İlk mesajım değil ama uzun bir süre foruma girmedikten sonra attığım ilk yorum bu;
Adamın sırf olayı biraz daha dramatize etmek için çizdiği bence aşikar olan sahnelerin kimin yenip kimin yenildiğini anlamak için bir ipucu olarak kullanılmaya çalışılması yanlış.
Önceki sahnede yerde pert bir şekilde yatan vilianımız kurtulduğunu sanan kahramanımızın birden önünde belirir ve bizden şaşırmamız beklenir ve villianımız birkaç duygusal söz söyleyip yere yığılır ve böylece dramatik bir sahne çizilmeye çalışılır. Bence olay bundan ibaret.
Dövüşün sonunda "sırtı yere ilk değen" ve bilinci kapanan da Luffy, sonuçta kaybeden de Luffy. Bu sahneden sonra Luffy'nin önünde beliren Kata'nın Luffy'le duygusal bir bağ kurduğunu belirtecek türden birkaç laf edip kendini yere atması ve gitmesine "izin vermesi" nin dövüşün sonucuyla uzaktan yakından bir alakası yok ve eğer Kata'nın Luffy'nin önünde dikildiği kareye bakarsak burada Kata'nın karedeki dominantlığını belirtecek ve okuyucuya Kata'nın üstünlüğünü hissettirecek bir sahne çizilmiş olduğunu anlayabiliriz.
Gayet de güzel bir bölümdü bence.
Anawliz.

Attığım asıl ilk yorumu da hatırlıyorum, kendi manganız gibi bir konuya bir manga fikri yazmıştım, onu yazdığımda 15 falan olduğum için daha sonra utanıp silmiştim. :I
Denk gelince atlayamadığım bir şarkı: Kaltaklar - Dandadadan
Aldığın ilk tepkime kimdendi?