Hacı beni anlamamışın ki

Ben diyorum ki eğer hakiler yakınsa ve aralarında çok fazla fark yoksa fiziksel güç önemli bir etkendir. Katada ise zayıfken ve g4 de aynı tepkiyi veriyor luffy. Chinjao karşılık veriyor ve luffy üstün geliyor ve saldırıyı yedikten sonra kafası yamuluyor. Aynı dof dövüşündeki gibi işte

Adamlar çarpıştırıyor tabi arada öyle fazla fark yok ama hem fiziki hem teknik güç olarak luffy öndeydi böylece dofiyi yere gömçürdü. Arada eğer yüksek bir fark varsa o zaman elin acır çünkü çarpıştıramazsın hiçbir şekilde . Chinjao ise saldırısını yapıyor ve çarpıştırmadan sonra kafasına darbe iniyor aynı dofideki gibi.
Bak şöyle demişsin, oradan çıktı zaten mevzu.
İstersen bacağın kas yığını olsun eğer yumruk tokuşturuyorsan hakisi çok olan tokuşmayı alır örnek luffy vs kata.
O ilk attığım sayfada Chicaoya hiçbir şey olmuyor işte haki farkına rağmen.
Direkt bölümü de atayım.
https://mangalife.us/read-online/One-Piece-chapter-716.html
Luffy g3+haki ile üstün geliyor sonra.
Benim dediğim zaten haki karşılıklı saldırıda mutlak bi üstünlük sağlamaz. Yani senin ilk dediğinle şimdiki farklı. Fikrin değiştiyse zaten lafım yok.
Luffy vs yılan kardeşlerde Luffy hakide geride ama saldırıları daha etkili.
Luffy vs Chincaoda Luffy üstün ama ilk yumruk tokuşturmasında Chincaoya hiçbir şey olmuyor.
Mesela Katanın kare moçisi ile düz saldırıları farklı.
Yani teknikler, vücut, tekkai veya benzeri vücudun sertliğini etkileyen şeyler karşılıklı saldırıda kimin üstünlük kuracağına etki eder.
Bobby Funkta mesela direkt vücudundan bahsediliyor, karşıdaki adam silahlanma hakisi kullanmasına rağmen adamın baltası kırılıyor.
Mesela ilk sahnede kare moçi ile Luffy inlerken sonraki sayfada öyle bi şey yok;
Yani işin özü birinin hakisi üstün olunca karşılıklı bi saldırıda bu mutlak bi üstünlük sağlamaz. Hız, kuvvet, sağlamlık, madde(meyveliler için), teknik vs hepsi önemli.