Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

YKS 2021

Sınava girecek misiniz

• Kullanılan toplam oy
    81
  • Anket kapatılmış .
Baraj puanı dürüşürülmüş ama sakin olun arkadaşlar 140 alan üniversiteye (özeller hariç) giremez. Yani merak etmeyin. Bir tanıdığım Güzel sanatlar fakültesi okumak için 149 almıştı ham puan. Acaba etkiliyor mu onları acaba bunu merak ediyorum. Bilgisi olan yazabilir mi?

Genç arkadaşlar, bi yardımcı oluverin abinize.

Öncelikle durumu açıklayayım:
Şimdi ben bu yıl keyfine üniversite sınavına girdim, keyfine olduğu için dilden gireyim bakayım dedim. Normalde sayısalcıyım, 10 yıl oldu liseden mezun olalı.
Lise puanı gelmeyecek diye bekliyordum, az da olsa liseden bi puan gelmiş bana. Sanırım alan dışı olduğu için dil-yerleştirme puanıma az gelmiş liseden katkı.

Şimdi sorumu sorayım:
Tutmayacakmışçasına bi tercih listesi yapacağım. Velev ki tuttu bu tercih listemdeki son bölüm, ve sistem bana dedi ki şu bölümü kazandınız. Ben de o bölüme kayıt yaptırmadım diyelim.
Seneye üni sınavına girdiğimde lise puanım gene gelecek mi?
Yani başka bir deyişle: seneye girdiğimde lise puanımın gelip gelmeyeceği sorusunun cevabı kayıt yaptırıp yaptırmamama göre mi değişiyor, yoksa kazanıp kazanmamama göre mi değişiyor?
daha bilgili birine sorman doğru olacaktır ben mesela 2 sene önce mezun oldum tekrar girdim tekrar ek puan verdi bana. Ama burdakı sorun şöyle; sen bir üniversite kazanırsan sonraki sene puanın yarıya düşer. Normala dönmesi için en az 2 sene geçmesi gerekiyor

İşte kazanırsam mı düşüyor, kayıt yaptırırsam mı düşüyor, o kısımda ikilemde kaldım ben.
Kazanmaya rağmen kayıt yaptırmamak da bir seçenek sonuçta.

Şu yönetmelik midir kılavuz mudur onu bir daha okuyayım ben iyisi mi.

Çok teşekkür ettim ilgilendiğin için :good:
Eğer tercih yaptıysan ve bir yer çıktıysa seneye okul puanın yarıya düşüyor . Kayıt yaptırıp yaptırmaman önemli değil her halükarda yarıya düşer

İşte kazanırsam mı düşüyor, kayıt yaptırırsam mı düşüyor, o kısımda ikilemde kaldım ben.
Kazanmaya rağmen kayıt yaptırmamak da bir seçenek sonuçta.

Şu yönetmelik midir kılavuz mudur onu bir daha okuyayım ben iyisi mi.

Çok teşekkür ettim ilgilendiğin için :good:
Kayıt yaptırman önemli değil. Zaten bu öylesine yazıp gelirse gelir, seneye tekrar gireceğim diyenleri azaltmak için bir önlem. Sen kazandığın an o bölümün kontenjanını yemiş oluyorsun ek tercihlere kadar.

1.3. YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMINA YERLEŞTİRİLEN ADAYLARIN OBP'LERİNİN ÇARPILACAĞI KATSAYILAR 2021-YKS sonucu ile bir yükseköğretim programına merkezî yerleştirmeyle yerleşen (Ek Yerleştirme dâhil) veya özel yetenek sınavıyla bir yükseköğretim programına kayıt olan adayların, 2022-YKS'ye girdikleri takdirde, OBP'lerinin çarpılacağı katsayı/katsayılar yarıya düşürülecektir.

Aynen dediğin gibi sanırım, yerleşenin puanı düşer diyor. Kayıt yaptırıp yapmamana bakmıyor. Sağ olasın.

Aynen bro tamamdır, çözdük durumu. Okumaya gerek bile yokmuş, senin dediğin mantığı akıl edebilsek yetermiş aslında :D

Yeni kuşağın bu denli düşük performans göstereceğini beklemiyordum açıkçası. Seneye sayısaldan girsem, bi itü daha çıkarırım gibime geliyor şuan.
E bir de seneye çift yıl, ağır kpss kasmak lazım. E madem ağır kpss kasacam, arada kaynatayım bi üni sınavı daha diye hayal ediyorum.
O yüzden bu yıl tercih yapmasam mı acaba diye bi ikilemde kaldım, ama diğer yandan da 2002li kızlarla çok tanışasım var yani.

Napsaaaamm, napsam.. Karar veremedim :gamyon:
Fen çözmedim ilk sınavda. (Hiçbir şey hatırlamıyorum çünkü :D) ikinci sınavda da toplasan üç dalda 6 net anca çıkarttım. 250kya girdim. Üniversite sınavına kaç zaman önce girmişim, fen çözmeden 250kya girdim sayısalda. Sayısalcıyım yani sözel derslerini almadım gibi bir şey ama ona rağmen sosyal bilimleri tamamen genel kültürle yaparak 13kdaydım. Gençlik bitmiş...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık