Şuan japonca çalışmıyorum ama üç dört yıl önce baya bir çalışmıştım. Alfabeleri öğrenmek istiyorsanız eğer :
Google play den Hiragana Pro ve Katakana Pro adındaki uygulamalarla Hiragana ve Katakana'yı öğrenmiştim. Bu uygulamalar çok iyi, önce size harfleri defalarca gösteriyor, sonra çizmenizi istiyorlar. Hala daha unutmadım. Bunlarla yazılmış metinleri okuyabiliyor ya da isminizi japonca yazabiliyorum

Kanji ile yazılmış yazıların yanında bazen furiganaları (hiragana ile yazılan okunuşları) yer alıyor. O zaman kanji bilmeseniz bile okuyabiliyorsunuz. Bir de yaklaşık 180 tane temel kanji öğreten bir uygulama vardı ama onu bulamadım malesef. Katakana ve Hiraganaların aksine öğrendiğiniz kanjileri unutuyorsunuz aklınızda bulunsun. Hala aklımda kalan 15-20 tane kanji var, gerisini hep unuttum. Eğer uygulamayı tekrar bulursam buraya yazarım.
Edit: Uygulamanın aynısını buldum ama malesef içinden kanji'yi çıkarmış ve sadece hiragana yada sadece katakana öğretecek şekilde ikiye bölmüşler. Eskiden içinde kanjiyi de öğreten tek bir uygulamaydı. Legendarya adındaki yayıncının hiragana ve katakana adındaki programlarını da indirip deneyebilirsiniz. Bunlarda gayet iyi. Kanji'yi bulamadım