Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sonsuz Maymun Teoremi

Varsayım diyoruz zaten o yüzden. Sıkıntı yok gülebilirler. Dert etmem.

Valla bilemeyeceğim hesabının yapılması lazım onun.
Maymun yüz binlerce karakter boyunca her seferinde 29 harf arasından doğru olanı bulacak.

Maymun maksimum 70-80 hamle boyunca 64 kare arasından her seferinde en doğru olanı bulacak.

tam aynı olmuyor aslında. Satranç daha zor.

Varsayım diyoruz zaten o yüzden. Sıkıntı yok gülebilirler. Dert etmem.

Valla bilemeyeceğim hesabının yapılması lazım onun.
Bak şu an müsait değilim, dışarıdayım ama yarın hiç üşenmeyeceğim, denklemi çözüp -ki benim bile çözebileceğim kadar basit- burada paylaşacağım. Sonra da koltuğunun altına sıkıştıracağım. Öyle fikrimi paylaştım denilecek bir konu değil bu. Kanıtsız boş.

Hayatımız değil bilinen evrenin yaşını bile kıyasladıgımzıda bu verilen örnek muhtemelen gerçekleşmez. Her şeyin sonsuzlukta varolabileceğini düşünmüyorum. Çünkü teori farklı bir şey pratik farklı bir şey sırf ihtimal var diye pratikte gerçek olacak demem ben. maymunun görevinin başarısız olması için bir noktalama işareti ıskalaması bile yeterli . Benim kafama yatmıyor evet diyenlerin de yattığını çok sanmıyorum.
Evrenler sonsuz olamaz o yüzden böyle bir şey gerçekleşmez denmesini anlıyorum ama kelime anlamını tam karşılayan bir sonsuzluktan bahsediyorsak bence en küçük ihtimalli şey bile ihtimal olarak değil var olarak olur o sonsuzun içinde çünkü ismi üzerinde sonsuz.

Maymun yüz binlerce karakter boyunca her seferinde 29 harf arasından doğru olanı bulacak.

Maymun maksimum 70-80 hamle boyunca 64 kare arasından her seferinde en doğru olanı bulacak.

tam aynı olmuyor aslında. Satranç daha zor.
Sonsuz bir zaman döngüsünde, ölümsüzlükte vs. gerçekleşmesi mümkün. Ha gerçekleştiğini görür müyüm? Sanmıyorum. Ama matematiksel olarak bu ihtimal var.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık