Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 843: Vinsmoke Sanji

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    162
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

atad

EL arc olmasa tamam diyecem ama şu durumda Sanji tayfasını tanımıyor mu yahu? Robin kendini feda ettiğinde olan biteni gördün be Sanji nedir bu afra tafra? Yenilecekse bile Luffy bodoslama dalacaktır bu kadar basit.
Şimdi seri mantığı için yorumum bu bir de yazar kafasıyla bir yorum yapayım.
Sanırım ODA'nın niyeti şu "Robinin kaybedecek kimsesi yoktu tayfadan başka ama Sanji'nin Zeff'i var. Dahada önemlisi elleri tehlikede."
Yani EL arcından farkı bu şekilde koymak istiyor. Sanjinin en azından elleri kelepçeli olmasa belki daha farklı davranabilirdi. Ha Z filmindeki Naminin kabuklara bir şeyler fısıldamasını yapabilir ama ne bileyim çok klişe geliyor bu ihtimal. O Sanji bizim Sanji bu kesin yalnız.
Belki Luffy ile nardooo-saskeee tarzında bir "Seni konohaya geri götürücem" atışması yaşanırda Sanjinin yüzünü düzelten maske düşebilir? Ne işe yarar bilmiyorum ama ihtimal dahilinde.
Şu Big mom'a yollanan bomba pakedi hala sır belki Sanji o patlamayla kaçmayı düşünerek ileri stratejik yeteneklerini gösterir bize?
Ve ya belki Luffy'i gaza getirmeye çalışıyordur? Buna güvenip hiçbir şey fısıldamaya bile gerek duymadan "Luffy bu laflarımdan sonra beni geri getirmek için o düğünü kesin basar ben de hediye pakedinden çıkacak bombanın tam o sırada patlamasını ayarlarım ve böylece kaçarız. Hem evlilik töreni için bileklerimdeki kelepçelerde çıkar. Aizen gibi pozda veririm belki" diye düşünüyor olabilir?
Gerçi bir planı olmasına dahi çok az ihtimal veriyorum zira o kadar duygusal flashback gördük suratının yanında.
Bayağıdır yazdığım en uzun yorum oldu :D
Bence şahane yazmışsın.Okurken bildiğin zevk aldım diğer animelerden benzetme vererek yazman cuk oturmuş..

Gelelim şahsi naçizane yorumlarıma;
  • Red hawk big mom un sağ elindeki gücü anımsatıyor, dragon un fırtına esnasında bulutlu havadan loguetownda yıldırım atmasıda big mom un sol elini çağrıştırdı bana. Kralların hakisinin beyazsakalın gemisinde ruhunu ortaya koyan Shanks in hakisi ise gemi de çatlaklar oluşturmuştu uyguladığı basınç mı denir şok dalgası mı denir onunla işte.. Bu çağrıştırmalar Haoshoku no hakinin elementler ile alakalı güce sahip olduğuna dair biraz örnekliyor. Kralların hakisinin sadece çöpleri bayılttığını düşünmek marinford arc ın daki şaşkınlığa ve pek çok kişinin gördüğünde şaşırmasına ters düşer çok da komik kaçar. Big mom un gücü meyve ile alakalı değil ise kralların hakisiyle ilgili önemli detayları görürüz gibi..
  • Arc esnasında sanjinin böyle şeyler söylemesi elbette bir amaç doğrultusunda olduğu açık.. Hadi evli evine köylü köyüne diyerek luffy gibi kalın kafalı birinin anlayamıcağının farkında ki küçük çaplı bir kavga ile yorgun luffy i yere serip giderken veda ile ilgili edeceği bir kaç söz aklıma geliyor.. Ancak luffy nin bu kavga sanjiyi kurtarmayla alakalı bir kaç tüyo yakalayacağını düşünüyorum..
  • Güç bakımından ise germa 66 ile daha fazla argüman gerekir diye düşünüyorum güçlerini daha da fazla görmek sanjinin ulaşacağı potansiyel hakkında fikir verecektir..
  • Bu arc ta big mom ın yıkılması germa 66 nın luffy ile beraber hareket etmesinden çok daha fazlasını ister.. Olacakları merakla bekliyorum. Odanın pişman etmeyeceğine inanıyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ortalık sakinleşmişken ben de yorumumu bırakayım.

