Puan iyi ya sözümden dönmüyorum. 5 benim için ortalama izlenir demek. Sadece animasyonlar için izlenebilir denecek bir şey göremedim dövüşler sıkıcıydı bence. Hatta bazı kısımlarda aşırı sıkıcıydılar karakterler kurşun süngeri. Alucard tabanca ile dövüşürken aşırı sıkıcı kendi güçlerini kullanınca biraz daha iyi oluyordu. Herkesin ölümsüz yada başka türlü olduğu seride bu kadar tabanca muhabbeti olması da komikti.Benim de çok bayıldığım bir anime değil ama 4/10 acımasız olmuş. Güzel animasyonlar, badass ana karakter ve çok kafa bir villain ile 6 hak eder bence. Dahası Nazi femboy var.Ama katılıyorum bayağı boş zaman işi, çerezlik akacak bir şey. Keyifli yine de.
Tecavüz'den bahsetmedim. Seride bir kaç tecavüz sahnesi vardı ama mizah için değil sırf edgy olmak için. Birde her seride görüyoruz diye görmezden geleceğim birşey değil pek.(özellikle Kenshin'in mangakasının skandallarından sonra Japonlar diye kayrılmamalılar) Seras'ın karakteri seri boyunca cinsel olarak tehdit edilen bir karakter. İlk bölümde tecavüze uğrayacaktı, sonra Alucard'ın hizmetkarı oldu. Geçmişini gördük orada da annesinin cesedine cinsel saldırı yapıyorlardı.. Oha yaniCinsel taciz her seride gördüğümüz bir şey, burada askerlerin Seras'a yapması doğal gelmişti bana. Onun dışında güldürme maksatlı cinsel sahne var mıydı hatırlayamadım, gökyüzünde kapıştığı gözlüklü bir kız olacaktı, Alucard savaşmadan önce onu taciz etmiş miydi emin olamadım ama o kadar kafaya takacak bir şey yoktu diye hatırlıyorum. Şu yorumları okudukça Basilisk ayarında tecavüz oluyor da komikmiş gibi gösteriliyor falan sanıyorum ha.Görüşlerinden katıldığım sadece İntegra'nın karakterinin derinleştirilmemesi, onun mevzusu sadece ilk bölümlerdeki şekliyle kaldı gitti. Sonra tek başına savaşmaya gittiği yer dışında bir olayı da yoktu. Walter'ı çok sevdiğim için onunla yaptıkları dövüş benim için önemli. Alexander ile dövüşün sonu da etkileyiciydi benim açımdan, bayağı üzüldüm oralarda. Serinin finalindeki gelişmeler de orijinaldi aslında ama seni birçok yönden tatmin etmeyi başaramamış demek ki.

17 - 18 yaşında olsam muhtemelen umursamazdım hatta hoşuma giderdi bu edgylik sözde karanlık tonlar ama bu yaşta bayıyor. Alucard'ın o kadınla dövüşü bildiğin zorlama cinsel imalar içeriyordu mangaka sözde kan emmeyi cinsel innuendo olarak kullanıyor.
Sorun sadece Integra değil seride karakter yok bunların hepsi birer karikatür(insanların çok sevdiği Alucard bile) tarzı karakterler tek boyutlular tek yaptıkları şey Aura farming. Aksiyonundan hoşlansam kötü birşey olmazdı bu ama beni çekemedi. Integra sadece en kötüsüydü çünkü durmadan bir hype yaratılıyor üzerinde Alucard sahibem elini kana bulamaya cesaretin var mı diye tehdit ediyor filan ilginç bir yerlere gideceğini düşünüyorsun ama birşey olmuyor. Birde mangaka kendini çok iyi yazar sanıyor durmadan tirad atıyor karakterler yani adamın bir derinlik kaygısı varmış ama olmamış. Alucard ile Düşmüş melek Samael'e paraleller kurması filan. Walter'ı neden çok sevdin merak ettim. İyi kalpli badass uşak rolünde iyiydi. Sonra anlaşılmaz şekilde ihanet etti bir anda.
Son olarak serinin finaline gelelim bilemiyorum farklı birşeyler denemeye çalışmış ama bence çalışmıyor. Çok güçlü yenilmez bir karakter yaratıp onun yenilmesi için deus ex machina'ya baş vurup yenilmesini sağladı. Bu normalde kötü yazarlıktır. Ki Alucard zaten yenilmedi de corny bir mutlu son olsun diye bir kaç yıla geri döndü. Bu kadar cüretkar olduğunu iddia eden bir seriden bu kadar safe bir son yerine daha marjinal birşeyler beklerdim.
Major ilginç bir karakterdi ama dediğim gibi adamın karşısında ilginç birileri yok ki final yüzleşmesi![]()
Şovu çalan adam net olarak budur. Bayağı orijinal ve seyir zevki yüksek bir karakter idi bence.
integra denen vasat karakterle oldu. Birde o kısımlarda ben robotum ama sizden daha gerçek insanım diye felsefe kastırmaya çalıştı.
