Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Dizi] S2B1: Başlangıç ve Son

İlk bölümü izledim, eğlenceli olmuş. Sıkılmadan izledim.

- Smoker ve Tashigi'nin olduğu bar kısmı mangada yok, animede filler olarak gösterilmişti. Onu dahil etmişler.

- Garp ve Roger arasında geçen konuşma normalde Marineford Arkı sırasında gösteriliyordu, burada gösterilmesi daha iyi bir tercih olmuş bence. Ayrıca yine Bartholomeo'yu burada göstermeleri güzel olmuş.

- Smoker'ın gücünün gösteriliş şekli güzel olmuş, sırıtmıyor. Motoru da orijinal olmuş. Yakaladığı Koze isimli korsanın yanında biri daha vardı, adı P ile başlıyordu adı aklıma gelmedi şimdi. Normalde bunlar Tashigi'ye saldırıyordu, o kısım da değişmiş.

- Sükunet Kuşağı'na girilen kısım tamamen çıkarılmış. Deniz kralları bütçeye çok fazla gelir diye muhtemelen.

- Dragon'un gücü tüm adayı etkiliyor normalde, dizide etkisini Smoker odaklı yapmışlar. Ayrıca tayfa adadan ayrıldıktan sonra Smoker ve Dragon arasındaki konuşma da eklenmemiş. Sabo dahil edilmiş olsa da konuşma yok.

- Bir sahnede Pedro'nun aranma posteri vardı yanlış görmediysem. Usopp ve Daddy Masterson karşılaşması es geçilmiş. Yine Usopp'un gözlükleri nasıl aldığı gösterilmemiş.

- İdam kısmı daha iyi olabilirmiş, o kısmı çok beğenmedim. Çok karışık olmuş. Daha sade bir şekilde gösterilebilirdi. Ayrıca Luffy'ye deniztaşı kelepçe takılması yine ilginç bir tercih olmuş. Patlamadan sonra Luffy bunlardan mucizevi şekilde kurtuluyor, özensiz olmuş.

1. bölüm fena değildi.

Smoker ve Dragon beklediğimden iyi çıktı. Dondurma sahnesinde Smoker daha tehditvari gözükebilirdi ama genel olarak iyiydi.

Dar mekanlar beni çok rahatsız ediyor. Evren ile bağdaştıramıyorum. Bunun dışında rahatsız eden pek bir şey olmadı.

Seriyi ucuz gösteren genel problemler dışında sıkıntı yoktu.

Kılıç alma sahnesi
Smoker/Dragon sahnesi iyidi. Geri kalan da eh işte.

İdam sahnesinde Sanji ve Zoro'nun çaresizlik içinde kurtarmaya çalıştığını ve tam yetişemeyeceklerini düşündükleri esnada Luffy'nin kurtulmasını beklerdim. Anime'de bu hisi almıştım ama dizide verilememiş.

Oyunculuğunu en çok beğendiğim kılıç satan eleman oldu. Sinsiliği ve sondaki tepkileri yedirebilmiş.

Tashigi de animedeki gibi olmuş. Dizi'ye biraz abartılı kaçıyor olabilir tavırları ama animedeki Tashigi'yi kopyalamış.

Emily, Nami'yi baya özümsemiş. İlk sezon oyunculuğu da fena değildi. Bu sezon da iyi başlamış.

Robin'in oyunculuk performansı iyi bence. Ama saçlar yine kötü : ))

Son düzenleme:
Güzel bölümdü. Ama bizim tayfadan Luffy'e bi ısınamadım hâlâ.
Nami'yi oynayan aktris çok iyi. Karaktere cuk diye oturmuş.
Sabo ve Bartolomeo'yu neden bu kadar erken gösterdiler onu anlamadım.

Puanlar böyle olma sebebi fanlardan dolayı mı yoksa iyi mi yani live action olarak
Tomatometer onaylı eleştirmenlerin verdiği puan.

IGN puanı da öyle ama o incelemeyi yapan çoğunlukla anime incelemesi yapmış. Yani One Piece fanlığı olabilir. Aynı şekilde rotten eleştirmenleri de seriye veya anime dünyasına hakim kişiler olabilir ama bunun olumsuz bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Henüz sadece 1 bölümü izlesem de yorumlardan vs aldığım izlenim ilk sezona göre daha çok beğenildiği yönünde. Hem fanlar hem de eleştirmenler tarafından. Daha önce takipçisi olmayan yeni bir dizi olsa elbette bu kadar beğenilmezdi. Ama fanların çok acımasız olabildiği de düşünülünce her halükarda Netflix bu sezon da istediğini almışa benziyor.

İşin kötü yani, gerçekten kötü olan şeyleri iyileştirmenin önüne geçebilir bu durum. Dar ve sahne dekoru havası veren atmosfer kötü makyaşlar, havada iple asılı kalmalar vs düzelmeyecek gibi.

Bu yüzden "iyi kotarılmış" bir LA olarak kalır. En azından sonrakilere ilham olur.

Naruto'nun çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

Tomatometer onaylı eleştirmenlerin verdiği puan.

IGN puanı da öyle ama o incelemeyi yapan çoğunlukla anime incelemesi yapmış. Yani One Piece fanlığı olabilir. Aynı şekilde rotten eleştirmenleri de seriye veya anime dünyasına hakim kişiler olabilir ama bunun olumsuz bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Henüz sadece 1 bölümü izlesem de yorumlardan vs aldığım izlenim ilk sezona göre daha çok beğenildiği yönünde. Hem fanlar hem de eleştirmenler tarafından. Daha önce takipçisi olmayan yeni bir dizi olsa elbette bu kadar beğenilmezdi. Ama fanların çok acımasız olabildiği de düşünülünce her halükarda Netflix bu sezon da istediğini almışa benziyor.

İşin kötü yani, gerçekten kötü olan şeyleri iyileştirmenin önüne geçebilir bu durum. Dar ve sahne dekoru havası veren atmosfer kötü makyaşlar, havada iple asılı kalmalar vs düzelmeyecek gibi.

Bu yüzden "iyi kotarılmış" bir LA olarak kalır. En azından sonrakilere ilham olur.

Naruto'nun çok daha iyi olacağını düşünüyorum.
Ben bu tür animelerin Live Actionlarına karşı biriyim ilk sezon beni kusturdu resmen. Karşı olma sebebim şudur herşeyin Live Actionu olacak diye bir kaide yok abi. Bu oyun fragmanlarında ki Cinematic animasyona uyarla daha iyi tadından yenmez. Ama şimdi bu öyle bir seri ki Live Action olabilmekten aşırı derecede uzak birşey. Tamam fantastik mantastik bilmeyen etmeyen için ama çok sırıtıyor be adapte olamıyorum ne yalan söyleyeyim.

Bazı şeyler vardır ya olmasada olurdu dedirten heh tam olarak bu seri yani bunun LA sı olmasa da olurdu yani. Neyse sODA'nın ve 25 yıldır seriyi takip etmenin hatrına bakıcaz 2. Sezona da artık

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık