Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Kara Kılıçlar

Tutar/ Tutmaz

• Kullanılan toplam oy
    17
Kılıcın kalıcı olarak siyah kalması için gerekli şartlar bence şunlar:

Onur + koka + kılıçustasının gücü + sürekli kullanım

1. Kılıçta oluşacak çentiği onuruna sürülmüş bir leke olarak görmek:
Ryuma ve Mihawk kılıcına çentik geldiğinde onur meselesi yaptığı için bu şartı sağlıyorlar. Fakat Rayleig, shiru, fujitora, Shanks gibi kılıç ustaları bunu onur meselesi yapmamış olabilir. İyi de ne alaka kılıcın siyaha bürünmesi ile? Unutmayınki one piece herşeyin bir ruhu var. Kılıcın da bir ruhu var. Kılıç, kılıç ustasının onun meselesi yaptığını anlayıp bir bakıma kılıç ustasını onurlandırmak için kendisini siyaha bürüyor. Bu sayede dışarıdan baktığımızda o kılıç ustasının nasıl bir mantığı olduğunu anlıyoruz. Fakat kılıcın bu konuda ikna edilmesi lazım. Bunun için de uzun süreli dövüş ve belki de kılıç ustasının gücü gerekiyor.

2. Koka kullanmak
Armament hakiyi koka şeklinde kullanmak rengin siyaha bürünmesi için gerek şart. Fakat uzun süre kullanılmalı. Yani kılıç şunu demiyor: bu adam onurlu, bana da bir kere koka bastı dur ben kararayım. Hayır böyle bir şey değil. Kılıcın ruhunun tatmin olması gerekiyor. Bunu ryuma, shusui'yi zoro'ya verirken dile getirdi. Dedi ki : shusui seninle tatmin olacaktır. Shusui, kendisini kullanan kişinin ryuma olduğunu bildiği için rengini değiştirmedi ve eski sahibinin sözünü dinleyip zoro'dayken de sihay kalmaya devam etti. Ben kılıç bir kere siyah oldu mu öyle kalır düşüncesinde değilim. Kılıç onurunu satan bir kılıç ustasından rengini geri alabilir.

3. Kılıç ustasının gücü
Kılıcın sürekli dövüşmesi gerekiyor ki kılıç ustası da güçlensin. Kılıç ustası güçlendikçe kılıç da onu onore edecektir.

4. Süreklilik
Kılıç sürekli dövüşe girmeli ki sık sık kokalansın. Fakat bu durum sık sık dövüş olabileceği gibi, uzun süren tek bir dövüş de olabilir. Örneğin 10 gün boyunca koka basılı bir kılıç, kılıç ustasının hakisini bu kadar uzun süre kullanması karşısında onu onore edebilir.

Burada önemli olan şey, kılıcın kılıç ustası ile birleşmesi. Zoronun kılıcı hissetmesi, lanetini bilmesi ruhların ortak hareket ettirilebileceğini gösteriyor.
İşte bu biraz olayı mistikleştiriyor. Bana göre kılıcın siyaha dönüşmekle alıp veremediği yok. Bunu şey gibi düşün. Bir şeyi sürekli kullandığın zaman yıpranır belli bir etkileri olur. Kılıcın siyaha dönüşmesi de bunla alakalı. Doğrudan üzerinde yoğun koka kullanımını belirtiyor. O yüzden zaman isteyen bir şey. O yüzden bir çok savaşın ardından hazan suyu kara kılıca döndü.

Şunu söyleyeyim ki Zoro'nun Kuina'dan aldığı yadigar ile Shusui'nin hiyerarşisi aynı. Yani ikisi de aynı seviyenin kılıcı. Ama Shusui diğerinden ayıran nokta onun kullanıcısı.

Büyük ihtimal Kokuto Yoru ile aynı seviyede olan en iyi 12'den diğer kılıçların hepsinin kara kılıç olmadığını göreceğiz.

Zoro Mihawk ile dövüşünde Mihawk'ın kılıcına çentik atar ve Mihawk bunu nasıl yaptığını sorar. Zoro "Senin dediğini anladım ama bir kusur vardı. Sana göre sadece dövüşlerde kullanmalıydım, ancak ben her anımda, keseceğim her şey için kullandım. İşte şimdi, seni de keseceğim" der ve Mihawk'a tek atar :D

Peki kokayı uzun süre vücudunda kullanan kişilere ne oluyor. Sonuçta buradaki mantık nesneye uzun süreli koka kullanımında, nesnede oluşan sertlik ve siyahlık. İnsanlarında vücutları aynı sertliğe ve siyahlığa ulaşır mı?Ayrıca teori tutar büyük ihtimalle. Zihnine ve eline sağlık
Sağolasın. Dediğim gibi şu ana kadar saf olarak sadece belli bir yerine koka basan biri görmedik. Eğer ki Luffy sürekli olarak sadece yoğun bir şekilde ellerine , yumruklarına haki bassaydı, bu yumruklarının sihaya dönmesine yol açabilirdi. Onun dışında belli bir sertliğe yol açabilir ama renginin atması için bence sürekli aynı yere basması lazım.

Belki ilerde böyle birini görürüz. Ama diğer taraftan dizayn açısından, Oda belki de insanlarda değil de sadece kılıç türevi tarzı şeylerde olmasını tercih etmiştir.

Belki ilerde böyle
Sağolasın. Dediğim gibi şu ana kadar saf olarak sadece belli bir yerine koka basan biri görmedik. Eğer ki Luffy sürekli olarak sadece yoğun bir şekilde ellerine , yumruklarına haki bassaydı, bu yumruklarının sihaya dönmesine yol açabilirdi. Onun dışında belli bir sertliğe yol açabilir ama renginin atması için bence sürekli aynı yere basması lazım.

Belki ilerde böyle birini görürüz. Ama diğer taraftan dizayn açısından, Oda belki de insanlarda değil de sadece kılıç türevi tarzı şeylerde olmasını tercih etmiştir.
Bunu insanlarda görürsek vücudun hep aynı yerini kullanan birinde görürüz herhalde. Seri sonu Sanji'den görebiliriz, hep bacağına koka basmasından ötürü. Eski nesildeyse amiral Z'nin kolu bu hale gelmiş olabilir.Umarım Oda ilerde gösterir böyle birini.

Eline sağlık.Yalnız birşeyler düşünmüşsün ama bağlayamamışsın gibi geldi.Sonuç ne bu teorinin özü ne onu yazmamışsın.

2.maddeyi anlamadım.Mihawk her kılıç yoru olabilir diyor niye hiyerarşiye parmak basıyor tam tersi.

Bu kara kılıçlarda kalıcı haki bulunuyorsa MF'de Mihawk'ın kılıcı niye Buggy'yi kesmedi?
Kalıcı haki yok sertlik var.

Güzel olmuş. Gözlem hakisinin de farklı kullanımları var. Sanki Kral hakisinden de bu tarz bir şey göreceğiz.

Ayrıca ben görünmez hakinin farklı kullanımlarının olduğunu düşünüyorum. Bunu savunma olarak yapanlar ve slash gibi herhangi fiziksel olmayan bir maddeye hakisini ekleyenler gibi. Hxh'den salgıç ve çoğaltan yeteneklerine benzetebiliriz. Birisinde dokunmasa bile çok büyük bir yüzeye yakın etki ederken, diğerinde pek doğru bir tabir olmayabilir ama hakiyi iletebiliyor.

Eline sağlık.Yalnız birşeyler düşünmüşsün ama bağlayamamışsın gibi geldi.Sonuç ne bu teorinin özü ne onu yazmamışsın.

2.maddeyi anlamadım.Mihawk her kılıç yoru olabilir diyor niye hiyerarşiye parmak basıyor tam tersi.

Kalıcı haki yok sertlik var.
Özü basit. Yoğun koka kullanımı bir çok savaş sonrasında kılıcı kara kılıca çeviriyor. Ama bu noktada her koka kullanan da herhalde kara kılıcı elde edemez .Bunun belli bir seviyesi de olmalı. Pika da koka basıyor Zoro da.

2. maddede söylemek istediğim kara kılıç, kılıcın kendisi ile alakalı bir şey değil. Kılıçların bir hiyerarşisi var. Kara kılıç olmak içinde kullanıcı önemli. Normal bir kılıç da kara kılıç olabilir. Ama Mihawk'ın Kokutou'su gibi büyük slashlar atabilme izin vermez. Hasar gücünü artirmaz.

Kara kılıç sadece bir kılıç ustasının koka seviyesinin göstergesidir. Kılıca da kalıcı olarak sertlik katar.

Kara kılıç olmak , kılıcın hiyerarşideki yerini artirmaz. Görüyoruz Shusui en iyi 24'te. Onun üstünde kara kılıç olmayıp da en 12 de olan bir kaç kılıç olduğunu göreceğiz.

Kara kılıç olayı, kılıç ustalığının en üst noktası gibi bir şey galiba. Zoro'nun bunu ilk başta dövüş esnasında çentik falan almamak için kılıca haki basma şeklinde anlamış olması muhtemel. Zaten bölümde de buna benzer bir çıkarım var. Bir de bu aura muhabbeti de bu zirveye bağlanacak galiba. Kılıç ustası aurasını sahip olmak kara kılıç olayının giriş kartı gibi bir şey. Bakalım azıcık daha bilgi gelsin, taşlar yerine oturur o zaman.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık