Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Kuzan'ın Seçimi

Monkey D. Garp

reader da da stream de de akainunun aokijiye sempati gösterdiği belirtiliyor.türkçe çeviri hatalı.Akainu bile allysine biraz sempati göstermemezlik edemedi gibi acayip bir cümle ama buradan akainu aokijinin canını bağışlamış olduğu anlaşılıyor.ama aokijinin akainuya dayanamayıp marineyi terkettiği yazıyor.

Öyle bir düşüşe kazandı denilir mi ?
Aokijisiz Marine çekiciliğini tümden yitirdi.
Aok o durumda akainu'ya üstünlük sağlayamamış oluyo. Kalkıp ben filo amirali olucam diyemez. Filo amirali olsa bile akainu onun sözünü dinlemez. DC vs Marvel diye bi çizgiroman yayınlanmıştı yıllar evvel. İki evrenin seçilen kahramanları çarpışacaktı ve yenilen tarafın evreni yok olacaktı. Ama bazı güçler o kadar yakındı yada denkti ki mücadele sonsuza kadar devam ederdi. Bunun önüne geçmek için bi an bile hareketsiz kalan olursa kaybetmiş sayılacak şeklinde bi kural konuşmuştu. Manga'yı okuduğumda aklıma o geldi.

Bence şöyle olmuştur: 10 gün boyunca dövüştüler, sonunda Aokiji yere düştü. Akainu da zar zor ayakta duruyordu. Kalan gücüyle saldırmak isterken, Garp, Sengoku ya da Kizaru araya girdi.Bu en mantıklısı bence.
Birileri müdahil olacak olsa 10 gün sürmesine izin vermezlerdi. Madem ölümle sonuçlanmasını engelleyecekler ne halt yemeye ölümüne dövüş tertip edip 10 gün dövüştürüyolar?

Akainu kazanmış ama öldürmemiş.öldürememiş değil.Aokijinin Robini Ohara'da kurtarmasının sebebi Jaguar D. Saul.Kuma Thriller Barkta orada kiminle konuşuyordu bilmiyorum ama adam shichibukai wg nin her dediğini yapacakmı.Kafasına göre işler yapabilir bunlar(wg) shichilerin herşeyine karışamaz ki.öyle yıllarını marine için vermiş olması da aokijiye yarar sağlamaz akainu varken.sırf Dragon'un oğlu olduğu için Luffy'e kişisel saldırdı Akainu.Aokiji dediğimiz gibi yıllarını denizcilere vermiş güçlü bir ahlak anlayışı var.Filo amiralliği için ölümüne savaşıpta sonra kazanamayınca pat diye gidip devrimcilere katılacağını sanmıyorum.eğer devrimci ajanı olsa idi (demekki kendini o kadar iyi saklayabilmiş amiral olarak) baş amirallik için ölümüne savaşmaztı.Sesini çıkarmadan devam ederdi casusluğuna.Demekki devrimcilere de o anda sıcak bakmıyordu.(ilerde ne olur bilinmez devrimcilere asla katılmaz demiyom).
Bana göre şu an Aokijinin kalbi hala marinede(Garp gibi) ama Akainu gibi birinin altında çalışamayacağını bildiğinden istifa etmiştir.
Şu an Garp ın yanındadır.İlerde ne yapacağına gelirsek bence Garpla beraber hareket eder.
Ama bizimkilere sempatisi var çünkü smoker bunlara bizimkiler hakkında(luffy)bahsetmiş.
Saul'un kendisine acımayan aok robin'e acıyo ve bu sadece saul'la ilgili öyle mi? Saul'un söyledikleri üzerine öldürmüyo. Kuma cyborg olduğu için her söyleneni yapıyodu. Shibukai toplantısına katılması şaşırtıcı olmayan tek kişiydi. Dof ben korsanım iztemezsem yapmam diyebilirken kuma'nın böyle bi şansı yoktu. Zaten shabondy'de sonunu bildiği için luffy'e son kez karşılaşıyoruz dedi. Amiral olarak kalması aok'a bişey kazandırmaz. Hele üstü olarak akainu varken. Aok'un en başından beri devrimci olduğunu varsayarsak amiral olması ne işe yarar? Her türlü sır,plan,proje'ye zaten görev yaptığı uzun yıllar içerisinde vakıf olmuştur. Amiraller'de operasyona çıkan korsan kovalayan tipler değiller. Yani ya en tepede durup düzeni değiştirmeyi deneyecekti yada dışarıdan düzeni zor kullanarak değiştirecek. 10 gün süren bi dövüşten sonra bi tarafın açık ara üstün olması mümkün değil. Bariz bi üstünlük kurabilse muhabbet o kadar uzamazdı. Jinbei vs ace'i hatırlarsan 5 gün dövüştükten sonra ace kazanmasına rağmen yığılmıştı.

Kafama takılan birşey var;jinbei öyle bir anlatıyorki(kafasında kurduğu resimler falan)sanki oradaymış gibi.Amiral rütbesi için yapılan bir dövüşün bu kadar net ve açıklayıcı bir şekilde etrafta konuşulacağını hiç sanmıyorum.Bu işte bir bit yeniği var gibi geliyor bana.Şu 2 şey benim kafamda soru işareti bıraktı;
1.Akainu acımış ve aokiji'yi öldürmemiş.Bence bu saçmalığın daniskası,akainu'nun kendi askerini bile öldürecek kadar acımasız birisi olduğunu biliyoruz.
2.10 gün süren bir dövüş ne kadar doğrudur bilinmez.Aokiji'nin buz'u ace'in ateşine bile üstünlük sağlayamaz iken akainu'nun magmasına 10 gün dayanmış.Kaldı ki akainu ateş falan dinlemedi ace'i anında yaktı.
Jinbei eski shibukai. Yıllarca WG'nin müttefiğiydi. Kendi kaynakları vardır. Oda iki yıl içinde olan gelişmeleri jinbei'nin ağzından anlattı. İki amiralin dövüşünün bikaç dakika da sonuçlanmasını beklemiyodun heralde. Aok'un sanıldığı kadar ezik olmadığının kanıtıdır 10 gün süren dövüş...

Readerı kabul etseniz de değişen bişey yok. Sempati göstermekle acımak bambaşka şeyler. Sempati kelimesi de Türkçe'ye girmiş bir kelime. Having sympathy = sempati göstermek. Acımak= Relent. Acımak küçültücü bir kelime. Yenildi diye adamı bu kadar ezmeye çalışmak mantıksız. 10 günlük dövüşün sonunda acımak diye birşey olmaz. Zaten 2 sitede de sempati göstermek kullanılmış.

Readerı kabul etseniz de değişen bişey yok. Sempati göstermekle acımak bambaşka şeyler. Sempati kelimesi de Türkçe'ye girmiş bir kelime. Having sympathy = sempati göstermek. Acımak= Relent. Acımak küçültücü bir kelime. Yenildi diye adamı bu kadar ezmeye çalışmak mantıksız. 10 günlük dövüşün sonunda acımak diye birşey olmaz. Zaten 2 sitede de sempati göstermek kullanılmış.
Sadece Reader değil, Streamde o şekilde çevirmiş zaten sonradan bakınca görüldü,
wiki'ye yazan adamlarda o şekilde anlamışlar ve öyle koymuşlar. Ondan önce spoilerdada öyle geçiyordu zaten.
Sempati duymak, duygusunu göstermek-acıma demek aynı şey ;
http://www.seslisozluk.net/?word=sympathy&from=symphaty
Sen sevgi gösterdi olarakta söyleyebilirsin, yada duygusallaştı falan farketmez sonuçta gerçek ; Akainu Aok'u öldürebilecek konumdaymış ama yapmamış...

Teke tek bir vs sonunda birisi net bir galibiyet(ki filo amirali seçiyosun) alıyorsa, öldürecek gücü kalmamış olması asıl mantıksız olur bana göre.
Beraberlik olurdu bu.

Sempati yada Acımayı tartışmıyorum Tartıştığım nokta Akainu öldürebilecek pozisyonda olupta öldürmedi mi :)
Çünki durum bu şekilde olursa tüm düşünce tarzı değişebilir.
Diğer türlü yanı Öldürebilecek durumda olmadığı için Aokijinin hayatta olması Aokijinin Devrimci olabileceğini gösterir.
Aksi halde Aokijinin bir gün Marineye yada Hükümete zarar verebilecek bi pozisyonda durabileceği ihtimali çok küçük olmuş olsa dahi Akainu durmazdı, Akainu'nun adalet anlayışı bu şekilde ve Yıllarca yan yana görev yapmış bu ikili birazcık olsun fark etirirdi sonuçta Akainuda Squardo olayında nasıl sinsi olduğunu gördük.
not:mad:Cağdaş'ın söylediği şekilde olduğunu düşünüyorum.

Jinbei eski shibukai. Yıllarca WG'nin müttefiğiydi. Kendi kaynakları vardır. Oda iki yıl içinde olan gelişmeleri jinbei'nin ağzından anlattı. İki amiralin dövüşünün bikaç dakika da sonuçlanmasını beklemiyodun heralde. Aok'un sanıldığı kadar ezik olmadığının kanıtıdır 10 gün süren dövüş...
Kısa değil ama 10 gün süreceğinide hiç beklemedim açıkçası.Dediğim gibi akainu'nun magması ace'in ateşini bile yakıyorsa aokiji'nin 10 gün dayanabilmesi kafama pek yatmadı.

Kısa değil ama 10 gün süreceğinide hiç beklemedim açıkçası.Dediğim gibi akainu'nun magması ace'in ateşini bile yakıyorsa aokiji'nin 10 gün dayanabilmesi kafama pek yatmadı.
Ben aok'un yenmesini bekliyodum. Yanlış anlaşılmasın dövüşmelerini beklemiyodum. Sadece aok akainu'yu yener diye düşünüyodum. Bunu da daha önce defalarca söyledim. Karşıt görüş her zaman senin de söylediğin şekilde ace=aok akainu>ace öyleyse akainu>aok şeklindeydi. Oda aok'la akainu arasında burun farkı olduğunu gösterdi bence. 10 gün süren ölümüne bi dövüş. En güçsüz amiral denilen aok'un en güçlü denilen amiral karşısında 10 gün durması yenilmiş bile olsa beni memnun etti. Mantıken 10 gün dövüştükten sonra üstünlük çok küçük nüanslarla olur. Akainu vs ace'in yada Aok ve jozu'nun bu kadar uzun sürmesi mümkün değildi. Güçleri birbirine çok yakın olan tipler oldukları için bu kadar uzun sürmüştür dövüşleri. Kazanan da kaybeden de lucci vs luffy yada ace vs jinbei gibi birlikte yere yığılmıştır...

Bunu aynı luffy vs lucci olarak düşünebilirsiniz. oradaki son duello kısmında beraberlik luffy' e yetiyordu ve berabere kaldılar diyebiliriz. Luffy' nin yanında tayfası olduğundan kaçtı ve kazandı şekilinde oldu. Yani savaş berabere kaldı ve luffy' nin ekstraları sayesinde kazandı. Ama savaş berabere bitti.

Bu olayda da sengoku istifa ettiğinden, Aokoji tek başına kaldı. Akainu nun arkasında da hükümet var. Savaş berabere bitse bile beraberlikte Akainu kazandı şeklinde yorumlanabilir. Aokoji tek başına olduğunda pek destekcisi kalmamıştır. 10 günlük savaş berabere bile bitse akainu kazandı demişlerdir.

Aokiji ve Akainu için zemin(ada) hazırlandı savaştılar herkeste bunu biliyordu ölümüne savaştılar ace ve jinbei olayını hatırlayın aynı anda düştüler bu savaştada aok düşmüş akainuda düşme noktasına gelmiş ama düşmemiş sonra ne oldu orası mechul çünkü aokiji düştükten sonra topuklayıp kaçacak adam değil orda ölümü bekler ama belli ki akainu bir şekilde öldürmemiş.
aklıma takılanlar.
1.Kizaru gibi bir güç neden olayı izlemekle yetinmiş
2.garp olaydan haberdar yıllarını verdi marineye akainunun adaletini doğru bulmamasına rağmen nasıl hiç müdahelede bulunmadı hani adalet için ailesini hiçe sayan adam.
Düşüncem Kizaru olayında bir iş var E.oda Kizaru üzerine oynayacak gibi.

Herkes Meyve yeteneği ile sınırlı değil.Aokiji yetenek olarak Ace ile bir tutulamayacak seviyede.kişisel yeteneklerini Muazzam olmalı.Gördüğümüz kadarı ile Hız olarak üstün Akainudan bu bile büyük avantaj sağlar Aokiji'ye.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık