Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Kültür Sanatta Niçin Geriyiz?

Yav amma övdün japonları tamam adamlat fena değil ama biz gibi neredeyse dünyayı yöneten bir imparatorluk kurmuşlarmı sanmam. Bizim imparatorluğumuzun düşüşü bile 300 yıl sürmüş öyle boş bir millet değildir türk milleti.

Karikatür genelde insan aşağılamak için kullanılan aşağı bir sanat gibi geliyor bana o yüzden pek ciddiye alamıyorum.

Türk sannat müziğide kötüydü bayıyordu, hele bide bize zorla dayatılan pazar konserinde herkez sokağa çıkıp arkadaş oluyordu.
İmparatorluk olmanın sanatla kültürle bir ilişkisi yoktur. Moğollar en büyük imparatorluğu kurdular da ne oldu. Osmanlının ki hele daha kötü yüzlerce yıl ayakta kalmış ama birşey oluşturamamış iki çizgi den çeşmeden öte(burada abartı yapıyorum). Nerede filozoflar, nerede sanatçılar o altın dönemlerde bile Şeyh Bedreddin destanı filan var. Osmanlının çağdaşlarına bakıyorsun o dönemki tüm imparatorluklar çok daha geniş ve köklü bir sanat geleneğine sahip. Hatta osmanlının ezik versiyonu olarak görülen Babürler ve Safaviler bile daha iyiler.
Zorla dayatılan demek komik çünkü bu müzik osmanlının asıl müziğidir. Türk sanat müziğine(diğer adı Osmanlı Saray Müziği) kötü demekte ne bileyim hayali bir şekilde övdüğün yok edildiğini düşündüğün osmanlının asıl inceliğini kültürünü benimsememişsiniz daha. Dede Efendiler, Itriler kendi topraklarında değer görmüyorlar.

Grafiti de gayet elit bir sanat. Elit sanat değilse herkes yapsın görelim. Hat eğer sanatsa, sanat İslam inanışına göre şeytanın yolunu açtığı için haramdır. Kafir japonlar ve Çinliler yapıyor diye biz de yapıp dinden mi çıkalım? Saf saf konuşuyorsun...
Ben şahsen güzel yazı yazmanın şeytanla bir alakası olduğunu sanmıyorum ve sen bu söylediğini hangi hadise veya ayete dayandırıyorsun.

Hat zenginlerin salonunda grafiti tuvaletlerde ara somaklarda vesaire. Bundan aradaki değer farkını anlamıyorsan ben ne diyeyim.

İmparatorluk olmanın sanatla kültürle bir ilişkisi yoktur. Moğollar en büyük imparatorluğu kurdular da ne oldu. Osmanlının ki hele daha kötü yüzlerce yıl ayakta kalmış ama birşey oluşturamamış iki çizgi den çeşmeden öte(burada abartı yapıyorum). Nerede filozoflar, nerede sanatçılar o altın dönemlerde bile Şeyh Bedreddin destanı filan var. Osmanlının çağdaşlarına bakıyorsun o dönemki tüm imparatorluklar çok daha geniş ve köklü bir sanat geleneğine sahip. Hatta osmanlının ezik versiyonu olarak görülen Babürler ve Safaviler bile daha iyiler.
Zorla dayatılan demek komik çünkü bu müzik osmanlının asıl müziğidir. Türk sanat müziğine(diğer adı Osmanlı Saray Müziği) kötü demekte ne bileyim hayali bir şekilde övdüğün yok edildiğini düşündüğün osmanlının asıl inceliğini kültürünü benimsememişsiniz daha. Dede Efendiler, Itriler kendi topraklarında değer görmüyorlar.
Çeşmenin nesi kötü susamıyonmı hiç sen, şimdi suyun bidonu olmuş 150 lira 500 lira olsunda o zaman anlayacan sen çeşme ne güzel şeymiş. Bizde zaten islama göre sistem baya oturmuş olduğundan filazofa tırıvıraya pek gerek duymamışız, sonuçta din var sünnet var yol belli.

Türk sanat müziği osamanlı saraylarındakileri memnun etmiş olabilir ama beni memnun edecek yöneticiler topkapı külliyesi gibi mütevazi yerlerde yaşayanhayvani zevklerin pek peşinde koşmayanlardır.

Çeşmenin nesi kötü susamıyonmı hiç sen, şimdi suyun bidonu olmuş 150 lira 500 lira olsunda o zaman anlayacan sen çeşme ne güzel şeymiş. Bizde zaten islama göre sistem baya oturmuş olduğundan filazofa tırıvıraya pek gerek duymamışız, sonuçta din var sünnet var yol belli.

Türk sanat müziği osamanlı saraylarındakileri memnun etmiş olabilir ama beni memnun edecek yöneticiler topkapı külliyesi gibi mütevazi yerlerde yaşayanhayvani zevklerin pek peşinde koşmayanlardır.
Tamamdır ciddi bir tartışma yokmuş ortada zaten. One piece'i azalt reis hafifmeşrep kadınlar var caiz değil :good: hayvani zevklerin peşinden koşan bir adamın dejenere serisini niye takip etme ahireti yakarsın.

Tamamdır ciddi bir tartışma yokmuş ortada zaten. One piece'i azalt reis hafifmeşrep kadınlar var caiz değil :good: hayvani zevklerin peşinden koşan bir adamın dejenere serisini niye takip etme ahireti yakarsın.
One piece bir korsan mangası ya ne olacaktıki hem şöyle düşün sarayda zevkü sefa içinde eğlenen bir yöneticinin halk ne umrunda olsun.

Son düzenleme:
Buraları açar mısın hocam bilgili bir arkadaşa benziyorsun merak ettim.

Bizde tutan 3 tür var.
1. power fantasy. Polat alemdar başta olmak üzere bilimum her tür mafya kabadayı alemi
2. Aşk çokgeni. Her türlü zengin//fakir dinamosunda dönen dramlar.
3. En estetik ve kaliteli diyebileceğimiz tür komedidir. Ya da komediden çıkma adamların severek yaptığı işler düzgün oluyor.
Bunların dışında para getirecek bir sanat değeri ben bilmiyorum. Ya topçu olursun ya popçu diye boşuna demiyorlar

Dayı sen conta yakmışın, c ile Ceyhan'ın c'si.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık