Oynamak değil, karıştır desteyi kartları aç sırasıyla. O sıra daha önce kimseye denk gelmedi.Hangi iskambil oyununda kağıdı 52’li yan yana sıralıyorsun?
Oynamak değil, karıştır desteyi kartları aç sırasıyla. O sıra daha önce kimseye denk gelmedi.Hangi iskambil oyununda kağıdı 52’li yan yana sıralıyorsun?
Bir satranç tahtasında 40 hamlede olusabilecek bütün oyun varyasyonlarının gözlemlenebilir evrendeki atom sayısından fazla olması kadar ilginç değilOynamak değil, karıştır desteyi kartları aç sırasıyla. O sıra daha önce kimseye denk gelmedi.
Kartları karma işi 52! neticesini alacak şekilde olmuyor, o yüzden hesap ile realite uyuşmuyor. Evet, aynı parti içinde aynı elleri gördüğümü hatırlıyorum.52 kartın tamamı aynı mıydı
52 kartın tamamının dizilişini hatırlayıp aynı sırayı daha önce gördüğünü belirtiyorsun değil mi?Kartları karma işi 52! neticesini alacak şekilde olmuyor, o yüzden hesap ile realite uyuşmuyor. Evet, aynı parti içinde aynı elleri gördüğümü hatırlıyorum.
Aynı ellerle oynadığımı hatırlıyorum, bunu belirttim zaten. Kart oyunu oynadın mı daha önce? Batak, 51 vs.52 kartın tamamının dizilişini hatırlayıp aynı sırayı daha önce gördüğünü belirtiyorsun değil mi?
Go oyunu çok rahat katlar satrancı.Bir satranç tahtasında 40 hamlede olusabilecek bütün oyun varyasyonlarının gözlemlenebilir evrendeki atom sayısından fazla olması kadar ilginç değil
Batak oynadım. Ama 4 kişilik bir oyunda herkesin eline 13 kart gelmiyor mu?Aynı ellerle oynadığımı hatırlıyorum, bunu belirttim zaten. Kart oyunu oynadın mı daha önce? Batak, 51 vs.
Evet ama insan ile fiziksel bir temas var. Kartların toplanışı vs belirli bir tekrarlı dizayna göre oluyor çoğunlukla. Sistem kapalı değil, o yüzden hesaplama işi ideal formunda gerçekleşmiyor.Batak oynadım. Ama 4 kişilik bir oyunda herkesin eline 13 kart gelmiyor mu?
Anladım ne demek istediğini ama o durumda bile aynı olması pek mümkün değil. Yani belli sıralar oluyordur kupa 10, sinek 3, sinek 8, maça 6 gibi ve karıştırılma esnasında bunların arasında hiçbir kart girmeyebilir, dağıtım da sıralı şekilde yapmak yerine gruplu yani 3 veya 4 erli şekilde dağıtılırsa bu grubun ikinci bir oyunda aynı oyuncuya gelme ihtimali var, ama bu yanılsamadan başka bir şey olmaz. Çünkü daha önce de sorduğum gibi 52 kartın dizilişini değil sana gelen 13 kart üzerinden yola çıkıyorsun ve evet kartlar karılırken sendeki bu 4 kartın arasına hiçbir kart girmemiş olabilir ama bu destenin tamamı için söz konusu olmaz. Ayrıca teker teker dağıtılırsa burada sana bu 4 kartın denk gelmesi yine çok zor. Muhtemelen 4 er li dağıtımda denk geliyordur, ama yine dediğim gibi 52 kartın tamamı için bu durum geçerli değil.Evet ama insan ile fiziksel bir temas var. Kartların toplanışı vs belirli bir tekrarlı dizayna göre oluyor çoğunlukla. Sistem kapalı değil, o yüzden hesaplama işi ideal formunda gerçekleşmiyor.
Kartları tane tane dağıtmıyorsun(4/3/3/3), kartları tane tane karıştırmıyorsun(el alışkanlığı, tekrarlı bir sistem oluşuyor zamanla), kartları tane tane toplamıyorsun, kartların hepsi aynı fiziksel özelliklere sahip değil(kimi daha eğik, kimi daha fazla yıpranmış oluyor), aynı ağırlıklara sahip değil vs. o yüzden sordum oyunu biliyor musun diye. Hatta oyunda belli bir yamtarlığı geçince tüm kartları sayarak oynuyorsun. Yani kimin elinde ne vardı, ne yoktu ne yapmalıydı vs diye kritik yapıyorsun el sonunda. Bu bahsettiğim 10-15 sene öncesi tabi.Anladım ne demek istediğini ama o durumda bile aynı olması pek mümkün değil. Yani belli sıralar oluyordur kupa 10, sinek 3, sinek 8, maça 6 gibi ve karıştırılma esnasında bunların arasında hiçbir kart girmeyebilir, dağıtım da sıralı şekilde yapmak yerine gruplu yani 3 veya 4 erli şekilde dağıtılırsa bu grubun ikinci bir oyunda aynı oyuncuya gelme ihtimali var, ama bu yanılsamadan başka bir şey olmaz. Çünkü daha önce de sorduğum gibi 52 kartın dizilişini değil sana gelen 13 kart üzerinden yola çıkıyorsun ve evet kartlar karılırken sendeki bu 4 kartın arasına hiçbir kart girmemiş olabilir ama bu destenin tamamı için söz konusu olmaz. Ayrıca teker teker dağıtılırsa burada sana bu 4 kartın denk gelmesi yine çok zor. Muhtemelen 4 er li dağıtımda denk geliyordur, ama yine dediğim gibi 52 kartın tamamı için bu durum geçerli değil.