Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Sakazuki

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 234 54.4%
  • Sevmem

    Kullanılan: 196 45.6%

  • Kullanılan toplam oy
    430
Halk böyledir işte.Ezmezsen yola gelmez.
Halkın bir suçu yok. Yöneticilerin bir suçu var. Gerektiği yerde elindeki tüm gücü parlamentoya veya senatoya devretmezsen ve halen hanedanlıkla diretirsen olacağı buydu. İsveç,Norveç gibi krallıkla yönetilen ülkelerde ki krallar gibi elinde ki gücü kendi isteğiyle halka vererek kabul ettirseydi totaliter rejimlik gibi bir durum söz konusu olmazdı. Onlarda neden totaliterlik olmadı da bizde oldu?

He tabi tarihi suçlamam mümkün değil, 2.cümlede ki "suç" kavramını yargılamak olarak ele alma.
 
Reis hakkındaki ilk yorumum. :a:
Sakazuki'den neden nefret edildiğini anlamıyorum demiştim.



Gerçekten de öyle. Benim anladığım kadarıyla Sakazuki, makyavelist anlayışıyla seride devleti temsil ediyor. Siyasetten çok anlayan birisi değilim ama öğrendiklerim kadarıyla geçmişten günümüze devletler tarafından benimsenmiş bir anlayış bu.



Günümüzde nasıl "önce devlet anlayışı" söz konusuysa Sakazuki için de öncelikli olarak mutlak adalet ve o adaleti sonuna kadar savunan denizciler geliyor. Sakazuki bunu kendi bencilliğinden ya da zevkinden yapmıyor. Eğer benmerkezci bir karakter olsaydı kendisi korsan olup kendi zevkinin ve özgürlüğünün peşinden koşardı. Hepimiz de kabul edebiliriz ki istese meşhur bir korsan olabilirdi kendisi. Ancak Sakazuki adaleti ve halkın refahını her şeyden üstün tuttu ve denizcilerin en büyük kozu olarak korsanların korkulu rüyası oldu. Bence kendisinden nefret etmemiz için bir sebep yok. Kendisi görevini gerektiği gibi yerine getiren bir denizci.
Benzer yorumlar :cool::rolleyes:
 
Dragon bunun kafasını ezse de sevinsem.
Gerçi Akainu da Dragon'nun pestilini çıkarsa yine tamamım. Geçmişinde neler yaşamış, hangi aşkın meyvesi bari onu öğrenelim.
 
Donanmanın İradesi iki korsan birleşip donanmaya saldırsa acaba Akainu bizi peşlermi der Sengoku zamanında da böyleydi 1. adamdı hep
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık