Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Kılıç "Ustalığı" Karmaşası

Seride Kılıç Ustalarının Yeri Nedir/Ne Kadar Önemlidir?

• Kullanılan toplam oy
    95
Her kılıç ustasının önemi, kılıç ustası olmasından kaynaklı olmuyor.
Mesela Shanks bu seride çok önemli bir yer tutuyor ve kılıç ustası. Ancak Shanks'ın önemi kılıç ustası olmasından dolayı değil. Luffy'yi etkilemesi, Yonkou olması, eskiden Roger'in gemisinde olması ve gizemi çözülmemiş bazı durumlardan ötürü önemli.
Mihawk da, Shanks kadar olmasa da önemli bir yer tutuyor ve o da kılıç ustası. Önemi de kılıç ustası olmasından kaynaklı. Zoro'nun hedefi ve dünyanın en güçlü kılıç ustası.

Ustalarını geçip kılıçlara da bir bakalım:
Kılıçların kalitesine göre ayrıldıklarını gördük; en iyi 50, 21 ve 12 olmak üzere. Bu, kılıçlara verilen önemin bir göstergesidir. Ayrıca, bu kılıçların bir ruhları olduğunu öğrendik. Bu da artı puan. Hatta üstüne, Enma ile birlikte kılıçların kendine has yetenekleri bile olabileceğini öğrendik. Bu daha da önemli.
Kara kılıç muhabbeti de var. Serinin en önemli güç unsurlarından biri olan hakinin, kılıçlara özel bir kullanımı diyebiliriz. Hatta belki de silahlanma hakisinin en üst düzey kullanımlarından birisi de olabilir. Ki, ben öyle olduğunu düşünüyorum.

Tabii kılıçların böyle özellikleri var ama mesela şeytan meyveleriyle kıyasladığımızda ne kadar önemliler? Bu da önemli bir soru.

Yani burada iki tarafın da söylediklerinde haklılık payı var. O yüzden kestirip atmaktansa, artısıyla ve eksisiyle değerlendirip bir orta yol bulmak gerektiğini düşünüyorum.

Kılıcı eğimli sallamıyor diye mi adamları kılıç ustası görmüyorsunuz ? Zoro kılıç ustası ama hayatında atamayacagi güçte silashi atar reylih istese.

Mihawk vs Shanks olmasına rağmen Mihawk'ın kılıcı kararmışken Shanks'ın ki hala normal gibi. Tabi Mihawk karartılmış kılıçta elde etmiş olabilir bilemiyoruz.

Kılıç ustalığı seride önemli bir yer kaplıyor. Sonuçta ana karakterlerden birinin hayali en güçlü kılıç ustası olmak. Benim merak ettiğim Mihawk'ın ünvanı. Bu herif en güçlü kılıç ustası. Yani kime kılıç ustası diyorsak bu adam ondan güçlü olmalı ünvana göre. Bu yüzden kılıç ustası ayrımı iyi yapılmalı. Eğer her kılıç tutanı kılıç ustası sayarsak Mihawk yonkoulardan güçlü oluyor. Çünkü şuana kadar okuduğumuz kadarı ile Shanks tam bir kılıç ustası. Yani Miawk'ın Shanks'tan güçlü olması lazım. Ama dahası da var. Wb'nin bisentosu en iyi 12 kılıcın içinde. Yani kılıç olarak sayılıyor. Eğer her kılıç tutanı kılıç ustası sayıyorsak Mihawk'ın Wb'den de güçlü olması lazım. Mihawk ne zaman aldı ünvanı belli değil ama 5-6 sene bile olsa oldukça dinç bir Wb'nin döneminde ünvanı almış oluyor. Bana göre bu durum da 3 seçenek var.
1. Seçenek: Mihawk harbiden her kılıç tutan adamdan güçlü.
2.Seçenek: Her kılıç kullanan kılıç ustası değil. Bir ayrım yapılıyor.
3.Seçenek: Mihawk'ın ünvanı tıpkı diğer ünvanlar gibi yanlış. Gerçeği yansıtmamaktadır.

Ben 2. seçenek olduğunu düşünüyorum.

Kılıç tekniğinde ustalanmış kılıçtan başka silah kullanmayan ve kılıcı nerdeyse ayrılmaz parçası olanlar adamlar bence.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık