Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sonsuz Maymun Teoremi

Evet ama insan ile fiziksel bir temas var. Kartların toplanışı vs belirli bir tekrarlı dizayna göre oluyor çoğunlukla. Sistem kapalı değil, o yüzden hesaplama işi ideal formunda gerçekleşmiyor.
Anladım ne demek istediğini ama o durumda bile aynı olması pek mümkün değil. Yani belli sıralar oluyordur kupa 10, sinek 3, sinek 8, maça 6 gibi ve karıştırılma esnasında bunların arasında hiçbir kart girmeyebilir, dağıtım da sıralı şekilde yapmak yerine gruplu yani 3 veya 4 erli şekilde dağıtılırsa bu grubun ikinci bir oyunda aynı oyuncuya gelme ihtimali var, ama bu yanılsamadan başka bir şey olmaz. Çünkü daha önce de sorduğum gibi 52 kartın dizilişini değil sana gelen 13 kart üzerinden yola çıkıyorsun ve evet kartlar karılırken sendeki bu 4 kartın arasına hiçbir kart girmemiş olabilir ama bu destenin tamamı için söz konusu olmaz. Ayrıca teker teker dağıtılırsa burada sana bu 4 kartın denk gelmesi yine çok zor. Muhtemelen 4 er li dağıtımda denk geliyordur, ama yine dediğim gibi 52 kartın tamamı için bu durum geçerli değil.

Anladım ne demek istediğini ama o durumda bile aynı olması pek mümkün değil. Yani belli sıralar oluyordur kupa 10, sinek 3, sinek 8, maça 6 gibi ve karıştırılma esnasında bunların arasında hiçbir kart girmeyebilir, dağıtım da sıralı şekilde yapmak yerine gruplu yani 3 veya 4 erli şekilde dağıtılırsa bu grubun ikinci bir oyunda aynı oyuncuya gelme ihtimali var, ama bu yanılsamadan başka bir şey olmaz. Çünkü daha önce de sorduğum gibi 52 kartın dizilişini değil sana gelen 13 kart üzerinden yola çıkıyorsun ve evet kartlar karılırken sendeki bu 4 kartın arasına hiçbir kart girmemiş olabilir ama bu destenin tamamı için söz konusu olmaz. Ayrıca teker teker dağıtılırsa burada sana bu 4 kartın denk gelmesi yine çok zor. Muhtemelen 4 er li dağıtımda denk geliyordur, ama yine dediğim gibi 52 kartın tamamı için bu durum geçerli değil.
Kartları tane tane dağıtmıyorsun(4/3/3/3), kartları tane tane karıştırmıyorsun(el alışkanlığı, tekrarlı bir sistem oluşuyor zamanla), kartları tane tane toplamıyorsun, kartların hepsi aynı fiziksel özelliklere sahip değil(kimi daha eğik, kimi daha fazla yıpranmış oluyor), aynı ağırlıklara sahip değil vs. o yüzden sordum oyunu biliyor musun diye. Hatta oyunda belli bir yamtarlığı geçince tüm kartları sayarak oynuyorsun. Yani kimin elinde ne vardı, ne yoktu ne yapmalıydı vs diye kritik yapıyorsun el sonunda. Bu bahsettiğim 10-15 sene öncesi tabi.
Al sana bir deste bunu her karıştırdığında farklı bir deste dizilimi elde edeceksin gibi bir şey söylüyorsan onun da insan faktörü ile 52! gibi bir sonucu olmuyor. Yani o "bir iskambil destesini karıştırırsanız yapacağınız sıralama muhtemelen daha önce hiç yapılmadı" fazlasıyla romantik kalıyor:s

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık