Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Toriko (Manga)

Ana karaktersiz seri de bir yere kadar ama lanet olası 8 kral ve lanet olası ihtiyarlar çok iyiydi.
Toriko'yu niye ana karakterden saymadın merak ettim.

Diğer bilindik ana karakterlerden (Luffy-Naruto-Içigo vs) yaş olarak (25) daha büyük, daha zeki, daha olgun, tecrübeli, aklı başında birisi. Rurouni Kenshin'in seriye zirveden girmeyen hali gibi bir şey Toriko. Bence gayet iyiydi ana karakter olarak. Yazar karakter gelişimini de gayet iyi veriyordu.

Tüm kralların etkileyici sahneleri var ancak Geyik Kral gibisi yok bence.

Şu sahneye bakın ve OP'a uyarlayın. IM sinirlenmesin diye Goruseinin önde gittiğini hayal edebiliyor musunuz, bizim Gorusei yandım anam diye ilk IMi çağırıyor :) WB sinirlenmesin diye tüm filonun ölüme gittiğini hayal edin, Squardo utanmasa diyecek ki baba en önde sen git, biz ölmeyelim :)

Zora girince Toriko'nun içinden sürekli yeni canavarlar çıkıyordu.
Zora girdikçe Luffy'nin yeni vites uydurmasından daha mantıklı olduğu kesin. :)

Toriko'nun içinde birden fazla şeytanı sezen İçiryu'nun kombosu Chichi, bu türden kişilerin olduğunu söylüyor. Yani Toriko seride ilk değildi.

Ancak Luffy, Zoan olduğu halde 3 form yerine 5 forma giren tek kişi, hakkında açıklama vs bile yok. NİKA ol der olur :)

Diğer bilindik ana karakterlerden (Luffy-Naruto-Içigo vs) yaş olarak (25) daha büyük, daha zeki, daha olgun, tecrübeli, aklı başında birisi. Rurouni Kenshin'in seriye zirveden girmeyen hali gibi bir şey Toriko. Bence gayet iyiydi ana karakter olarak. Yazar karakter gelişimini de gayet iyi veriyordu.

Tüm kralların etkileyici sahneleri var ancak Geyik Kral gibisi yok bence.

Şu sahneye bakın ve OP'a uyarlayın. IM sinirlenmesin diye Goruseinin önde gittiğini hayal edebiliyor musunuz, bizim Gorusei yandım anam diye ilk IMi çağırıyor :) WB sinirlenmesin diye tüm filonun ölüme gittiğini hayal edin, Squardo utanmasa diyecek ki baba en önde sen git, biz ölmeyelim :)

Zora girdikçe Luffy'nin yeni vites uydurmasından daha mantıklı olduğu kesin. :)

Toriko'nun içinde birden fazla şeytanı sezen İçiryu'nun kombosu Chichi, bu türden kişilerin olduğunu söylüyor. Yani Toriko seride ilk değildi.

Ancak Luffy, Zoan olduğu halde 3 form yerine 5 forma giren tek kişi, hakkında açıklama vs bile yok. NİKA ol der olur :)
Uydurma bilgilerle tartışılmıyor usta.

Zora girince renkleri sıralıyor Toriko.

Toriko kötü bir karakter değil sadece yan karakterler arasında parlamıyor; Luffy'i, Naruto'yu, Ichigo'yu sildiğinde koca bir boşluk oluşuyor ama sanki Toriko olmasa da olur gibi geliyor bana. Diğer Krallar Toriko olmasa bile yine Komatsu ile akar giderdi mesela. Komatsu'yu adam akıllı 17 yaşında bir ergen olarak ana karakter yapsa bence daha fazla yürürdü seri. Mesela Komatsu'yu silsek daha fazla boşluk oluyor seride.

Toriko kötü bir karakter değil sadece yan karakterler arasında parlamıyor; Luffy'i, Naruto'yu, Ichigo'yu sildiğinde koca bir boşluk oluşuyor ama sanki Toriko olmasa da olur gibi geliyor bana. Diğer Krallar Toriko olmasa bile yine Komatsu ile akar giderdi mesela. Komatsu'yu adam akıllı 17 yaşında bir ergen olarak ana karakter yapsa bence daha fazla yürürdü seri. Mesela Komatsu'yu silsek daha fazla boşluk oluyor seride.
Bu konuda değerlendirme yapılacak 3 mevzu var ;

İlki yan karakter kalitesi ; Toriko serisinde Toriko'dan daha iyi yazılmış ve çizilmiş, hikaye içinde de ondan çok daha değerli ve önemli bolca karakter mevcut. Bu yüzden dediğin gibi Toriko yan karakterler karşısında parlamıyor.

İkincisi sahne alma süresi ; OP'tan örnek verecek olursak her arc 150 bölüm boyunca Luffy ve tayfasını okuyoruz ve doğal olarak bir müddet sonra mide almıyor ve sıkılıyoruz. Devamında yazar 5-10 bölüm dünyadan haber verince veya Rocks gibi farklı karakterleri anlatan fb çizince azcık nefes alıyoruz. Haliyle 1200 bölümün 1000 bölümü Luffynin suratını görünce Luffy başrol farz ediliyor ve yan karakterler arasında parlıyor gibi görünüyor. Toriko'da ise arclar 15-20 bölüm ve bazı arclarda da Toriko hiç yok, doğal olarak sönükmüş gibi duruyor. Yani ana karakter olarak parlama olayının bir boyutu hikayedeki sahne alma süresiyle ilgili.

Üçüncüsü hikaye işleyişi ; Yine OP'tan örnek verecek olursak yazar envai çeşit villain çıkarıyor ve her defasında son yumruğu Luffy'e attırarak başrol olduğu bilgisini okurun gözünde pekiştiriyor. Torikoda ise Toriko'nun son vuruşu yaparak bile olsa nerdeyse kazandığı hiç dövüş yok, varsa da bir elin parmağını geçmez. Starjunu yenemedi, Tommyrodu yenemedi, Grinpatch'i yenemedi, Heracles, İçiryu, Bambina eşleşmelerinin hepsi fiyaskoyla sonuçlandı. Piramitteki kırmızı nitroyu yanında kendinden güçlü Zebra olduğu halde zar zor yenebildiler. Haliyle diğer başkarakterler gibi kazanma pekiştireci olmadığı için yan karakterler arasında sönük kalıyor.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık