Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
D.'lerin neresi g0çlü ırk, sıradan bir ırk. Luffy ve law'ın küçüklüğünü görmüyor musunuz, o meyveleri yemeseler ne olacak. Kral haki kutsal olan dof ve Chinjao reis'de de çıkıyor, yani D'lere özgü değil.

Hee D'ler bizdeki yahudiler gibi ilim ve bilimde çok ileridir o olabilir. Yahudilerde bu bakımdan seçilmiş ırk, Kuran'da bile yazar ama bunu kötüye kullandıkları için lanetlenmişlerdir o ayrı.
 
Kardeş yok öyle bir şey. Bunların hepsi savaşçı değil. Bizim gördüğümüz D.sayısı 8 tane. Bu seri içerisinde ön plana ya gücünle çıkarsın ya da politik konumunla. D.ler politik olarak öne çıkmıyorlar. En büyük güç Dünya Hükümeti ve başlarında Kutsal Ejderler bunların direk düşmanı çünkü. Ön plana çıkanlar ise gücüyle yarattığı karışıklıklarla ön plana çıkıyorlar. Bu adamlar bırakında zaten güçlü olsun. Ama tüm D. ırkı böyle değildir. Hepsi çok güçlü olsa yıkılmazlardı bence. En güçsüz Koramiral gücünde diğerlerinin hepsi Garp Roger seviyesinde ya da daha düşük olan bir Krallığı kim yıkabilir? Var mı böyle bir güç? Bence yok.

Saiyajin değil bunlar.

Bana DragonBaal örneği vermeyin. Dragonnball'da istisnasız Saiyajin ırkı Dünyada ki insan ırkından güçlü değil mi?

İnsanlar içinden Saiyajin'den daha güçlü biri çıktı mı?

OP'ta öyle değil ama. Roger'a denk WB vardı. Şu an Dragon'dan daha güçlü olduğu varsayılan Kaido var. Bak denk olmayı geçtim güçlü olanlar da var. Rakipsiz değiller.

DB değil diyorsun da ana karakter Luffy, Goku'dan türetilmiş bir karakter.

D. ırkı da zaten güçlü diyoruz, savaşçı olmayan, o şekilde yetiştirilmemiş Rouge bile karnında 20 ay çocuk taşıyacak kuvvetteydi. Diğer D. ler arasından en güçsüzü Saul, o da kor-amiral. Ondan sonra Gorousei olsun, bazı denizciler olsun hep D.'ler den korkuyor. Bu hikaye de Saiyan hikayesinden alıntılanmış gözüküyor, orada da Freeza Saiyan'ların toplanıp grup olarak saldırmasından korkuyordu, bu sebeple gezegenlerini yok etti. D.'ler den korkup bir şekilde krallıklarını yok etmişler işte bu bariz.

Zaten illa ki hepsi Roger seviyesi olur demiyorum. Adamların hepsi savaşçı diyorum. Savaşçı ve üstün ırk olmak farklı, aşırı güçlü ve istisnai karakterler çıkarmak farklı bir şey. Freeza, Ginyu, Piccolo gibi karakterler de aşırı güçlüydü, ama onlar ırk olarak aşırı güçlü değildi. Bahsedilen şey de zaten D.'lerin genel olarak güçlü çıkmaları ki bu da bariz bir şey.
 
Roger D. Olmasaydı Luffy'nin kral oluşu daha çok anlam kazanırdı. Zaten rearkarne işliyormuş gibi sürekli benzetiyor. Luffy'nin orijinalliğini bozuyor bu.
Luffy nin neyi orjinal :D Naruto dan tek farkı talk no jutsu su yok.Onun yerine en başından beri ''mıknatıs no jutsu'' su var.Bunlar bak çükügo ve toriko da yoktu.En leş 2 ana karakter luffy ve naruto aşırı sıradanlar.Gerçi bunların yanına gon da eklene bilir.O da mal ve düz.
 
D ırkını Oharalılara benzetiyorum ben. Ohara nın da tamamı arkeolog değildi ama olanlar dünyayı yerinden oynatabilecek seviyedeydi. Şu anda da D ırkından olup sıradan hayat süren sıradan insanlar olabilir meyve sebze satıyor olabilirler ama bunları göstermenin seriye ne katkısı var? Antik Krallık fazlasıyla gelişmiş bir krallıktı. Bilim sanat savaş gibi konularda tehdit olabilecek düzeyde bir ırktı. Dünyanın geri kalan toplulukları bu toplumla baş edebilmek için toplandılar ve yok ettiler krallığı. On tane yonkou olsun isterse o topraklarda. Sen krallığı yok ediyorsun coğrafyayı ortadan kaldırıyorsun. Şu an bile kitle imha silahı gibi meyveler var ve o zaman olmadığının garantisi yok. Kaldı ki antik silahlar var ve kullanılmış olma ihtimali çok yüksek. Bugün d isminden korkulması o dönemdeki uygarlığın tekrar tekel olması ihtimalindendir. Law doktordu, babası şehrin en iyisiydi. Dragon devrimci oldu en çok aranan adam. Garp korsan krala bela olmuş bir adam ki bugün o ayarda bir denizci yok belki de üstelik meyvesiz. Rouge un hayatta kalma içgüdüsü insan sınırlarının çok ötesinde. Ace ve luffy krallığın en büyük adayları üstelik luffy nin yaşama bakışı medeniyetin yeniden kurulması adına en önemli etkiyi sağlıyor. Roger ve Ace de bu yoktu. Roger vahşiydi dolayısıyla kitleleri peşinden sürükleyemezdi. Tam olarak benzeşmese de hashirama ve naruto meselesi de buna benziyordu. Gelecek nesil eskinin gücünün yanında en eskinin becerisini de miras alıyordu. One piece için ihtiyaç duyulan da budur. Roger ın ömrü yetmeyeceği gibi doğru yöntemi de bilmiyordu. Doğal güdüleri, onun özgürlüğe taş koyan her şeyi yok etme üzerineydi. Fakat luffy nin karşısına çıkan şeylere verdiği tepkiler çok farklı. Rogerda oharayı biliyor, gökyüzü adasını biliyor tarihi bilmeye aç. Ama medeniyeti kuracak ışık onda yoktu. Herkes biraz d ise luffy tam bir d dir. Bu yüzden kral olacak olan o olduğu gibi tarihi geri getirecek olan da odur.
 
Tek bir soru. Dof kimin adamı?
Konu dışı olmasın orada. Jack, Craker, Marco gibi biri mi? Dof kimsenin adamı değil. Kaido ile müttefik. Adam shichi bir kere oradan bakarsan Wg'nin adamı. Kaido holding dersen Dof'da büyük bir şirket. Holding isterse o şirketi batırır ortak anlaşmaları falan vardır vb. Ama o şirket %70 Kaido holdingine iş yapıyorsa %10 Mom'a ve diğerlerine iş yapıyorsa kimsenin adamı değildir.

Umarım açıklayıcı olmuştur. Güç farklı şey, adamı olmak farklı şey.
 
Konu dışı olmasın orada. Jack, Craker, Marco gibi biri mi? Dof kimsenin adamı değil. Kaido ile müttefik. Adam shichi bir kere oradan bakarsan Wg'nin adamı. Kaido holding dersen Dof'da büyük bir şirket. Holding isterse o şirketi batırır ortak anlaşmaları falan vardır vb. Ama o şirket %70 Kaido holdingine iş yapıyorsa %10 Mom'a ve diğerlerine iş yapıyorsa kimsenin adamı değildir.

Umarım açıklayıcı olmuştur. Güç farklı şey, adamı olmak farklı şey.
Sıkıntı şu ki ortaklık durumunda dofun kaidoudan korkmaması gerekir. Kaidou olmazsa gidip mom ile çalışır karasakal ile çalışır yada tek takılır. Dofun öyle bir durumu yoktu. Kaidounun işinde bir aksaklık vs. olursa bedelini dof ödüyordu. Bu yüzden dof kaidounun ortağından çok ayak işlerini yapan adamıydı. Dofa göre bellamy neyse kaidouya göre dof çok farklı değil.
 
Kaido'nun ırkı ''D'' ırkından güçlü olamaz, op için konuşursak en güçlü ırk ''D'' ırkıdır bunun tartışması bile zaman kaybı :a:
Bunu diyen adam WB için Garp ve Roger'dan güçlüyü de savunmuyor mu?

@Erkan12

Teach'te Frieza mı oluyor?

Sabahtan beri anlatıyorum arkadaş dediğimi anlayıp ona göre cevap verin. Saiyain ırkı direk en güçlü ırk denilmiş. D. ırkı için en güçlü ırk denilen bir yer göster bana?

Ayrıca kaç defa dedim size ki 8 tane D. gördük zaten bırakında onlarda gücüyle ön plana çıkanlar olsun. O sekizi üzerinden D.'lerin hepsi için güçlü diyorsunuz. Yok öyle bir şey.
 
Son düzenleme:
Bunu diyen adam WB için Garp ve Roger'dan güçlüyü de savunmuyor mu?

@Erkan 12

Teach'te Frieza mı oluyor?

Sabahtan beri anlatıyorum arkadaş dediğimi anlayıp ona göre cevap verin. Saiyain ırkı direk en güçlü ırk denilmiş. D. ırkı için en güçlü ırk denilen bir yer göster bana?
Denmesine gerek yok. Gösterilenler bunu söylüyor zaten. Millet anlattıkça hala ısrar ediyorsun kabul etmemekte. D. olup da ortalama kimseyi görmedik sen diyorsun ki hala en güçlü soy mu diye. Shanks'ın veya Wb'nin soyuna baksak kendileri gibi güçlü olan bir Allah'ın kulu yoktur belki de tarih boyunca. Olsa da 2-3 tane çıkar ya da çıkmaz. Tarih boyunca 2-3 tane efsane adam çıkarabilen bir soy ile aynı dönemde 3 tane efsane çıkaran bir soy bir mi olacaktı? Bırak bu işleri Hasan. Geçenlerde de tartışmıştık bunu sanırsam. Luffy'ye torpilli karakter falan dedikleri için aksini savunuyorsun diye düşünüyorum. Yanılıyor da olabilirim ama bana öyle geliyor.

Ya 314. anime bölümünün adı bile manidar. "En Güçlü Soy! Luffy‘nin Babası Açıklanıyor!" Her şey ortada. Duyduğumuz bütün D.'ler efsane işler yapmışlar, yapmaya devam ediyorlar. D. en güçlü soy deyince aklına Naruto'daki gibi o soya özel mistik güçlerden bahsettiğimizi sanma. Gerçi Luffy için onu bile diyebiliriz. Ne de olsa kimsenin yapamadığı her şeyin sesini duyma özelliği var bu çocukta. Neyse işte, aka siyah demek senin yaptığın. :/
 
Denmesine gerek yok. Gösterilenler bunu söylüyor zaten. Millet anlattıkça hala ısrar ediyorsun kabul etmemekte. D. olup da ortalama kimseyi görmedik sen diyorsun ki hala en güçlü soy mu diye. Shanks'ın veya Wb'nin soyuna baksak kendileri gibi güçlü olan bir Allah'ın kulu yoktur belki de tarih boyunca. Olsa da 2-3 tane çıkar ya da çıkmaz. Tarih boyunca 2-3 tane efsane adam çıkarabilen bir soy ile aynı dönemde 3 tane efsane çıkaran bir soy bir mi olacaktı? Geç bu işleri Hasan. Geçenlerde de tartışmıştık bunu sanırsam. Luffy'ye torpilli karakter falan dedikleri için aksini savunuyorsun diye düşünüyorum. Yanılıyor da olabilirim ama bana öyle geliyor.

Ya 314. anime bölümünün adı bile manidar. "En Güçlü Soy! Luffy‘nin Babası Açıklanıyor!" Her şey ortada. Ak'a siyah demek senin yaptığın. :/
Yahu Mustafa ben de eskiden aynısını savunurdum. Luffy ile alakası yok. Zaten öyle olsa bile torpilli denmesinin yine mantığı yok. Seride zaten gördüğümüz D. sayısı belli. Gidipte normal hayat süren yaşayan bir D.yi mi göstersin bize? Ne istiyorsun anlamadım?

Söylediğim basit bir şey. Bunu neden anlamamkta ısrar ediyorsun. Bu seride ön plana çıkman gözükmen için ya güçlü olacaksın ya da politik bir yerde olacaksın. Ama D.ler politik yerini çoktan kaybetti. Sürgün edildiler. Güçlü olan amaçları olan D.leri gördük. Ki normal olanda bu.

D. ırkı en güçlü ırk diye söylendiğini görmedik. Aksine Dev ve Balık adam ırklarının güçlü ırklar olduğunu savunan yazırlar görmüştük.

Anime Shanks'e de kol çiziyor kardeşim. Güçlü soy tanımı olabilmesi için o soyun kimsenin kullanmadığı sıradışı özellikler sergilemesi gerekir. H.hakisi b.hakisi k.hakisi hepsini farklı farklı insanlar kullanabiliyor. Böyle bir hiyerarşi olmadıktan sonra neyin soyundan bahsediyorsunuz.

Soy mevzusu OP dünyasında gerçek dünyada nasıl işleniyorsa öyle işleniyor.

Seride en güçlü ünvanına sahip olarak görünen isimler bile D. değil. Bunu yeri geldi mi siz kullanmıyor musunz? En güçlü o en güçlü bu diye?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık