Sengoku’nun ifadesini baz almıyorum. Ben öldürdü dediğim sahneleri atamıyorum değil, atmıyorum. Çünkü bu bariz ortada olan bir gerçek. Wb ölmüştür mesela, ben bunu diyince yeterlidir, wb’nin öldüğü sahneyi buraya atmama gerek yok. Yine de hadi senin gönlün olsun diye atıyorum;
Al şu sahnede geçen her bi kelimeyi heceleye heceleye oku, belki durumun farkına varırsın. Bkz;
”Roger ile alakası olan herkes idam edilmiş olmalıydı” sözü,
”Neden bunu bir denizciye söylüyorsun Roger, seninle ilişkisi olan çocuğun annesi de kesinlikle idam edilecektir” sözü,
”Geçen yıl nerelerde olduğumu bulup onu öldürecektir” sözü,
”Çocukları kontrol edin, hamile kadınları es geçmeyin, şüphelileri öldürün”
”Roger’ın devri bitti, onun soyunun kökünü kurutmalıyız”
Bak şu yukarıdaki metinlerden denizciler kimseyi öldürmedi sonucuna varıyorsan, git bir doktora görün. Tamamıyla net somut bir gerçek ortada. Sen diyorsun ki kurşun sıktıkları panel nerede. Kutsallar da kurşun sıkmıyor, tam sıkacakken kamera başka açıya geçip kurşun sesi duyuluyor, o zaman kutsallar da dağa taşa ateş ediyor diyelim. Şu mevzuyu burada tartışmak bile abes.
Şu bile yeterli; ”Neden bunu bir denizciye söylüyorsun Roger, seninle ilişkisi olan çocuğun annesi de kesinlikle idam edilecektir”
Bak burada ne diyor. Denizcilere bunu söyleme, yoksa çocuğun ve annesi de patates olur diyor. İdam edileceklerinin farkında. Hamile kadınlar, bebekler, çocuklar ölüyor, denizciler öldürüyor, bunu Garp kendisi ağzından söylüyor, bak bunlar oluyor diye. HER ŞEYİN FARKINDA VE BUNLAR OLUYOR. Biz öldüren Garp’tır demiyoruz, sessiz kalan kişi Garp’tır diyoruz. GARP İYİ BİRİYSE SESSİZ KALMAMALIYDI diyoruz. Bak gördük ki Xebec, Roger net bir şekilde teklif sunuyor Garp’a, Garp reddedip bebek katillerini korumayı tercih ediyor. Denizci eri falan diyorsun. Roger’ın gemisine katılsa, orada hükümet karşıtı korsanlar yetiştirse veya devrimci olsa, orada devrimci erler yetiştirse, böyle bir seçeneği yok muydu? Coby yetişti de ne oldu? Hükümet ne derse harfiyen yapıyor. Kendisini kurtaran Luffy’e saldıran bir alçak olmuş. Luffy kötü biri mi? Bebek katili hükümete göre, evet kötü biri. Peki ya sana göre ne? Luffy kötü mü? Coby onunla savaşmak için eğitim mi almalı? Garp devrimcilere katılıp hükümet karşıtı erler yetiştirse daha iyi olmaz mıydı?
Gün geçmiyor ki yeni bir facia yorumunla daha karşılaşmayalım. Aynen, çok tutarlı. Tutarlı bir yol çizdi saçmalığından sonrasını okumadım. Şu cümle Garp hakkında yapılabilecek en hatalı yorumdur.