Böyle bir şey yok maalesef. Zoronun lafını yanlış yorumlamaktan bu. Oysaki seride bir çok yerde aksini gördük. Luffy vs yılan kardeşler, luffy vs belamy en güzel örnekler. Son 2 bölümden de kraker vs luffy taş gibi örnek.
Eğer pika kokası ile zoronun gördüğü en sert madde olursa zoro o an kesemezdi. Zira nefesini hissetmesi gerekiyor. Bu ne demek?
Zoronun kokası şuana kadar zoronun kesebileceği en üst sertlik. Bunun üzerindekini kesemeyecektir. Doğal olarak zoro kendi kokasından sert bir şeyi kesemeyebilir. Çünkü ilk defa öyle bir şeyin nefesini hissetmesi gerekiyor. Pikaya da diyorki hakin beni aşarsa seni kesemem. Zira kendimden daha sert olacaksın. Benim limitim ise kendi kokam. Fakat pikanın kokası zoro kadar yüksek olmadığı yani zoronun limitin altında kaldığı için zoro çok rahat kesti. Tabii kesmesini kolaylaştırmak için de teknik kullandı. Kısacası zoro kendi kılıç teknikleri ile en fazla kendi kokası kadar sert bir şeyi kesebilir. Bunun üzerindeki kokaları ise dövüş sırasında nefesi duyduktan sonra keser.
O konuda ayrılıyoruz. Bence hakisi kendinden sağlam adamı da keser nefes muhabbetine girmeden.
Karşısındaki adamin hakisi beş, total sertliği 10'dur, Zoro'nun hakisi 3 saldırı gücü totalde 11'dir keser.
Öyle nefes muhabbetine gireceğini sanmam kendinden yükseklere karşı. Luffy ve Bellamy'de yaptıklarını, bu bölümde gördüklerimizi tekrarlayacak iste. Saldırı gücü totalde aşıyorsa kesecek.
Zoro'nun sözü bir çeşit hata olabilir. İki sene önce koka görülmemesi gibi. Çünkü gorunenler aksini söylüyor.
Öze inme muhabbeti ile ben de açıklamıştım durumu. İşte haki meyve iptal etmiyor, magma aynı magma fark haki ile magmanın özüne inip zarar verebilmen. Ee aynı mantıkla neden elmasın özüne ulasamasin? Elmasin özü yok mu? Fark, Jozu da haki kullanıyor. Zoro bu yüzden haki vs haki dedi çünkü her şeyin özü olduğundan her şeyi kesebiliyor, lakin karşıdakinin hakisi ustte ise kesemiyor diye.
Ama mangaka aksi şeyler gösteriyor. Su an için anladığım koka var olan sertliğe ekleme yapıyor, bu yüzden orijinal pretzel o saldırıda kırılmazdi dedim. Çünkü o kilic çeliktir muhtemelen. Çeliğe eklemek başka biskuviye başka. Aynı şekilde Jozu da elmasa eklediği için çok sikinti. Salt hakisini degil total sertliği asman lazım. Hakisi 5, 20 de elmas sertliği totalde 25 sertliğinde olacak. Senin hakin 3 total saldırı gücün 26 ise kesersin.