Geçen bölüm dediğim oldu. Tommy denklemden çıkarmışlar ve Dina'yı eklemişler. Jacksona enfekte saldırısı çok gereksiz geldi bana. Biraz göz boyanmaya çalışılmış gibi bölümü daha iyi göstermek için. Şöyle bakınca ilk bölüm cidden gereksiz uzatılmış bir bölüm. İlk bölümü 70 dk tutup bu Jackson saldırısını eklemezsen gayet işleyebilirdin güzel. İlla aksiyon ekleyeceksen Tommy, Joel ve Abby kısımlarını uzun işlerdin. Bir de Jackson'a saldırı da Tommy Bloater'in dikkatini çekmek için zibilyon tane enfektenin içinden yürüyor. Enfekteler de Tommy sanki hiç orada değil gibi sağa sola koşuyorlar. Çok gereksiz gözüme battı bu sahne.
Tommy'nin abisinin intikamını alması için illa orada bulunmasına gerek yok ama sahne her türlü çok daha etkileyiciydi böyle. Tommy Jackson'dan ayrılıp kendi başına bunların peşine düşünce daha anlamlı kılıyordu. Çünkü Tommy de birebir şahit oluyor abisinin ölümüne. Burada sonradan öğrenecek yüksek ihtimal ama ne bilim hiç hoşuma gitmedi bu tercih. Dina'nın hiç bir katkısı yok. Olmasa da olurmuş yani.
Abby güzel işlenmiş bu arada. İlk oyuna göre motivasyonunu direkt öğreniyoruz. Zaten ilk bölümde anlaşılıyordu ama bu bölüm babasının o doktor olduğu da söylenmiş. İlk oyundaki gibi bir nefret yüklenilsin istenmemiş. Ben okey buldum bunu. O gerilimi veremedikleri için oyuna göre düşük aslında bu Joel'in öldüğü sahne ama yine de beğendim. Pek rahatsız etmedi.