O işin savaşı psikolojik olarak etkileme tarafı.Yalnız bu kılıç yarasının bir etkisi olmadığını söyletti ama mangaka WB'ye.
Yav açıkladık ya yazılanları okumuyormusunuz beyazsakal niye o saldırıyı aldı sence.Şimdi ben kolumu kaybedeceğimi bile bile bir saldırı gerçekleştirirsem yaralı bir durumdayken kolumu kaybettiğimde bu karşı tarafın başarısı mı olur yoksa benim gözükaralığım mı olur.Beyazsakal orada psikolojik olarak bitmiş bir vaziyette sadece sinirle hareket ediyor.O yüzden karşı saldırıyı yiyor ve adamın umrunda değil karşılamıyor bile.Farenin kuyruğuna basmak gibi orada yaptığı.Kediyi sıkıştırırsan tırmalar bunu Wbde biliyor ama kontrollü dövüşmüyor.Nasıl anlatsam bilemiyorum anlaşılmıştır umarım.Çok sinirlenip koşa koşa duvara yumruk atmak gibi yaptığı ne çok benzetme yaptımAkainu düşmese kalkıp dövüşe devam etse kafanın kalan kısmını da alırdı belkide. Belli olmaz yani. Adam düşmüşte bayılmış gibi konuşuyorsun, tünel kazıp çıkmış. Bu arada WB Garp sahneye çıkınca nutku tutulan bi' adam. Korsan tayfasının üzerine bile korku salıyor, WB arkalarında olmasına ramen. WB'nin gücüne gölge düştüğü için yalan laflarla tayfasının güvenini yerine getirmeye kalkmıştı hatta. Garp güldüydü![]()
Sinir zaten bu tip adamlara seviye atlatır. Gerçekte de böyledir, çelimsiz bi' adamın damarına basarsın gelir azına mıçar. WB öyle delirip dalmasa o kadar kısa sürede alamayacak Akainu'yu. Babamız kızdı kaçın diyor millet. Mesela Luffy nakamaları için kaç defa dellinip kendini aştı? Bu da aynı hesap. WB dellenmese belki de alamayacak yani Akainu'yu.Yav açıkladık ya yazılanları okumuyormusunuz beyazsakal niye o saldırıyı aldı sence.Şimdi ben kolumu kaybedeceğimi bile bile bir saldırı gerçekleştirirsem yaralı bir durumdayken kolumu kaybettiğimde bu karşı tarafın başarısı mı olur yoksa benim gözükaralığım mı olur.Beyazsakal orada psikolojik olarak bitmiş bir vaziyette sadece sinirle hareket ediyor.O yüzden karşı saldırıyı yiyor ve adamın umrunda değil karşılamıyor bile.Farenin kuyruğuna basmak gibi orada yaptığı.Kediyi sıkıştırırsan tırmalar bunu Wbde biliyor ama kontrollü dövüşmüyor.Nasıl anlatsam bilemiyorum anlaşılmıştır umarım.Çok sinirlenip koşa koşa duvara yumruk atmak gibi yaptığı ne çok benzetme yaptım
Akainu bayılmış 2 manga sonra mı kaç sayfa sonra mı ne yukarı çıkıyor.Yani aradan ne kadar zaman geçip ne zaman ayıldığı belli değil.Bayılmasa hemen dönerdi zaten.
Güçlü olan her zaman kazanmaz.Gerçek hayatta da bu böyle mangalarda da.Serumla iğneyle savaşa gelen savaşta kaç kere hastalığından dolayı rakiplerine açık veren yaşından dolayı tam potansiyeliyle dövüşemeyen Wb en iyi dönemindeki Shanks'ı yenerse bence bu tutarsızlık olur.Hikayede bir değişiklik olmadığı nerede açıklandı ? Belkide Oda, Shanks'ı en güçlü adam yapacaktı ve Luffy'nin onu geçmesi daha da önem kazanacaktı, daha ilk bölümler sonuçta, ne Whitebeard'i tasarlamış ne de Yonko'ları... Shanks'ın büyük bir korsan olduğu kesindi ama Yonko olduğu kesin değildi. Oda'nın her türlü aklına yatmış demek ki yoksa böyle büyük bir değişiklik yapmazdı. Her şey E.Oda'nın kurgusuna göre gidiyor, eğer bu dövüşü Whitebeard'e kazandırmak isterse, Shanks'ın tek kollu olmasından ötürü sıkıntı yaşadığını ve bu sebeple yenildiğini çok rahat şekilde kurgulayabilir, nasıl ki Whitebeard'i hasta yapıp yenik düşürdüyse. Ama her halükarda ünvan Whitebeard'e, yani mantıken Whitebeard'in üstün gelmesi gerekli veya ünvan el değiştirecek.
Tamam sinirlendiği zaman daha kısa sürede alabilir.Kendini tutmasa bile alması daha fazla zaman alabilirdi.Ancak orada şöyle bir durum var.Wb çok güçlü bir saldırı yapmasına rağmen açık vererek yapıyor bu saldırıyı.Normalde vermeyeceği bir biçimde.Bunun sinirle ve yaralarıyla alakası var,ölmeye gelmiş olmasıyla alakası var.Var oğlu var yani normal şartlarda o kadar pervasızca saldırmaz.Adam akainunun magmasını bisentoyla karşılıyordu zaten bisentoyla koruyamıyor bile kendini saldırdıktan sonra.Çünkü koruyamayacağı bir pozisyonda saldırıyor.Sinir zaten bu tip adamlara seviye atlatır. Gerçekte de böyledir, çelimsiz bi' adamın damarına basarsın gelir azına mıçar. WB öyle delirip dalmasa o kadar kısa sürede alamayacak Akainu'yu. Babamız kızdı kaçın diyor millet. Mesela Luffy nakamaları için kaç defa dellinip kendini aştı? Bu da aynı hesap. WB dellenmese belki de alamayacak yani Akainu'yu.
Yahu ben ne zaman ortalığı karıştırma peşinde oldum :/ Bana göre shanks hakisi çok fazla ama dayanıklığı az sence akainu delse shanks ne kadar dayanır ?1 hafta uzak kaldım forumdan geldim yine ortalığı karıştırma peşindesin reisAdam nasıl dayanıksız olsun. Koskoca yonko, bana göre Dragon'dan sonra serideki en güçlü kişi, sen gelmiş dayanıksız diyorsun.
Savaşta açık vermesi ve Amiralleri tepeleyip geçememesi zaten Squardo'nun ani ve beklenmedik kılıç saldırısı sebebi ile oldu, ağır yaralandı ve gücü düştü, eğer o kılıç yarası olan Whitebeard'den bahsediyorsak Shanks zaten kazanır, ben bu şekilde bir handikap olmadıkça Shanks'ın kazanmasını mantıksız bulurum.Güçlü olan her zaman kazanmaz.Gerçek hayatta da bu böyle mangalarda da.Serumla iğneyle savaşa gelen savaşta kaç kere hastalığından dolayı rakiplerine açık veren yaşından dolayı tam potansiyeliyle dövüşemeyen Wb en iyi dönemindeki Shanks'ı yenerse bence bu tutarsızlık olur.