Ne yani meşru olan bu mu şimdi,hayatımda tevrat okumadım ama bir çok yerinin değiştirildiğini biliyorum eğer kimseyi hiç bir sebeple öldürme diyorsa burasıda değiştirilmiş yerlerden biridir onun yerine Kur'an okumanı tavsiye ederim kardeşim"Öldürmeyeceksin" der on emirde Tevrat, birini kendi iradenle öldürmekle devlete bir kişiyi öldürme yetkisi vermek arasında bir fark yoktur. İntikam ve toplumsal linç hevesinizi kararmış vicdanlarınıza meşru kılmaya devam edebilirsiniz.
Ne yani meşru olan bu mu şimdi,hayatımda tevrat okumadım ama bir çok yerinin değiştirildiğini biliyorum eğer kimseyi hiç bir sebeple öldürme diyorsa burasıda değiştirilmiş yerlerden biridir onun yerine Kur'an okumanı tavsiye ederim kardeşim
Yasal ve hukuki olan değişir ama meşru olan değişmezBurada konuyla alakasi olmadigi icin dinleri ve dinler tarihini tartismayacagim, Tevrat'tan örnek verdim cunku neredeyse butun dinlerde insanligin ortak degerleri ve erdemleri asagi yukari ayni sekilde belirlenmistir. Budizmde de Hristiyanlikta da Islamiyette "oldurmeyeceksin" kurali sabittir.
Kuran'i da okudum.
Mesru olan da yasal olan da hukuki olan da degisir, degisecektir. Etik olan, adil olan, insancil olan, aydinlik olan degismez.
İnsan dediğin şey kural dinlemez zaten.Mesela ben müslümanım derim ama çoğu kuralına uymam mesela.Bu beni dinden çıkartmaz.Yasal ve hukuki olan değişir ama meşru olan değişmez
Birde öldürmek kuralı sabittir öldürmeyeceksin kuralı sabit olursa yer yüzünde yahudilerden başka bir kavim kalmazdı cunku onlar kural dinlemiyorlar neyse bu da senin fikrin sonuçta karışmam doğru olmaz