Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tamam işte 5k lık adam daha çok zarar verir. Şöyle ki 90k edecek adamın canı da bir 40k desek. O daha zor yıkılır. Bir nevi Wb gibi. Ama 4k olan adamın canı 2-3 k olur en fazla.

Adamın sorduğu soru bu.
''3k sertliği olan adama 4k sertlikteki bir adam yumruk atarsa mı daha çok can acıtır yoksa 4k sertlikteki adama 5k sertlikteki adam mı yumruk atarsa daha çok can acıtır ? Yani oran mı fark mı önemli?''
Siz rakibin sertliğini göz önüne almıyorsunuz ki sadece rakibin saldırısına bakıyorsunuz.

Tamam 90'lık vuranın gücü açık olarak üstün ama karşı rakibin ki de 89 yani neredeyse eşitler. Sadece 1k fazla vurmuş oluyorsun.Yani 4 K'lık adama da vermiş olduğun zarar 1k oluyor. 4 K'lık adamda 1k fazlasını yiyor.

Diğer tarafta ise 4K lık adama 5 K vuruyorsun. Yine 1 K aşıyorsun.

Aynen işte bende öyle düşündüm aslında.Mesela 1k ya 2k vursa.Adamın dayanıklılığının 2 katı kuvvetinde vurmuş oluyor ama 2k ya 3k vursa dayanıklılığının 1,5 katı kuvvetinde vurmuş oluyor.Ama farka bakarsak ikisi de sadece 1k fazla vuruyor.

Bana da oran önemli gibi geldi ama farkın önemi de var gibi geldi.Harbiden çıkamadım işin içinden.
Farka bakma aslında. Hiç Knight falan oynadın mı bilmiyorum. Şimdi orada 70 lvl bir mage 40 lvl adamlardan oluşan partiye tek nova atar. Bu tam olmadı.

Skala ne kadar büyükse hata o kadar azdır. 100 birimlik bir skalada 1 birim % 1 olurken; yani sen sonucu 89 küsür bulman gerekirken 90 bulursan hemen hemen aynı olur. 10 birimlik bir skalada 8 yerine 9 olursa %10 olur fark ki bu da sonucu yanlış sayılır. Ölçme dersinde bu böyle en azından. Binlik skalada hemen hemen aynıdır. Hata daha az olur.

Gücü 1 ile 2 olan mı dövüşse sıkıntı yoksa 1001 ile 1002 mi? Ben 1 ile 2 kapışırken 2 kazanıra rahat paramı yatırırım.
@Sir Crocodile Bence az olduğunda fark daha önemli.

Farka bakma aslında. Hiç Knight falan oynadın mı bilmiyorum. Şimdi orada 70 lvl bir mage 40 lvl adamlardan oluşan partiye tek nova atar. Bu tam olmadı.

Skala ne kadar büyükse hata o kadar azdır. 100 birimlik bir skalada 1 birim % 1 olurken; yani sen sonucu 89 küsür bulman gerekirken 90 bulursan hemen hemen aynı olur. 10 birimlik bir skalada 8 yerine 9 olursa %10 olur fark ki bu da sonucu yanlış sayılır. Ölçme dersinde bu böyle en azından. Binlik skalada hemen hemen aynıdır. Hata daha az olur.

Gücü 1 ile 2 olan mı dövüşse sıkıntı yoksa 1001 ile 1002 mi? Ben 1 ile 2 kapışırken 2 kazanıra rahat paramı yatırırım.
@Sir Crocodile Bence az olduğunda fark daha önemli.
Bence saldırı ve defans olayları sebebiyle eşit olur.

Senin sayılar kafanı karıştırıyor. 1k 2 k'dan 2 kat fark görünebilir ama olay yükseldikçe 1K'nın değeri düşer.
99'luk adama 100K vur. Sadece 1K fark yaratmış olursun.
1K lık adama 2K vur yine 1 K fark yaratmış olursun bu verdiğin zarar 2 kat anlamında olmaz. Sadece seviye düşük diye bu şekilde görünür. Aslında verdiğin zarar 1k'dır. Bu 999a 1000 vursada 1 k fark ile vurmuş olursun. 1K ya 2K vursada.

Benim düşüncem bu yönde.

Adamın sorduğu soru bu.
''3k sertliği olan adama 4k sertlikteki bir adam yumruk atarsa mı daha çok can acıtır yoksa 4k sertlikteki adama 5k sertlikteki adam mı yumruk atarsa daha çok can acıtır ? Yani oran mı fark mı önemli?''
Siz rakibin sertliğini göz önüne almıyorsunuz ki sadece rakibin saldırısına bakıyorsunuz.

Tamam 90'lık vuranın gücü açık olarak üstün ama karşı rakibin ki de 89 yani neredeyse eşitler. Sadece 1k fazla vurmuş oluyorsun.Yani 4 K'lık adama da vermiş olduğun zarar 1k oluyor. 4 K'lık adamda 1k fazlasını yiyor.

Diğer tarafta ise 4K lık adama 5 K vuruyorsun. Yine 1 K aşıyorsun.

Yok rakibin sertliğini de göz önüne aldığımız için oran daha önemli gibi geliyor.Ama işte emin değilim.Mesela:

Sertliği 1k olan adama 2k sertlikteki bir adam yumruk atsa yumruğu yiyenin sertliğinin 2 katı sertliğinde.Aynı şekilde 2k sertlikte adama 3k sertlikteki bir adam yumruk atsa yumruğu yiyenin 1,5 katı sertliğinde.Ama fark 1k.

Çok ikilemde bıraktı.

@Daredewill

Knight oynamadım malesef metin2'den girseydin belki anlardım.:L

Ama bana da bu görüş daha yakın geliyor.1001-1002klık adamların dövüşü 1-2klık adamların dövüşünden çok daha çetin geçer gibi.Yumrukları birbirlerini daha az etkiler gibi.

Yok rakibin sertliğini de göz önüne aldığımız için oran daha önemli gibi geliyor.Ama işte emin değilim.Mesela:

Sertliği 1k olan adama 2k sertlikteki bir adam yumruk atsa yumruğu yiyenin sertliğinin 2 katı sertliğinde.Aynı şekilde 2k sertlikte adama 3k sertlikteki bir adam yumruk atsa yumruğu yiyenin 1,5 katı sertliğinde.Ama fark 1k.

Çok ikilemde bıraktı.

@Daredewill

Knight oynamadım malesef metin2'den girseydin belki anlardım.:L

Ama bana da bu görüş daha yakın geliyor.1001-1002klık adamların dövüşü 1-2klık adamların dövüşünden çok daha çetin geçer gibi.Yumrukları birbirlerini daha az etkiler gibi.
1K lık adama 2K vur yine 1 K fark yaratmış olursun bu verdiğin zarar 2 kat anlamında olmaz. Sadece seviye düşük diye bu şekilde görünür. Aslında verdiğin zarar 1k'dır. Bu 999a 1000 vursada 1 k fark ile vurmuş olursun. 1K ya 2K vursada.

Ama bak şöyle düşünelim.2klık adam 1klıktan 2 kat daha sert.3klık adam 2klıktan 1,5 kat daha sert.Yani aralarında fark 1k olsa da sertlik bakımından farklılık var.Biri sanki 2 yumruk atarken diğeri 1,5 yumruk atıyormuş gibi olmuyor mu ?

Çıkamıcaz gibi işin içinde.Olmadı boşverelim.

Ama bak şöyle düşünelim.2klık adam 1klıktan 2 kat daha sert.3klık adam 2klıktan 1,5 kat daha sert.Yani aralarında fark 1k olsa da sertlik bakımından farklılık var.Biri sanki 2 yumruk atarken diğeri 1,5 yumruk atıyormuş gibi olmuyor mu ?

Çıkamıcaz gibi işin içinde.Olmadı boşverelim.
Düşünce mi belirttim bence o şekilde.
Buga sokma bizi :D

Çok hoşuma gitti.

Ayrıca zayıflar nasıl öleceğini seçemez sözü, hep Dof'un diyordum ama bulamıyordum. Burada o da geçiyor.

@Daredewill

Carrot örneğini kullanmaman şaşırttı :D

Aynadan kendi yumruğunu yedi, pek etkilenmedi. Yumruk biraz daha sert olsa biraz daha etkilenecekti o kadar. Carrot yerine Luffy de koyabilirsin. Luffy kendine daha fazla hasar verir mi?

Şimdi böyle dusununce kafam karıştı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık