Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Monkey D. Garp

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• Severim

Kullanılan: 372 81.8%
  • Sevmem

Kullanılan: 83 18.2%

• Kullanılan toplam oy
    455
Oğlu Garp'ı senin kadar savunmadı bir de şeref falan diye giriyorsun, çok ağır laflar bunlar kıçı kırık bir manga yav niye bu kadar abartıyorsun.
Abartanlar kim belli yukarda. İnat ve insanı tahrik edici bir dille konuşuyorlar. Aynı adamların Kaido fanı olması ise ayrı bir çelişki. Allah akıl fikir versin.

Şüpheli buldukları kimse olmamış demek oluyor bu. İz bulamadik diyor Roger'ın oğluna dair. Siz yine hikaye yazıyonuz. Denizcilerin Roger'ın oğlu diye şüphelenip birilerini öldürdüğü sahne bile cizilmemis.

Kanıtsız iftira atmayın. Şerefli bir insana yakışmaz.
Yav hocam sen ne saçmalıyon ya. Şurada şu sözleri oturup kurmasan, kimsenin aklına gelmez. Garp savunacam diye yaptığın rezilliğe bak. Kutsalları da savunursun sen. Çarlos hariç kötü bir kutsal göster bana falan dersin, ne adamsın ya. Garp savunma niyetiyle yola çıkıp rezil oluyorsun, farkında değilsin. Denizciler hamile kadın ve bebekleri, sırf Roger’ın oğlu olabilir şüphesiyle öldürüyorlar. Sahne çizmeye gerek yok. Bkz; Roger’ın oğlu olan Ace de yakalanınca idam edildi. Ama Ace korsandı diye masal okuma bana, roger’ın bebeği olman öldürülmen için yetiyor. Yani nereden tutarsan tut, elinde kalıyor. Bu mevzuyu ne kadar zorlarsan zorla, savunamazsın. Aksi takdirde şunu demelisin; Denizciler sırf Roger’ın bebeği olduğu için Roger’ın soyundan gelen bebeği öldürmekte haklıydılar. Bu cümleyi kuracak potansiyel varsa, o halde denizcilerin bu yaptığını savunabilirsin.

Masum yavruları öldürmeyi savunmak şerefli bir insana yakışmaz. Yapma etme, yarın bir gün Çarlos başgan adamdır diye etrafta dolaşacan diye korkuyorum.

Yav hocam sen ne saçmalıyon ya. Şurada şu sözleri oturup kurmasan, kimsenin aklına gelmez. Garp savunacam diye yaptığın rezilliğe bak. Kutsalları da savunursun sen. Çarlos hariç kötü bir kutsal göster bana falan dersin, ne adamsın ya. Garp savunma niyetiyle yola çıkıp rezil oluyorsun, farkında değilsin. Denizciler hamile kadın ve bebekleri, sırf Roger’ın oğlu olabilir şüphesiyle öldürüyorlar. Sahne çizmeye gerek yok. Bkz; Roger’ın oğlu olan Ace de yakalanınca idam edildi. Ama Ace korsandı diye masal okuma bana, roger’ın bebeği olman öldürülmen için yetiyor. Yani nereden tutarsan tut, elinde kalıyor. Bu mevzuyu ne kadar zorlarsan zorla, savunamazsın. Aksi takdirde şunu demelisin; Denizciler sırf Roger’ın bebeği olduğu için Roger’ın soyundan gelen bebeği öldürmekte haklıydılar. Bu cümleyi kuracak potansiyel varsa, o halde denizcilerin bu yaptığını savunabilirsin.

Masum yavruları öldürmeyi savunmak şerefli bir insana yakışmaz. Yapma etme, yarın bir gün Çarlos başgan adamdır diye etrafta dolaşacan diye korkuyorum.
Göster güzel kardeşim o zaman. Sengoku'nun söylediği söz ortada. Denizciler de şüpheli birilerini bulursanız öldürün diyor. Sengoku hiçbir iz bulamadık diyor. Buradan yapılacak çıkarım belliyken Denizciler öldürdü diyorsunuz. Bir de üstüne bu olaydan Garp'ı sorumlu tutuyonuz. Yav sizin bir adaletiniz yok bu konuda. Suçlayacak adam arıyonuz. Her şeyi adamın üstüne yıkıyonuz. Ace korsan değil de sıradan bir vatandaş olsa Garp'ın ne yapacağı da çok bariz.

Bu arada ben Denizcileri savunmuyorum Garp'ı savunuyorum sizin saçma bir şekilde her şeyi üstüne yıktığınız bu konuda Garp o bebeği kurtarıp büyümesine yardımcı oluyor.

Kaido fanı adamsın bebek öldürme konusunda Garp eleştirecek bir noktada değilsin.

Son düzenleme:
Göster güzel kardeşim o zaman. Sengoku'nun söylediği söz ortada. Denizciler de şüphel birilerini bulursanız öldürün diyor. Sengoku hiçbir iz bulamadık diyor. Buradan yapılacak çıkarım belliyken Denizciler öldürdü diyorsunuz. Bir de üstüne bu olaydan Garp'ı sorumlu tutuyonuz. Yav sizin bir adaletiniz yok bu konuda. Suçlayacak adam arıyonuz. Her şeyi adamın üstüne yıkıyonuz. Ace korsan değil de sıradan bir vatandaş olsa Garp'ın ne yapacağı da çok bariz.

Bu arada ben Denizcileri savunmuyorum Garp'ı savunuyorum sizin saçma bir şekilde her şeyi üstüne yıktığınız bu konuda Garp o bebeği kurtarıp büyümesine yardımcı oluyor.

Kaido fanı adamsın bebek öldürme konusunda Garp eleştirecek bir noktada değilsin.
Şüpheli birini bulursanız öldürün diye giriyorlar içeri, hamileleri öldürüyorlar, Ace’in annesi de doğum yapmıyor çocuğu öldürülmesin diye. Sengoku sığırı Garp’a bile doğru konuşmuyor, bütün OP evrenine naklen canlı yayın yapıldığı sırada “biz denizciler hamile kadınları ve bebeklerini katlettik” mi diyecekti? Wb’ye haince pusu kuracağı için yayını kesiyor bu eleman, itibarımız zedelenmesin diye, biz bebek öldürdük demesini mi bekliyorsun? Önce Sengoku’nun yalancı sahtekar bir it oğlu it olduğunu kabul et, sonra bana sözlerini sun, bak böyle sözler söylemiş diye. Senin mantıkla Garp tek başına Xebec ve tayfasını paket etti.

Denizcileri savunuyorsun, bunu da Garp’ı savunabilmek için yapıyorsun. Denizciler bebek öldürmedi, öyle bir sahne yok, Sengoku şöyle şöyle diyor falan diyorsun, mangayı okumasak denizcileri melek, sengokuyu başmelek sanacaz.

Bin kere izah ettim bu mevzuyu da sen öylesine laf olsun torba dolsun diye ortaya atıyorsun. Dofy fanları da halkı katlettiği için Dofy’e hayran sana göre sanırım. Akainu sevenler Akainu’nun sivil katlettiği sahneleri izleyip mutlu oluyorlar falan mı sanıyorsun?

Bu arada Kaidou sapına kadar kötü bir karakterdir. Senin dengesiz Garp’ının aksine çok dürüst bir karakterdir. Dürüst dediğim, yalan söylemiyor, sözleri doğru manasında değil, neyse o manasında. Ben zaten itim, köpeğim diye dolaşan, haydutlardan tayfa kurup insanlara zulmedecem diyen bir herif. Çizgisini de hiç bozmadı. Neyse o. Olduğu karakteri bire bir yansıtıyor. Ben dünya hükümeti köpeği olmam dedi hayatı boyunca dünya hükümetine karşı savaştı. Bir gün farklı, bir gün farklı olmadı hiçbir zaman.

Bir de yanar döner Garp’a bakalım; Hükümet karşıtı, hükümete sövüp sayan, Imu’ya yumruk sallayan, Gorosei’ye söven Garp bey, sivil katleden, bebek öldüren, hamile kadınları katleden, insanları köleleştiren, yine aynı sevmediği hükümetin askeri birimi Denizciler içinde yüksek rütbeli biri. O denizcilerin en güçlüsü olarak biliniyor. Ben hükümetin taaa, deyip denizcilerde kalmaya devam ediyor. E bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Ya hükümet taraftarı ol, adam gibi kutsallara tapın, ya da hükümet karşıtıysan onlara karşı gel, Xebec, Roger veya Dragon’un saflarına katıl, hükümetin kuyusunu kaz.

Garp denizci eri yetiştirecek diyeceksen, yine yetiştirdiği er hükümete hizmet ediyor. Gitsin Dragon‘un devrimcilerine katılsın, devrimci eri yetiştirsin. Niye hükümetin saflarına güç yetiştiriyor? Neresinden tutarsan tut, elinde kalıyor. Tutarsızlık nedir diye düşünen Oda’nın aklına gelen tasarımdır Garp. Bu kadar tutarsız başka bir manga karakteri daha var mı?

Şüpheli birini bulursanız öldürün diye giriyorlar içeri, hamileleri öldürüyorlar, Ace’in annesi de doğum yapmıyor çocuğu öldürülmesin diye. Sengoku sığırı Garp’a bile doğru konuşmuyor, bütün OP evrenine naklen canlı yayın yapıldığı sırada “biz denizciler hamile kadınları ve bebeklerini katlettik” mi diyecekti? Wb’ye haince pusu kuracağı için yayını kesiyor bu eleman, itibarımız zedelenmesin diye, biz bebek öldürdük demesini mi bekliyorsun? Önce Sengoku’nun yalancı sahtekar bir it oğlu it olduğunu kabul et, sonra bana sözlerini sun, bak böyle sözler söylemiş diye. Senin mantıkla Garp tek başına Xebec ve tayfasını paket etti.

Denizcileri savunuyorsun, bunu da Garp’ı savunabilmek için yapıyorsun. Denizciler bebek öldürmedi, öyle bir sahne yok, Sengoku şöyle şöyle diyor falan diyorsun, mangayı okumasak denizcileri melek, sengokuyu başmelek sanacaz.

Bin kere izah ettim bu mevzuyu da sen öylesine laf olsun torba dolsun diye ortaya atıyorsun. Dofy fanları da halkı katlettiği için Dofy’e hayran sana göre sanırım. Akainu sevenler Akainu’nun sivil katlettiği sahneleri izleyip mutlu oluyorlar falan mı sanıyorsun?

Bu arada Kaidou sapına kadar kötü bir karakterdir. Senin dengesiz Garp’ının aksine çok dürüst bir karakterdir. Dürüst dediğim, yalan söylemiyor, sözleri doğru manasında değil, neyse o manasında. Ben zaten itim, köpeğim diye dolaşan, haydutlardan tayfa kurup insanlara zulmedecem diyen bir herif. Çizgisini de hiç bozmadı. Neyse o. Olduğu karakteri bire bir yansıtıyor. Ben dünya hükümeti köpeği olmam dedi hayatı boyunca dünya hükümetine karşı savaştı. Bir gün farklı, bir gün farklı olmadı hiçbir zaman.

Bir de yanar döner Garp’a bakalım; Hükümet karşıtı, hükümete sövüp sayan, Imu’ya yumruk sallayan, Gorosei’ye söven Garp bey, sivil katleden, bebek öldüren, hamile kadınları katleden, insanları köleleştiren, yine aynı sevmediği hükümetin askeri birimi Denizciler içinde yüksek rütbeli biri. O denizcilerin en güçlüsü olarak biliniyor. Ben hükümetin taaa, deyip denizcilerde kalmaya devam ediyor. E bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Ya hükümet taraftarı ol, adam gibi kutsallara tapın, ya da hükümet karşıtıysan onlara karşı gel, Xebec, Roger veya Dragon’un saflarına katıl, hükümetin kuyusunu kaz.

Garp denizci eri yetiştirecek diyeceksen, yine yetiştirdiği er hükümete hizmet ediyor. Gitsin Dragon‘un devrimcilerine katılsın, devrimci eri yetiştirsin. Niye hükümetin saflarına güç yetiştiriyor? Neresinden tutarsan tut, elinde kalıyor. Tutarsızlık nedir diye düşünen Oda’nın akşına gelen tasarımdır Garp. Bu kadar tutarsız başka bir manga karakteri daha var mı?
Evet o şekilde basıyorlar orayı ama şüpheli kimseyi bulamıyorlar Sengoku'nun ifadesini baz alırsan. Ace'in annesi doğum yapmamasının sebebi direk açığa çıkacak olması. Kadının kocası yok tarih tam Roger ile uyuşacak haliyle baya baya şüpheli durumda olacak. O Ace'i koruma iç güdüsüyle doğurmuyor. Sengoku zaten olayı böyle anlatıyor. Sen öldürdü dediğin sahneleri daha atamıyorsun çünkü yok öyle bir sahne. Ha öldürmüş olabilirler mi belki? Ama gidip bundan sorumlu olarak bir de Garp'ı tutuyonuz. Hatta öldürenlerin arasında emri veren oymuş gibi lanse ediyorsunuz resmen.

Kimin niçin kimi sevdiği zerre umrumda değil. Benim açımdan tutarlılık önemli. Garp gayet tutarlı bir yol çizdi. Denizcilerde niye kaldığı da açıklandı. Kendi gibi saf adalet duygusu ile oraya gelen alt tabakadaki Denizcilere sahip çıkmak. Coby bunun en güzel örneklerinden biri. Ve Coby de bu yolda ilerliyor bir Denizci olarak. Sizin anlamamakta ısrar ettiğiniz şey kendilerini Hükümet köpeği olarak görmeyen ve adaletin bekçileri olarak gören Denizciler olduğu.

Bu konuda en büyük patlamayı Garp Satürn'e dalamaz dediğiniz de yaşamıştınız. Adam gidip Hükümet'in başına daldı kötülük olarak gördüğü için Denizcilerde de altındakilerden sorumlu hissettiği için kalmaya devam etmiş. Katliamdan haberi var dediniz. Haberi olmadığı da ortaya çıktı.

Bir karakteri eleştirecekseniz bari yaptıkları üzerinden eleştirin. Yalan atmayın üstüne. Hele hele eleştirdiğiniz şeyler sevdiğiniz karakterlerde varsa durup bir iki kez düşünün. Kaido güzellemesi yapan insanlarsınız yav.:(

Garp denizci eri yetiştirecek diyeceksen, yine yetiştirdiği er hükümete hizmet ediyor. Gitsin Dragon‘un devrimcilerine katılsın, devrimci eri yetiştirsin. Niye hükümetin saflarına güç yetiştiriyor? Neresinden tutarsan tut, elinde kalıyor. Tutarsızlık nedir diye düşünen Oda’nın aklına gelen tasarımdır Garp. Bu kadar tutarsız başka bir manga karakteri daha var mı?
Yine patlayacaksınız, mangaka ile iddaalaşıyorsunuz.:oleyo2: Oda'nın Garp'ın denizci olmasındaki ısrarı çok basit: One Piece final yaptığında ortada ne hükümet, ne korsanlar ne de devrimciler kalacak; varlığını devam ettirecek tek kurum Garp'ın "Denizcilerin geleceği..." dediği çocukların yönetimindeki Denizci kurumu olacak muhtemelen. O gün gelene kadar istediğiniz gibi ağlayın.

Evet o şekilde basıyorlar orayı ama şüpheli kimseyi bulamıyorlar Sengoku'nun ifadesini baz alırsan. Ace'in annesi doğum yapmamasının sebebi direk açığa çıkacak olması. Kadının kocası yok tarih tam Roger ile uyuşacak haliyle baya baya şüpheli durumda olacak. O Ace'i koruma iç güdüsüyle doğurmuyor. Sengoku zaten olayı böyle anlatıyor. Sen öldürdü dediğin sahneleri daha atamıyorsun çünkü yok öyle bir sahne. Ha öldürmüş olabilirler mi belki? Ama gidip bundan sorumlu olarak bir de Garp'ı tutuyonuz. Hatta öldürenlerin arasında emri veren oymuş gibi lanse ediyorsunuz resmen.
Sengoku’nun ifadesini baz almıyorum. Ben öldürdü dediğim sahneleri atamıyorum değil, atmıyorum. Çünkü bu bariz ortada olan bir gerçek. Wb ölmüştür mesela, ben bunu diyince yeterlidir, wb’nin öldüğü sahneyi buraya atmama gerek yok. Yine de hadi senin gönlün olsun diye atıyorum;

Al şu sahnede geçen her bi kelimeyi heceleye heceleye oku, belki durumun farkına varırsın. Bkz;

”Roger ile alakası olan herkes idam edilmiş olmalıydı” sözü,
”Neden bunu bir denizciye söylüyorsun Roger, seninle ilişkisi olan çocuğun annesi de kesinlikle idam edilecektir” sözü,
”Geçen yıl nerelerde olduğumu bulup onu öldürecektir” sözü,
”Çocukları kontrol edin, hamile kadınları es geçmeyin, şüphelileri öldürün”
”Roger’ın devri bitti, onun soyunun kökünü kurutmalıyız”

Bak şu yukarıdaki metinlerden denizciler kimseyi öldürmedi sonucuna varıyorsan, git bir doktora görün. Tamamıyla net somut bir gerçek ortada. Sen diyorsun ki kurşun sıktıkları panel nerede. Kutsallar da kurşun sıkmıyor, tam sıkacakken kamera başka açıya geçip kurşun sesi duyuluyor, o zaman kutsallar da dağa taşa ateş ediyor diyelim. Şu mevzuyu burada tartışmak bile abes.

Şu bile yeterli; ”Neden bunu bir denizciye söylüyorsun Roger, seninle ilişkisi olan çocuğun annesi de kesinlikle idam edilecektir”

Bak burada ne diyor. Denizcilere bunu söyleme, yoksa çocuğun ve annesi de patates olur diyor. İdam edileceklerinin farkında. Hamile kadınlar, bebekler, çocuklar ölüyor, denizciler öldürüyor, bunu Garp kendisi ağzından söylüyor, bak bunlar oluyor diye. HER ŞEYİN FARKINDA VE BUNLAR OLUYOR. Biz öldüren Garp’tır demiyoruz, sessiz kalan kişi Garp’tır diyoruz. GARP İYİ BİRİYSE SESSİZ KALMAMALIYDI diyoruz. Bak gördük ki Xebec, Roger net bir şekilde teklif sunuyor Garp’a, Garp reddedip bebek katillerini korumayı tercih ediyor. Denizci eri falan diyorsun. Roger’ın gemisine katılsa, orada hükümet karşıtı korsanlar yetiştirse veya devrimci olsa, orada devrimci erler yetiştirse, böyle bir seçeneği yok muydu? Coby yetişti de ne oldu? Hükümet ne derse harfiyen yapıyor. Kendisini kurtaran Luffy’e saldıran bir alçak olmuş. Luffy kötü biri mi? Bebek katili hükümete göre, evet kötü biri. Peki ya sana göre ne? Luffy kötü mü? Coby onunla savaşmak için eğitim mi almalı? Garp devrimcilere katılıp hükümet karşıtı erler yetiştirse daha iyi olmaz mıydı?

Kimin niçin kimi sevdiği zerre umrumda değil. Benim açımdan tutarlılık önemli. Garp gayet tutarlı bir yol çizdi.
Gün geçmiyor ki yeni bir facia yorumunla daha karşılaşmayalım. Aynen, çok tutarlı. Tutarlı bir yol çizdi saçmalığından sonrasını okumadım. Şu cümle Garp hakkında yapılabilecek en hatalı yorumdur.

God Valley olayı yaşanırken kendisi tatildeydi ki gayet normal bir durum. Sonuçta memur, senelik iznini kullanmıştır.
Ama Garp'a asıl eksi yazan şey kendisi God Valley'e gelirken, Bogard'ı tatil yaptığı yerde unutmasıydı. İnsan sağ kolunu unutur mu lan?
Garp yüzünden Bogard'ın gücünü göremedik.

God Valley olayı yaşanırken kendisi tatildeydi ki gayet normal bir durum. Sonuçta memur, senelik iznini kullanmıştır.
Ama Garp'a asıl eksi yazan şey kendisi God Valley'e gelirken, Bogard'ı tatil yaptığı yerde unutmasıydı. İnsan sağ kolunu unutur mu lan?
Garp yüzünden Bogard'ın gücünü göremedik.
Bogard tanrı vadisindeydi.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık