Ben bu konuya mesaj atmamışım. Atayım ben de.
1. Seride ejderhalar efsane olarak görülüyor. Zoro çakma ejderi görünce çok şaşırıyor ve aynı sayıda efsane olduğundan bahsediliyor. Yani Ejderlerin var olduğuna bile inanmıyorlardı.
2. Luffy eğitim aldığı adada G4 ile bile zarar veremediği canavarların olduğundan bahsetti. Daha sonra bunları yola getirdiği için G5i bulduğuna inanıyor çoğu kişi.
3. Ejderha gibi efsane kabul edilen bir yaratık luffynin adasındaki canavarlardan daha mı az güçlüdür? Bunu düşünmek pek mantıklı gelmiyor bana. Luffy bile ejderi görünce şaşırıyor.
4. Zoro çakma ejderi en güçlü tek kılıç tekniği ile kesti. Shi shi sonsonun ne kadar güçlü olduğunu hepimiz biliyoruz.
5. Ryuuma, GERÇEK bir ejdere tek atmıştır. Gerçek bir ejderin derisinin luffynin g4 ile çizik bile atamadığı yaratıklardan güçlü olduğu barizdir bence ki efsane olarak anabilelim. Japon kültüründe ejder en kuretli canavarların başında gelir.
6. Ryuuma ejderi isimsiz normal bir saldırı ile kesiyor. Zoro ise shi shi sonson gibi son derece ciddi bir atakla kesiyor.
7. Demekki ryuumanın normal kılıç savuruşu bile zoronun en güçlü tek kılıç saldırısından daha güçlü. Zoronun normal kılıç savurmasının shishi son son gücünde olduğunu düşünün. Ortada ne vista kalır başkası. Ama ryuuma bu değil.
8. Ryuumanın normal bir kılıç savuruşu bile luffynin G4 saldırısı ile çizik atamadığı canavarlardan daha güçlü olan ejderi 2ye bölüyor. Luffy G5 ile bu canavarlara tek atmış olsa, ryuumanın normal isim bir kılıç savuruşu bile G5den daha yıkıcı. Keskinliği ise shishi sonsondan da keskin. Bir bakıma luffynin G5 ile kestiğini düşünün. Hah işte ryuuma onu kılıç savurarak yapıyor.
9. Ryuuma dünyan en güçlü savaşçı ruhuna sahip adamı. Wanodan çıkmış ve dünyayı gezmiş. Bazı arkadaşlar wanodan çıkmadı diyor adam çıkmış. Wanodan çıkmamış olsa herkes tanırdı o köyde onu
Kısacası ryuuma hayvan ötesi bir güce sahip. Eğer ejderler one piece dünyasında en güçlü canavarlar ise, ryuuma kesinlikle tek bir kılıç savuruşu ile g4ün çizik bile atamadığı canavardan daha güçlüsünü kesmiştir. Ki böyle olması da mantıklıdır ki ejder kestiği için efsane olsun. Ejder çok güçlü veya en güçlü yaratık olmasa ejder kesmek neden bu kadar önemli olsun?