E.oda'nın Joz için koyduğu sınırı bilmek lazım aslında fizik olarak bakarsak elmasın erime ısısı 3500 lerde iken yanması için 800 derece lazım belki Joz'a yanma sınırını geçersen zarar verebilirsin OP'de Ace'te bunu yapabilir belki erime olarak tek taraflı bakmamak lazım aslında kesme saldırlarına gelince hakisi üstün olan zarar verecektir nasıl logia'a vurduğunda elemente değil has bedene vuruyorsan Jozu'a vurduğunda has bedene vuracak Marco ,ama Akainu magma yumruğu atsa has bedene değil elmasa vurmuş olacak.Marco'nun hakisi üstünse zarar verebilir ki Marco'nun kesme saldırları Ace'in kelepçelerini kesebiliyorsa(oraya boşa uçmadı) Jozu'nun has bedenine de zarar verebilir.
Birde Jozu gördüğümüz kadarıyla tam elmas olamıyor çok büyük avantaj marco için.
normal sartta magmayla akainu elmasa hasar verebilir,e.oda derki veriyor tamam derim, ama magma atagına haki eklendigi görülmedigi,yani logiaların hiçbiri akıskan saldırılarına haki ekleyemedigi için,hakili elmas savunmasına magma etki etmez.o yüzden marco daha sanslı,direk fiziksel güc ve hakiyle vurucak ama benim düsüncem jozuyla arasındaki fiziksel gücü kıyaslamak ancak cocukca olur.
acee gelince ace jozuya hiç bir sey yapamaz.magma elmasa zarar verse bile ates veremez.üstelik haki zırhı kullanıldıgı için ve acetede busoshoku olmadıgı için jozu acei döve döve öldürür
marconun kazanma sansı var bunu inkar etmem ama acete hiç sans görmüyorum.yani o yüzden bazı arkadasların kurdugu tümen komutanı sıralaması çöpe gidiyor
wbnin flashbacki gösterilirken sırayla tayfaya katılanlar gösterilmişken,ilk katılan evladı marco olup o tümeni o almısken,yani tamamıyla önce katılmak sıralamada esas unsurken ve bunu bizzat ace teache,sen daha eskisin senin olman daha uygun olmazmı diye belirtmişken,teach gibi tümen komutanı olmamıs adam 4. tümen komutanını öldürmüşken,2. sini öldürmek istese öldürecekken,3. tümen komutanı,2.tümen komutanı acei döve döve öldürebilecekken ne olur...tümen komutanları böylede,ondan su üstündür demeyin... bakın bir sürü argüman saydım.
dipnot;marco wbnin first matei yani sag kolu,sahip oldugu zeka ve yetenek üzerine jozuda diger herkezde ona saygı duymak zorunda...zaten jozu bodyguard tarzı bir adam,marco kaptan olabilecek bir adam.liderlik özelligi olması bile yeterli.o yüzden aralarındaki unvanlara takılmayın,mistik bir kus ucup tekme atarak,elmas + haki savunmasını asarmı asamazmı soru bu ? yoksa yakın dövüse girseler zaten marconun sansı var diyen yoktur herhalde
