Benim için her kitap bir tecrübenin aktarımıdır. Evet, kurgu ve hayal hatta bilim eserleri de bir tecrübenin aktarımıdır. O yüzden tecrübe ve ondan çıkarılan dersler toplamı gibi bakıyorum hem okumaya hem de olgunlaşmaya. Ümmi olup arif olan tahsil görüp eşek kalan çok örneklerin olması da bu yüzden belki. Esas soru kaç kitap okudundan ziyade ne kadar tecrübeye vakıf oldun ve onlar sana ne öğretti olabilir belki. Çok okuyan mı çok gezen mi geyiği de buradan çıkmıştır zannımca. Zira biri okuyarak biri yaşayarak vakıf olmuştur tecrübeye.Sıfırla kapatan insan oranı kaçtır acaba ?
Günlük bir görevmiscesine kitap okunmuyor zaten. 2-3 aydır okumadım galiba.Benim için her kitap bir tecrübenin aktarımıdır. Evet, kurgu ve hayal hatta bilim eserleri de bir tecrübenin aktarımıdır. O yüzden tecrübe ve ondan çıkarılan dersler toplamı gibi bakıyorum hem okumaya hem de olgunlaşmaya. Ümmi olup arif olan tahsil görüp eşek kalan çok örneklerin olması da bu yüzden belki. Esas soru kaç kitap okudundan ziyade ne kadar tecrübeye vakıf oldun ve onlar sana ne öğretti olabilir belki. Çok okuyan mı çok gezen mi geyiği de buradan çıkmıştır zannımca. Zira biri okuyarak biri yaşayarak vakıf olmuştur tecrübeye.
İşim vardı, devam edeyim kaldığım yerden.10 aylık serüveni bırakıyorum buraya.
10 ayda 42427 sayfa okumuşum.
Mümkünsüz.40.000 falan anca
Alışkanlıklar da önemli tabi. Günde ortalama 6-7 saat okuyan da bilirim, ömründe ders notu hariç neredeyse hiç bakmayan da.Günlük bir görevmiscesine kitap okunmuyor zaten. 2-3 aydır okumadım galiba.
Doktor senin betimlemen bana görev hissi verdi. meslek erbabı olmak için kitap okumakla zaman çarkı okumak bir olmamalı. ilgilendiğin bir yazarı bulduğunda dalar gidersin. hep öğrenmek, hep kendine bir şey katmak zorunda olma hissi bence güzel değil. belki meslekten dolayı devamlı gelişmek zorunda olduğun için böyle hissediyorsun.Benim için her kitap bir tecrübenin aktarımıdır. Evet, kurgu ve hayal hatta bilim eserleri de bir tecrübenin aktarımıdır. O yüzden tecrübe ve ondan çıkarılan dersler toplamı gibi bakıyorum hem okumaya hem de olgunlaşmaya. Ümmi olup arif olan tahsil görüp eşek kalan çok örneklerin olması da bu yüzden belki. Esas soru kaç kitap okudundan ziyade ne kadar tecrübeye vakıf oldun ve onlar sana ne öğretti olabilir belki. Çok okuyan mı çok gezen mi geyiği de buradan çıkmıştır zannımca. Zira biri okuyarak biri yaşayarak vakıf olmuştur tecrübeye.
Ben de böyle düşünüyorum. İzlediği filmden bile bir ders almaya çalışan oluyor. Ya da bir kasıntı oluyor insanlarda, bak bu boş film değil ,sanatsal bir film, mesajı var felan gibisinden. İnsan sevdiği şeyi yapmalı. Eğlendiği bir şey var ise bir film var ise boş gibi gözükse de bu kimseyi bağlamaz.Doktor senin betimlemen bana görev hissi verdi. meslek erbabı olmak için kitap okumakla zaman çarkı okumak bir olmamalı. ilgilendiğin bir yazarı bulduğunda dalar gidersin. hep öğrenmek, hep kendine bir şey katmak zorunda olma hissi bence güzel değil. belki meslekten dolayı devamlı gelişmek zorunda olduğun için böyle hissediyorsun.
Tolkien'i sırf üslubu için okuyorum. Hiçbir zaman kitaplarını baştan sona okumadım. Rasgele açıp okuyorum. Çoğu karakterin ismini bile hatırlamam.Doktor senin betimlemen bana görev hissi verdi. meslek erbabı olmak için kitap okumakla zaman çarkı okumak bir olmamalı. ilgilendiğin bir yazarı bulduğunda dalar gidersin. hep öğrenmek, hep kendine bir şey katmak zorunda olma hissi bence güzel değil. belki meslekten dolayı devamlı gelişmek zorunda olduğun için böyle hissediyorsun.
O günlerin karanlığından keder ve yıkım hikayelerinin içinde, gözyaşının arasında neşenin, ölümün gölgesi altında ışığın olduğu birkaç hikaye de vardır. Elf kulaklarındaki bu hikayelerin hala en güzeli Beren ve Luthien'in hikayesidir.