Üye silindi 1004
Uçamayan karakter adam değildir!
Bu serinin bir battle shounen olduğunu unutmamak gerek. Akainu denilen adam da ana karakterin kardeşinin katili. Elbet bir intikam savaşı olacak.Sakazuki sistemdeki çürük mü? Adam DH halkına göre kahraman bile olabilir. Beyazbıyık'a ağır yaralar veren Ace'i öldüren ve tümen komutanlarını tavuk gibi kovalayan adam nasıl çürük olur? Bunlar onu çürük değil, Denizci Subayı yapar.
Tek kötü olayı savaştan kaçan askeri öldürmesidir ki bu bile onu yarı yarıya suçlu yapar veya yapmazz Yani cezayı kendi vermemesi gerekirdi. Bunun dışında görevini layıkıyla yerine getiriyor.
Sanırım benim yazdıklarıma yönelik yazdın. Haklısın Sakazuki Luffy'den yana olmaz. Onu yazarken fazla düşünmedim. Sakazuki DH'den yana kalır lakin kişisel sebepler ön plana çıkar gibi.Bizim tarafta şimdiden bile nitelikli adam sayısı fazlayken bunların gelişeceğini ve üstüne birkaç tane daha nitelikli adam geleceğini düşünürsek Aka'nın cidden hükümete düşman olucağını ya da bu kadar fazla düşman varken Oda'nın bir de hükümetin karşısına Aka'yı koyacağını düşünen var mı ? Ben hiç sanmıyorum.Son savaşta bizim taraf bi hayli kalabalık ve karşı tarafa da nitelikli adam lazım.Gidip bir de amiralleri hükümetten ayırırsa Luffyler tecavüz eder bunlara.O yüzden Oda Aka'yı hükümete indirtmez.
Aka her ne kadar bunlara küfretse de devrimcilere ya da korsanlara düşmanlığı daha fazla.O yüzden bana görede Sabo'nun Aka'yı indireceği kesin.
Çeviri durumunu bilemem, o konularda bilgim yok. Ama çizimler Oda'ya ait ve Oda şurada Wb'nin bisentosu gibi bir tane bisento çizmiş: http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/90/912/page/9''Wazamono // Amongst all the katana (swords, spears etc.) in the world, those priceless works made by the most revered of smiths are known by these names: / "12 Ultimate Wazamono" "21 Great Wazamono" "50 Fine Wazamono''
Cnet128 çevirisi bu. Wazamono, iyi kesen kılıç anlamına geliyormuş, burada yanılıyor olabilirim. Katana deyince kılıç, mızrak, bisento işin içine giriyor ama Wazamono deyince bahsedilen kılıçlar. Ayrıca çeviriye bakarsak bisentoyu, mızrağı dahil etmediği anlamı çıkabilir. ''Dünyadaki katanalar içinde, en saygıdeğer demirciler tarafından yapılmış paha biçilemez işler şu isimlerle bilinir:'' diye devam ediyor. Yani dünyada bisento mızrak vs çok ama bu kılıçların yeri ayrı diyor. Çeviriye göre bisentoyu kesin dahil ediyor diyemeyiz.
Ateş meyvesi bomboş bir meyve olduğu ve sadece gemi yakabildiği için. Sabo o dandik meyveyi yemeseydi ben 'Akainu'yu direkt alır' derdim. Fakat mera mera'nın geçen kullanıcısı ve kaderi yüzünden bir güvensizlik söz konusu meyveye. Kullanıcısının başını yemiş bir meyve olduğu için insanlar Sabo'yu da güçsüz görüyor.Sabo'nun final savaşında Akainu'yu indirmesi neden komik ya da mantıksız anlayamadım. Potansiyelse, potansiyel. Güç ise güç, meyve ise meyve, ana karaktere yakınlık ise yakınlık. İntikam savaşına çıkabilecek bir adam gayet.
Neyse benim pilim biter, benden bu kadar bugünlük.
Geçen günde görmüştüm Aka hükümetten ayrılcak diye bi mesaj.Üstüne seninkini görünce yazayım dedim ama sadece sana yönelik değildi,genele hitap etmek istedim.Sanırım benim yazdıklarıma yönelik yazdın. Haklısın Sakazuki Luffy'den yana olmaz. Onu yazarken fazla düşünmedim. Sakazuki DH'den yana kalır lakin kişisel sebepler ön plana çıkar gibi.
Fizik kurallarına girecekse konu, ateş magmadan daha yüksek sıcaklığa sahip olabilir. Net bir sayısı yok yani. Magma'nın ki net ama. Ace'in öldüğü sıralar ortada uyanışın ş si bile yoktu, tasarlanmamıştı. Şimdi ise elimizde uyanış diye bir güç var. Ateş meyvesinin tam potansiyeli orada ortaya çıkabilir. Yani işin içine hakiyi filan da ekleyince ateş>magma olabilir.Ateş meyvesi bomboş bir meyve olduğu ve sadece gemi yakabildiği için. Sabo o dandik meyveyi yemeseydi ben 'Akainu'yu direkt alır' derdim. Fakat mera mera'nın geçen kullanıcısı ve kaderi yüzünden bir güvensizlik söz konusu meyveye. Kullanıcısının başını yemiş bir meyve olduğu için insanlar Sabo'yu da güçsüz görüyor.
Olur gözüyle bakmasam da Sakazuki'nin darbe yapacağı ihtimalini ara sıra ben de düşünürüm.Geçen günde görmüştüm Aka hükümetten ayrılcak diye bi mesaj.Üstüne seninkini görünce yazayım dedim ama sadece sana yönelik değildi,genele hitap etmek istedim.
Aka konusunda dediğim gibi nolursa olsun hükümetin yanında kalacağını düşünüyorum.Ha ama onların yanında olması onları sevdiği anlamına gelmez.Mesela Aka belki de son savaşa "Hükümetle devrimcileri de Luffy'leri de temizleyelim ondan sonra sıra hükümete de gelicek" motivasyonuyla girebilir.Yani bi nevi köprüyü geçene kadar ayıya(hükümete) dayı deme durumu.