Şu iki sahne, özellikle ilki beni mahvetti. İçime dert oldu.
Abi şu masumluğa, şu şirinliğe bu yapılır mı be? Üstüne bir de bu adam 11 saat dövüşmüş, dövüşten sonra hareket edemiyorum demiş, uyuyakalmış ama Sanji ismini duyunca anında irkilip, kendini taşıyan zımbırtıdan inip koşmaya başlamış. Mangaka özene bezene özellikle çizmiş sanki şu yüz ifadesini. Artık buna aşırı konsantre olduğundan mıdır nedir Sanji'nin kaşını bile ters yöne kıvırmış. Reis kaptana çok ayıp etti ama yapacak bir şey yok artık.
Şu sahnede de Nami çok üzdü. Nami'yi görünce normalde gözleri kalp olması gereken adamın gözler sabit kalıyor diğer üç gereksizinki kalp oluyor. Olacak iş değil. Nami de çok büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Neyse yine de Sanji reistir, adamdır. Sanji'nin adamlığını tartışmam zaten. Reis bi şekilde halledecek artık. Haftaya muhtemelen Sanji vs Luffy olacak. Dövüş esnasında bi diyalog olmazsa mevzu bayağı derinleşecek.

Sanji'nin kafa bi milyon zaten. Yaptığı da anlık bir kararın sonucu. Herkes bir şeyler yazıyor ama duruma Sanji'den daha çok üzülen de yoktur. Adamın gerçek anlamda eli kolu bağlı şu anda.

Biraz da Totland ve BM'ye değineyim:
BM tanıtıldığı her bölümde biraz daha güçleniyor. Zaten beni asıl korkutan bu kadının gücü. Germa felan hikaye. Her şeyi halletsek bile bu kadının imajını bayağı çizdi bizim salak oğlan. Ülkeye öylece girip, kırmızı alarm verdirip, en güçlü komutanlardan birini yenip, öyle elini kolunu sallayarak gitmek yok artık. Mecburen BM ile yüzleşecez artık. Adam şimdiden 'et et' diye sayıklamaya başladı. BM'nin karşısına nasıl çıkacak bilmiyorum. Amma bir yandan da giderini yapıyor. ''Siz bir de beni sinirlenince görün'' diyor. Daha bayağı numarası da var galiba.

Totland'ı sevdim ama. Totland çok güzel ülke abi. Kırmızı alarmlar, sokağa çıkma yasağı, mobeseler, gazeteler, şunlar, bunlar... Kadın resmen ütopik bir ülke kurmuş. Seri başından beri böyle bir ülke görmedik. Hem de Yeni Dünya'nın göbeğinde bu ülke. Yeni Dünya'da bu kadar güvenli ve yaşam standartlarının bu kadar yüksek olduğu bir ülke daha yoktur herhalde. Ortada öyle sağlam bir zalimlik de göremedim. Üstüne bir de BM haklı benim açımdan. Bizimkiler kadının imajını çiziyor çünkü şu anda.
Şimdi BM'yi indirsek hem bu güzel ülkeye yazık olacak, hem halka yazık olacak, hem de kadının 80 küsür çocuğu ortada kalacak. Bu yüzden BM inmez, inemez, inmemeli.
 
Noluyor lan? Bu yorumlar ney.Sanjinin 1 karelik kredisi yok mu?
Eğer masaya Adamlık vurulacaksa Sanji kazanabilir yarışı ;)
Hemen solumda gördüğünüz 'Adamı' yok sayarsak tabii.

Boşuna Monster Trio demedik,bu kareler boşuna çizilmedi beyler bayanlar.



 
Son düzenleme:
Robin ile bir alakası yok bunun. Robin kendi hayatını şapşalca feda ederek tayfayı kurtarabileceğini düşündü. Sanji'yi ölümle mi tehdit ettiler, ya da tayfası ile mi tehdit ettiler sanki.

Zeff'i öldürürüz diyorlar, ayrıca ellerinde kelepçe ve Sanji'nin hayatında en çok önem verdiği şeyi yani aşçılığını geri almakla tehdit ediyorlar. Robin'in gözlerini almakla tehdit etseler, yazıtları okuyamayacaksın deseler, ve annesini öldürmekle tehdit etselerdi, saniyesinde basar giderdi, Sanji en azından geri dönecek. Net.

Luffy güvenseydi mi diyorlar? Burda Luffy'nin güvenini her ne sebep ile olursa olsun boşuna çıkaran Sanji'dir. Cracker'e Sanji öyle şeyler demez dedikten sonra bunları duyacak mıydı Luffy?
Luffy olayı bilmediği için şaşırdı ve ayrıca öyle konuştu. Olayı bilse en baştan böyle davranmazdı.
 
Son düzenleme:
Bölümü her okuduğumda tekrar sinirleniyorum ama birşey olmaz, bir iki haftaya toparlar. Luffy, Sanji'yi anlar. Ancak az da olsa Sanji'ye karşı sempatim azaldı.
 
Şimdi bu bayrağa herşey cuk diye oturdu;Üstte ışık var (Zeus),altında bulut-fırtına(Prometeus),diğer elinde çam ağacı (Kibele).Kibele hakkında biraz bilgi verelim;Tanrıların anası), Anadolu kökenli bir ana tanrıçadır. Doğurganlık ve bereketle ilişkilendirilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık