrıca One Piece'in ne olduğu da hala yavaş yavaş işliyor merak içinde merak uyandırıyor. Teori manyağı oluyoruz heryerden. Özellikle gerçek yerlerden karakterlerden esinlenmesi. Dressrosa ispanya gibi. Hatta v2 yapmasıda hoşuma gidiyor. Alabasta Dressrosa benzerlikleri falan. Benim OP'ta en büyük korkum sonunda tatmin olamayacağım korkusu. Şuan bence çıtayı çok yükselti sonu hep belli hiç değişmedi diyor OP'un inşallah şaşırtıcı bir biçimde kursağımızda kalarak bitirmez seriyi herkes tatmin olur. Ne bileyim Usopp'un yalanlarının gerçekleştirmesi. Kaç bölüm önceden gidicem dedikleri yerlere gitmeleri. Başka serilerde bu kadar uzun soluklu düşünülmüş şeyler var mı bilemiyorum lakin benim çok hoşuma gidiyor bu detaylar. Tabi ki o son acıtasyonları bende sevmiyorum hep son saniyede oluyor olaylar her adaya koyuyor bir gerilim acıtasyon malzemesi buda kusuru olsun be. Alabasta bomba , Skypie Enelin yıldırımları, Dressrosa Torikage , Enies Lobby Buster call, W7'yi de su basıyordu. Birde vsler sırasında karakterler güçlerini açıklayıp rakiplerinin onun güçlerinin zayıf noktasını düşünmesine olanak sağlaması çok saçma. Ama olsun OP böyle de güzel.
 
One Piece deki gizemi seviyordum, kurgusu iç içe geçerek derinleşiyordu sürekli ama son zamanlarda kurgunun açılması gerektiği halde açılmadığını görüyorum, karakterler yeni dünyada ve hala gizem üstüne gizem koyuluyor bir olayı öğrenmek için 2-3 ay bekletiliyoruz bu bir süre sonra insanı sıkıyor.
 
Dediğin gibi bazı şeyleri çok aceleye getiriyor. Mesela kaç yüz bölüm oldu, insanlar hala vs. görmeye aç. Bu çok büyük bir eksiklik. Ama bu konuda da umarım aklımdaki şeyler gerçekleşir. Oda nasıl ki karakter öldürme özürlüsü, seri sonunda bir sürü adam öldürsün, Oda nasıl ki vs. çizme özürlüsü, tüm efsane dövüşleri seri sonuna bıraksın. O kadar sene beklediğimize değsin yani. Zaten bu Caponların en sevmediğim özelliklerinden bir tanesi seri sonlarını tatmin edici şekilde bağlayamamaları. Seri sonunda tatmin olalım, ben şimdiki duruma razıyım.

Seri sonuna 10 tane adam gibi vs. çizsin, seri kendini kurtarır vs. açısından. Ki çok önemli dövüşlerde kişi başı 4-5 sayfa çizmek zor olmasa gerek ya. Seri sonu dövüşleri kardeşim bunlar. 1-2 sayfada kestirip atma işte. Doyur insanları. Bakalım ne olacak :)
Seri daha da güzel olacakken işte bizim mangaka pek yapmıyor bu tarz şeyleri.
Adam öldürme hadi olmasın çok önemli değil. Vs'yi de geçtim. Her şeyi geçtim.

Serinin en kötü olayı ne olacağını bilmemiz.
Denizcilerde çaylak yok. 3-4 tane çaylak olsaydı. 2 tanesi de D. olsaydı efsane olurdu mesela. Ama yok! B.ktan karakter yaratıp duracağına bunu yapsaydı ya!

Luffy ve bizim tayfayı durduracak bir tane karakter var mı seride? Yok! Berabere kalacak adam var mı? Yok! WB-Garp gibi karakter eksiği var şuan serinin.
Çünkü diğer tüm karakterlerin dayak yemek için bir sebebi var.

2-3 tane Luffy ile KK'lik için yarışabilecek kötü olmayan ve sağlam olan D. olsaydı heyecan gelirdi seriye.
Denizci çaylakları da hem kötü olmayıp hem de sağlam olsaydı akıllarda acaba yenilir mi ya da en azından berabere kalır mı? sorusu olurdu.
 
Bi bakayım dedim öyle başladı, illaki bir kulp bulmaya gerek yok. Hemen hemen her anime veya mangaya bi bakayım diye başlıyorum.
One Piece bunların içinde Shounen olarak iyi olduğunu düşündüğüm için olabilir.
 
Tv de gördüğüm animeler (yu-gi-oh , pokemon, bayblade vb ) dışında tek takip ettiğim seridir . One PİECE de de olduğu bunda kaderin olgusu büyük bir de seriyi takip ettikten sonra çoğu yerde karşıma çıkmaya devam etmesi ki bu bence çok kaliteli bir seri olduğunun kanıtıdır . mesela torikoyu da biliyorum ama anime siteleri dışında karşıma hiç denk gelmedi orda da denk gelsin bir zahmet . Ben bir de çoğu yeni şeye one piece ile başladım ilk defa bir foruma üye oldum. ilk defa bir serinin mangasını okudum . ilk defa bir seride güncele geldim. İlk defa bir seri için devamsızlık hakkımı kullandım ilk defa b
r seri için sabah erken saatlerde ( güncele geldikten sonra ) bölüm hemen paylaşılsa da izlesem dedim bunlar say say bitmez. Son olarak da herkesin dilinden düşürmediği çok iyi hazırlanmış kurgusu ve derin dünyası var. :good:
 
İlk başta da severek takip ediyordum ama beni gerçekten One Piece'e bağlayan şeyler, Robin'le beraber baş gösteren anarşi, derin devlet, poneglif, saklı ve kirli tarih vs. olmuştur.

Daha sonra tayfanın dramatik geçmişleri, birbirinden ilginç, şahsına münhasır kişilikleri ile öyle bir bağ kurmaya başladım ki onlarla güldüm, onlarla hüzünlendim, maceralarına yürekten dahil oldum. Hangi evrende yaşamak istersin sorusuna, yıllar boyu verdiğim Orta Dünya cevabını değiştirdim.


Bu videoda söylendiği gibi: Robin'in; memleketinin, Saul'un, annesinin ve tüm yaşadıklarının intikamını alması için, Rio poneglifine ulaşıp, Kayıp tarihi öğrendiğini; Brook'un, arkadaşlarının hatıralarıyla dolu bir gemide yalnız ve çaresiz geçirdiği 50 yılın karşılığı olarak, Laboon'la buluştuğunu görmek istiyorum... Sanki tayfadan biriyim artık, maceralarında hep yanlarında olacağım, kaptanımı ve nakamalarımı, ölmez de sağ kalırsam hiç bırakmayacağım. Oda Reis arada kızıyoruz ama iyi ki varsın.
 
Ben her büyük arcda ağlayan birini görmekten bıktım. Naminin ve robinin bir arcda duygusal olması gayet normal ama sanji biraz fazla saçmaydı adamın karakterine baya ters.Açıkcası her olayın son saniyede kurtarılması benim için çok sıkıntı değil.Ölüm olayına geleceksek kesinlikle katılıyorum çok az.Bide seriden şuana kadar anladığım kadarıyla luffy'nin olmadığı bir yerde diğer karakterlerin gücünü göremeyez.Oda galiba ben karasakal olsun kaido olsun gücünü görünce herkesin şaşırmasını istiyor ama ne yazıkki insanları tatmin etmiyor bende dahil kesinlikle daha fazla vs görmek istiyorum
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık