Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sen git 10 senede ancak kolunu bacağını uzat.:D Bir meyve böyle mi geliştirilir? Hayal gücü falan sıfır, denize açılmasa 50 senede geçse pistolden öteye geçemezmiş.:D

Teach zeki adam, hele meyve konusunda direkt danışman olur.
Geliştirdi ama hep handikaplı.Böyle handikaplı meyve geliştiren kimse görmedik.Magellan misal ne formlar çıkarmış ama ölüp bitmiyor 10 dakikada yada ömründen yemiyor zehir kullanmasına rağmen. :/

Aslında artık seride güç dengesi kalmadığını düşünüyorum. Bu tarz uzun serilerde doğal olarak ana karakter zamanla güçlenirken karşısına her defasında çok daha güçlü bir rakip çıkmaya başlar. İlk başlarda mantık çerçevesinde yendiği rakiplerini geride bırakmış, yerine ise daha uzun süren ama aslında çok daha basit olan anlamsız dövüşler gelmiştir.

Luffy'in Doflamingo ile olan dövüşü mesela ciddi anlamda hâyâl kırıklığı. Bunun sebebi ise uzun yıllardır yazıp çizmekte olan Oda Reis de bir süre sonra "eeah" dedi ve inceldiği yerden kopsun diyerek salıverdi. Çünkü daha Grand Line'daki ilk ciddi düşman Crocodile olunca şimdi Allah bilir nasıl bir power up veya nasıl saçmalıklar sonucu devireceği inanılmaz yonkoular olacak.

Crocodile ile olan muazzam dövüşün tadı hiçbirinde bir daha olmadı. Dünyada Enel'den etkilenmeyecek tek meyveye sahipti, ona rağmen orada da gayet zekice şeyler yapmıştı Luffy. Haki sayesinde kaçıyor diye yumruklarını duvardan sektirmişti mesela. Çok zekice bir hareketti.

Kısacası artık Amiralin gücüne en yakını, mantığı falan kalmadı işin. Marvel evreni gibi oldu, Oda kimin galip gelmesini isterse artık o kazanır. Yani şuan kalkıp Coby bile "bir haki patlaması?!?!" ile bir savaş lordunu yenebilir. Çünkü Oda böyle saçmalıklara çok zemin hazırladı.
Senin dediğin kadar battığını düşünmüyorum bu konuda. Coby-Shichi konusunda mübalağa yapmıyorsan hele ki.

Böyle bir şey yok maalesef. Zoronun lafını yanlış yorumlamaktan bu. Oysaki seride bir çok yerde aksini gördük. Luffy vs yılan kardeşler, luffy vs belamy en güzel örnekler. Son 2 bölümden de kraker vs luffy taş gibi örnek.

Eğer pika kokası ile zoronun gördüğü en sert madde olursa zoro o an kesemezdi. Zira nefesini hissetmesi gerekiyor. Bu ne demek?

Zoronun kokası şuana kadar zoronun kesebileceği en üst sertlik. Bunun üzerindekini kesemeyecektir. Doğal olarak zoro kendi kokasından sert bir şeyi kesemeyebilir. Çünkü ilk defa öyle bir şeyin nefesini hissetmesi gerekiyor. Pikaya da diyorki hakin beni aşarsa seni kesemem. Zira kendimden daha sert olacaksın. Benim limitim ise kendi kokam. Fakat pikanın kokası zoro kadar yüksek olmadığı yani zoronun limitin altında kaldığı için zoro çok rahat kesti. Tabii kesmesini kolaylaştırmak için de teknik kullandı. Kısacası zoro kendi kılıç teknikleri ile en fazla kendi kokası kadar sert bir şeyi kesebilir. Bunun üzerindeki kokaları ise dövüş sırasında nefesi duyduktan sonra keser.
O konuda ayrılıyoruz. Bence hakisi kendinden sağlam adamı da keser nefes muhabbetine girmeden.

Karşısındaki adamin hakisi beş, total sertliği 10'dur, Zoro'nun hakisi 3 saldırı gücü totalde 11'dir keser.

Öyle nefes muhabbetine gireceğini sanmam kendinden yükseklere karşı. Luffy ve Bellamy'de yaptıklarını, bu bölümde gördüklerimizi tekrarlayacak iste. Saldırı gücü totalde aşıyorsa kesecek.

Zoro'nun sözü bir çeşit hata olabilir. İki sene önce koka görülmemesi gibi. Çünkü gorunenler aksini söylüyor.

Öze inme muhabbeti ile ben de açıklamıştım durumu. İşte haki meyve iptal etmiyor, magma aynı magma fark haki ile magmanın özüne inip zarar verebilmen. Ee aynı mantıkla neden elmasın özüne ulasamasin? Elmasin özü yok mu? Fark, Jozu da haki kullanıyor. Zoro bu yüzden haki vs haki dedi çünkü her şeyin özü olduğundan her şeyi kesebiliyor, lakin karşıdakinin hakisi ustte ise kesemiyor diye.

Ama mangaka aksi şeyler gösteriyor. Su an için anladığım koka var olan sertliğe ekleme yapıyor, bu yüzden orijinal pretzel o saldırıda kırılmazdi dedim. Çünkü o kilic çeliktir muhtemelen. Çeliğe eklemek başka biskuviye başka. Aynı şekilde Jozu da elmasa eklediği için çok sikinti. Salt hakisini degil total sertliği asman lazım. Hakisi 5, 20 de elmas sertliği totalde 25 sertliğinde olacak. Senin hakin 3 total saldırı gücün 26 ise kesersin.

Aklıma bir soru takıldı.Biraz saçma olabilir belki.

3k sertliği olan adama 4k sertlikteki bir adam yumruk atarsa mı daha çok can acıtır yoksa 4k sertlikteki adama 5k sertlikteki adam mı yumruk atarsa daha çok can acıtır ? Yani oran mı fark mı önemli ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık