Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Shimotsuki Ryuma vs. Dracule Mihawk

• Konbuyu başlatan Roronoa Zoro
  • Başlangıç tarihi

Ryuuma vs Mihawk

• Kullanılan toplam oy
    209
  • Bu anket kapanacak: .
Zoro'nun East Blue'da ki halinin dünya çapında ''master swordsman'' olarak görüldüğünü düşünüyormusun ciddi ciddi ? Mihawk özellikle Zoro'nun zayıf olduğuna dikkat çekti bir çok sefer çünkü East Blue dışına hiç çıkmamış, Shirano ile kıyas kabul edilecek bir durumda değildi.
Ryuuma Shirano'nun zayıf olduğuna dikkat çekmesi mi gerekiyor. Adam resmen tek attı. Tarzı daha farklı diye Shirano'yu çok mu iyi kabul edelim. Ryuuma çok güçlüdür bir şey demiyorum. Ama Shirano'yu ben 2. olarak kabul edemem. Ki öyle olsa bile Shirano'ya tek atmış olması da bir şeyi göstermez.

Ryuuma Shirano'nun zayıf olduğuna dikkat çekmesi mi gerekiyor. Adam resmen tek attı. Tarzı daha farklı diye Shirano'yu çok mu iyi kabul edelim. Ryuuma çok güçlüdür bir şey demiyorum. Ama Shirano'yu ben 2. olarak kabul edemem. Ki öyle olsa bile Shirano'ya tek atmış olması da bir şeyi göstermez.
2.ci olarak kabul et demiyorum zaten, ama E.Oda tarafından ''master swordsman'' olarak kutu içerisinde onaylanmış kalitede bir kılıçustası, özellikle belirtmiş, mesela DR diye başka bir karakter var, ona da ''third rate swordsman'' demiş kutu içerisinde, ayırmış yani.

@gyjbsch

Ben o seriyi okumadım. O yüzden sorayım. Ryuma rakip arıyor derken kılıç ustası arıyor olmasın? Baktığımızda Mihawk da rakip arıyor ama kılıç ustası arıyor. Yoksa güçlü adam dolu piyasada. Gitsin Kaido'ya mesela.
@Alpamis
Sitede var zaten 1 bölüm hem, bence okumalısın. Kendisi zaten Lufy-Zoro arası bir tipi var. Teklediği adamda Vista-Mihawk karışımı. Şimdi adam kral Ryuuma diye geçiyor ve kendide kendini bilmiyor. Hangi kılıç ustası kralı falan değil direkt kral Ryuuma. Ha derseniz ki eskiden insanlar böyle güçlü değildi falan anlarım ve saygı duyarım zaten sizin bakış açınız. Birde öleli kim bilir kaç sene olmuş, Wano ise kimsenin dokunmadığı bir yer ve adama tapıyorlar. Belki yine abartıdır efsanelerde olur öyle şeyler ama eceliyle ölmüş kimseye yenilmemiş. Siz haklı olabilirsiniz ama koca seride birisi tüm dünyayı dolaşacak efsane olacak ve o devir güçsüz olacak bu benim aklıma pek yatmıyor.

Yeni neslin eskiyi geçtiği de yok ayrıca belli bir güç çıtası var potansiyelin olmazsa sınırını aşamazsın. Yoksa şimdiki yonkoular Roger'ı aşmaları lazım ve aynı mantık amiraller ise Garp'ı falan ezmeleri gerekirdi. Seride belli bir güç çıtası var sonsuz güçlenemiyorsun. Güzelliğide burada zaten.:S

<
Ryuma, Wano'da ünlü ise; hayatı boyunca Doğu Mavi'den çıkmamış Zoro adamı nerden tanıyabiliyor? Üstelik kahraman değil, efsanevi samuray diyor.

http://www.mangastream.to/one-piece-chapter-462-page-13.html

Burada dövüş esnasında Zoro, dövüş uzarsa kılıçlarının kırılacağını söylüyor. Üzerine de yine efsanevi samuray tanımını kullanıyor. Ryuma'nın kendi stili ile dövüşmediğini söylemeye gerek yok zaten. Ha bir de, Zoro bu dövüş hiç gerçekleşmedi diye de ekliyor dövüşün sonunda.

http://www.mangastream.to/one-piece-chapter-467-page-11.html

Ne tesadüftür aynı bilgiyi Hogback da veriyor. Üzerine de ekliyor, hikayesinin halen dilden dile dolaştığını. Ün konusunu en unvanı ile kıyaslıyorsa, Ryuma da kendi devrinin en iyi kılıç ustasıydı.

http://www.mangastream.to/one-piece-chapter-450-page-5.html

Demek ki sadece Wano'da ünlü değilmiş. Doğu Mavi'de bile adı anılıyormuş.
Ne değişti ki bana Mihawktan daha fazla tanınıyordu demeyin :( Zoro kılıç ustası olduğu için bilgi sahibi olabilir. Hogback ise bedenini kullandığı için araştırmış olabilir. Ama Bir Mihawk dediğinizde bilmeyen olacağını sanmıyorum. Bir Luffy gibiler bilmez.

@Alpamis
Sitede var zaten 1 bölüm hem, bence okumalısın. Kendisi zaten Lufy-Zoro arası bir tipi var. Teklediği adamda Vista-Mihawk karışımı. Şimdi adam kral Ryuuma diye geçiyor ve kendide kendini bilmiyor. Hangi kılıç ustası kralı falan değil direkt kral Ryuuma. Ha derseniz ki eskiden insanlar böyle güçlü değildi falan anlarım ve saygı duyarım zaten sizin bakış açınız. Birde öleli kim bilir kaç sene olmuş, Wano ise kimsenin dokunmadığı bir yer ve adama tapıyorlar. Belki yine abartıdır efsanelerde olur öyle şeyler ama eceliyle ölmüş kimseye yenilmemiş. Siz haklı olabilirsiniz ama koca seride birisi tüm dünyayı dolaşacak efsane olacak ve o devir güçsüz olacak bu benim aklıma pek yatmıyor.

Yeni neslin eskiyi geçtiği de yok ayrıca belli bir güç çıtası var potansiyelin olmazsa sınırını aşamazsın. Yoksa şimdiki yonkoular Roger'ı aşmaları lazım ve aynı mantık amiraller ise Garp'ı falan ezmeleri gerekirdi. Seride belli bir güç çıtası var sonsuz güçlenemiyorsun. Güzelliğide burada zaten.:S
Buna bir şey demiyorum ki. Ryuuma'da çok güçlü olabilir. Roger'dan pek imkan vermesem de sürpriz olabilir. Senin sadece Roger'dan güçlü olması için verdiğin nedenler yeterli değil. Roger böyle böyleydi diyorsun ama bunun olay ile alakası olmuyor. Roger'a denk birilerinin olup da Ryuuma'ya bilinen de hiç kimsenin olmaması da Ryuuma'yı Roger'ın önüne koymaz. Eğer öyle diyebiliyorsan şunu da kabullenmiş olursun. Ryuma döneminde Garp-Roger-WB güçlerinde adamlar vardı.

Diğer taraftan rekabet artabilir. Gördüğümüz kadarıyla tarihte bir ilk yaşanıyor. En kötü devir için bu devir deniliyor. Çünkü Roger'ın başlattığı bir çağ var. Ve bu peşinde daha fazla rekabet getirmiş. Görüyoruz ki olmadık bir durum çıkıyor karşımıza tarihte iki meyve yiyen tek kişi oluyor BB. Ben bu gibi şeylerden bahsediyorum. Ryuuma kendine rakip arıyor. Ki aradığı rakip bence bahsettiği tarzda iradeli bir rakiptir. Bulmuş mudur ? Bilinmez. Diğer taraftan her ne kadar Roger'ın da dengi karakterler olsa Roger'da devrinin Kralı olarak geçiyor. Bu arada ben okudum zaten.:D

@Erkan12

Hocam tam olarak neyi tartışıyoruz biz ? :) Shirano kısmını mı ? :D

Son düzenleme:
@Alpamis

Bu seride Vista-Mihawk düzeyindeki birisine hiçbir karakter tek atamaz. Öyle bir seri değil One Piece. Ve sorumun cevabını da tam olarak alamadım. :/ Dedin ki bu adam kendine rakip bulamıyor. Ben de diyorum ki kılıç ustalarından rakip bulamıyordur. Senin söyleyiş tarzın ise bu adamın karşısına meyve kullanıcısı, tekmeci,tokatçı fark etmeksizin rakipsiz manasında. Yanlış bir tabir bu.

Yine diyorum, bu seride rakipsiz bir karakter olamaz.

<

Ne değişti ki bana Mihawktan daha fazla tanınıyordu demeyin :( Zoro kılıç ustası olduğu için bilgi sahibi olabilir. Hogback ise bedenini kullandığı için araştırmış olabilir. Ama Bir Mihawk dediğinizde bilmeyen olacağını sanmıyorum. Bir Luffy gibiler bilmez.
Belki binlerce yıl önce yaşamış biri ile, günümüzdeki adamı kıyaslıyorsun. Mühim olan yaşarken konuşulmak değil, öldükten yüzlerce ya da binlerce yıl sonra bile hatırlanmaktır.

Belki binlerce yıl önce yaşamış biri ile, günümüzdeki adamı kıyaslıyorsun. Mühim olan yaşarken konuşulmak değil, öldükten yüzlerce ya da binlerce yıl sonra bile hatırlanmaktır.
Doğru ama bunu ben değil diğer arkadaşlar öne sürdü. Ben sadece kendi görüşümü onların konuşmak istediği tarzda savundum. Ryuuma'nın zamanındaki güç seviyesiyle şuanki arasında bir fark yok mu o zamanın en iyisiyle bu zamanın en iyi arasındaki ilişkiyi verebilir. Ben mi yanlış biliyorum şuan ki güç seviyesi daha yukarda.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık