Tayfa geri zekalı amaLuffy hele yemek harici bir düşünmeyen, Zoro desen düz yolda yolunu kaybeden malın teki
Hani Luffy'in Zoro'nun 100 aldığı yerde dünya ortalaması böyleyse ohoo
![]()
dünya geneli böyle zaten

Tayfa geri zekalı amaLuffy hele yemek harici bir düşünmeyen, Zoro desen düz yolda yolunu kaybeden malın teki
Hani Luffy'in Zoro'nun 100 aldığı yerde dünya ortalaması böyleyse ohoo
![]()
adam 50 yıl boyunca bir gemide mahsur kalmış öğrensin o kadarınıBrook her türlü enstrümana hakim. Üstüne rock, klasik ve ne ararsa tür müzik yapıyor.
Sanji daha iyi biliyor zehir ve panzehirleri. Gerçi reisin dehasına yakışır da çoppıra eksi yazar.zehire hemen panzehir bulabilecek kadar zeki,
Güzel incelemişsin reis eline sağlık. Robini bence daha detaylı ele almalıydın. Bence Tayfada en akıllı kişiler Robin, Nami, Sanji ve Franky bu dörtlü diğerlerinden ön plana çıkıyor bunlar kadar olmasada Usopp da oldukça zeki Jimbei ve Zoro bazı konularda çok doğru noktaları yakalıyorlar onlarında ortalama üzeri olduğunu düşünüyorum. Brook normal derecede Luffy ve Chopper ise Aptal evet Chopper tıp alanında kendini geliştirmiş ama burada bilgi düzeyini değil IQ seviyesini soruyor. Chopper ve Luffy uzmanlık alanları dışında pek zeki yorumları ve hareketleri yok. Çünkü normal halinde Luffy aptal olsada Savaşlarda çok zekice şeyler düşünebiliyorlar. Chopperda tıp alanında bir deha olsada bir Tontatta kadar cahil ve Avel XDOne Piece dünyasında eğitim herkesin erişebildiği bir şey değil gibi görünüyor. Bu açıdan tayfadakilerin çoğunun içine doğdukları veya içinde yetiştikleri çevreler sayesinde bu açıdan şanslı olduklarını düşünüyorum. O yüzden genel anlamda ortalamanın üstündeler bence.
En zekiler bence Franky ile Nami. Seride matematik ve mühendislik konusunda iyi olan nadir kişiler arasındalar. Franky'nin gemicilik ve Nami'nin haritacılık becerileri önemli göstergeler. Franky'nin kendisini daha da ileri taşıyıp cyborg teknolojileriyle haşır neşir olması ve sonrasında Vegapunk'ın çalışmalarını anlayabilip uygulamaya geçirmesi sebebiye onu 1. sıraya koyuyorum.
Usopp'un ise bir eğitimi ve uzmanlığı olmamasına rağmen kafası mucitliğe çok iyi çalışıyor, elindekileri utilize etme konusunda da başarılı.
Nami, Sanji ve Chopper kendilerini yetiştirebilmiş kişiler. Sanji, babasının önemli bir deha olması sebebiyle genetik açıdan şanslı ve iyi eğitim görmüş. Chopper özünde geyik olmasına rağmen çok genç yaşta Hiriruk ve devamında Kureha'dan eğitim aldığı için o da zekasını geliştirme fırsatı yakalamış. Robin de benzer şekilde küçük yaşta eğitim almaya başlamış. Üçü de bu fırsatlara sahip oldukları için ortalamanın oldukça üzerindedirler.
Luffy, Zoro, Brook ve Jinbe de ortalama veya biraz üzeri zekaya sahiplerdir.
Dediğim gibi Robin, Sanji ve Chopper'ın geldikleri noktanın küçük yaştan itibaren iyi eğitimle gerçekleştirilebilir olduğunu düşünüyorum. Nami ve Franky aktif olarak çok daha sofistike uğraşlarla ilgileniyorlar ki Nami timeskip süresince geçirdiği vakte kadar bununla ilgili pek eğitim almamıştı. Franky ise kendi kendine Tom ustasının öğrettiklerinin ötesine geçip Vegapunk'ın teknolojileriyle çalıştı. Usopp da köylü çocuğu ama doğal yetenek işte.Güzel incelemişsin reis eline sağlık. Robini bence daha detaylı ele almalıydın. Bence Tayfada en akıllı kişiler Robin, Nami, Sanji ve Franky bu dörtlü diğerlerinden ön plana çıkıyor bunlar kadar olmasada Usopp da oldukça zeki Jimbei ve Zoro bazı konularda çok doğru noktaları yakalıyorlar onlarında ortalama üzeri olduğunu düşünüyorum. Brook normal derecede Luffy ve Chopper ise Aptal evet Chopper tıp alanında kendini geliştirmiş ama burada bilgi düzeyini değil IQ seviyesini soruyor. Chopper ve Luffy uzmanlık alanları dışında pek zeki yorumları ve hareketleri yok. Çünkü normal halinde Luffy aptal olsada Savaşlarda çok zekice şeyler düşünebiliyorlar. Chopperda tıp alanında bir deha olsada bir Tontatta kadar cahil ve Avel XD