Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Monkey D. Garp

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• Severim

Kullanılan: 372 81.8%
  • Sevmem

Kullanılan: 83 18.2%

• Kullanılan toplam oy
    455
Sengoku’nun ifadesini baz almıyorum. Ben öldürdü dediğim sahneleri atamıyorum değil, atmıyorum. Çünkü bu bariz ortada olan bir gerçek. Wb ölmüştür mesela, ben bunu diyince yeterlidir, wb’nin öldüğü sahneyi buraya atmama gerek yok. Yine de hadi senin gönlün olsun diye atıyorum;

Al şu sahnede geçen her bi kelimeyi heceleye heceleye oku, belki durumun farkına varırsın. Bkz;

”Roger ile alakası olan herkes idam edilmiş olmalıydı” sözü,
”Neden bunu bir denizciye söylüyorsun Roger, seninle ilişkisi olan çocuğun annesi de kesinlikle idam edilecektir” sözü,
”Geçen yıl nerelerde olduğumu bulup onu öldürecektir” sözü,
”Çocukları kontrol edin, hamile kadınları es geçmeyin, şüphelileri öldürün”
”Roger’ın devri bitti, onun soyunun kökünü kurutmalıyız”

Bak şu yukarıdaki metinlerden denizciler kimseyi öldürmedi sonucuna varıyorsan, git bir doktora görün. Tamamıyla net somut bir gerçek ortada. Sen diyorsun ki kurşun sıktıkları panel nerede. Kutsallar da kurşun sıkmıyor, tam sıkacakken kamera başka açıya geçip kurşun sesi duyuluyor, o zaman kutsallar da dağa taşa ateş ediyor diyelim. Şu mevzuyu burada tartışmak bile abes.

Şu bile yeterli; ”Neden bunu bir denizciye söylüyorsun Roger, seninle ilişkisi olan çocuğun annesi de kesinlikle idam edilecektir”

Bak burada ne diyor. Denizcilere bunu söyleme, yoksa çocuğun ve annesi de patates olur diyor. İdam edileceklerinin farkında. Hamile kadınlar, bebekler, çocuklar ölüyor, denizciler öldürüyor, bunu Garp kendisi ağzından söylüyor, bak bunlar oluyor diye. HER ŞEYİN FARKINDA VE BUNLAR OLUYOR. Biz öldüren Garp’tır demiyoruz, sessiz kalan kişi Garp’tır diyoruz. GARP İYİ BİRİYSE SESSİZ KALMAMALIYDI diyoruz. Bak gördük ki Xebec, Roger net bir şekilde teklif sunuyor Garp’a, Garp reddedip bebek katillerini korumayı tercih ediyor. Denizci eri falan diyorsun. Roger’ın gemisine katılsa, orada hükümet karşıtı korsanlar yetiştirse veya devrimci olsa, orada devrimci erler yetiştirse, böyle bir seçeneği yok muydu? Coby yetişti de ne oldu? Hükümet ne derse harfiyen yapıyor. Kendisini kurtaran Luffy’e saldıran bir alçak olmuş. Luffy kötü biri mi? Bebek katili hükümete göre, evet kötü biri. Peki ya sana göre ne? Luffy kötü mü? Coby onunla savaşmak için eğitim mi almalı? Garp devrimcilere katılıp hükümet karşıtı erler yetiştirse daha iyi olmaz mıydı?

Gün geçmiyor ki yeni bir facia yorumunla daha karşılaşmayalım. Aynen, çok tutarlı. Tutarlı bir yol çizdi saçmalığından sonrasını okumadım. Şu cümle Garp hakkında yapılabilecek en hatalı yorumdur.
Attığın sahneler bozuk. Ayrıca orjinal manga panellerini zaten attım konuya. Orada ne dendiğini de söyledim. İstediğin gibi düşünebilirsin bu saatten sonra.

Bogard Garp’a güvenli bir şekilde Tanrı Vadisine ulaşsın diye eşlik etti. Ulaştıktan sonra da geri döndü
Arı Kovanına da getirmişti Garp'ı. Garp içeride korsanlarla savaşırken kendisi gemide emekliliğe dair hayal kuruyordu.
İşin komik tarafı bunu ingilizce scanlarda sildiler, o paneli tam koymadılar, yarım koydular.
Adam muhtemelen editörlere rüşvet verdi ben burda yokmuşum gibi düzenleyin diye. :D

Adam gibi adamdır.Kendisi gidip goroseileri ve imuyu öldüremeyeceği için, bozuk bir düzenin içinde düzen sağlamaya çalışmıştır.Elinden geleni kadarıylada varlığıyla insanlara umut kazandırmıştır.Bu adam daha ne yapsın.Görülen o ki xebec gibi geçmişten kalma gizli bilgilerede sahip değil.

Adam hayatında elde ettiği bilgilerle adalet kelimesini sırtında taşımaya çalışmış.İnsanların zulüm görmesini olabildiği kadar azaltmaya çalışmış.Daha ne yapsın.

Ve şunu unutmayalım, garp denizcilerin içinde olduğu için dragon bu düzenin içeriden değişilmeyeceğini anlıyor.Düşünün işte, garp gibi dünyanın 'en'leri arasındaki bir adam bile gücü yetmiyor.Perde arkasında farklı olaylar döndüğünü buradan anlıyor.

Korsanfan ahalisi istiyor ki garp gitsin gorosei ve imuyu tokatlasın, düzeni değiltirsin.Bu adamın kendisi peygamber değil, ama one piece dünyasında peygambere eşit denebilecek tek kişinin dedesi.

Fanların iki yüzlülüğüne en büyük örnek. Aramaki King ve Queen'i dövdükten sonra kınlar ve Yamato ile savaşır, onları yenip Luffy ve tayfasına dalmayı göze alır ama Shanks ve tayfası geldiği ve arada kalacağı için kaçar korkak olur. Wb Kaido Bm üzerlerine tek başına gelen Garp'tan azraili görmüş gibi kaçar, akıllıca davranmış stratejik olarak geri çekilmiş olurlar. Sevdiğimiz karakterlerin hiçbir hareketi bizi kıllandırmaz ama nefret ettiğimiz bir karakterin en ufak hareketi gözümüze batar.

Fanların iki yüzlülüğüne en büyük örnek. Aramaki King ve Queen'i dövdükten sonra kınlar ve Yamato ile savaşır, onları yenip Luffy ve tayfasına dalmayı göze alır ama Shanks ve tayfası geldiği ve arada kalacağı için kaçar korkak olur. Wb Kaido Bm üzerlerine tek başına gelen Garp'tan azraili görmüş gibi kaçar, akıllıca davranmış stratejik olarak geri çekilmiş olurlar. Sevdiğimiz karakterlerin hiçbir hareketi bizi kıllandırmaz ama nefret ettiğimiz bir karakterin en ufak hareketi gözümüze batar.
WB-Kaido-BMnin Garptan dayak yiyeceklerini düşündükleri için kaçtığını söyleyebilmek için hikayeyi okumamış ve resimlere bakıp geçmiş olmak lazım, başka açıklaması yok.

Aramaki'ye de korkak dendiğini hiç görmedim. Shanks gelmese de orda dayak yiyecekti, Shanks süreci hızlandırdı sadece. Toplanan kalabalıktan değil, Shanksın kendisinden çekindi, ki bu da Yonko > Amiral denkleminde oldukça doğal bir durum.

Adam, kim kendisine haterlık yapıyorsa tek tek cevapladı. “Güçsüz” dedikleri adam, Imu’ya karşı savaştı. WB, Kaido, BM’yi kovaladı. “Denizci köpeği” denilen adam, hükümetin zirvesine gözünü kırpmadan saldırdı ve denizci olarak kalma sebebini açıkladı.
Beğenirsin beğenmezsin, o sana kalmış.
Ayrıca devrimciler varsa, Garp sayesinde var. Garp, Dragon’u salmasa ve Imu’ya karşı savaşmasa devrimci diye bir oluşum olmayacaktı.
Yani kısaca: Garp adamdır, adam!

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık