Açıkçası Allah kayınpederimden razı olsun çok iyi adam. (Bir maşallah alayım) Çok zor süreçler yaşıyor arkadaşlarım ama ben bir problem yaşamadım. Sadece ev tutarken problem oldu onda da kayınpeder kendi evlerinden 2si boşalacakmış onlarda oturun dedi, ben kabul etmedim diye kızdı.Orayı çok meşgul etmeyim. Açıkcası bizimki aşk evliliği değil. Birbirimizi beğendik, baktık kafalarda uyuşuyor, evlenelim bari dedik ki ettiğim evlilik teklifi bile kolpadan. Bir evlilik teklifi ettim, hayatımda en utandığım anlardan biri kızda mutlu olmadı zatenDoğulu arkadaşlara Allah sabır versin, bir arkadaşım sırf bu yüzden Türk'le evlendi diye ailesinden dışlandı. Ailesinin de PKK ayağı olanlar vardı ama neyse.
Kızın ailesi, babamın 3 tane evi var, buradaki diğerini kızın üstüne yapmamı istiyor. Bende biz 5 erkek kardeşiz diğerlerinin hakkına giremem hayırlı bir iş yapıyoruz diyorum. Anlamayıp e biz de sana boş birisini vermiyoruz diyorlar. Kızın üstüne 1 tane ev var zaten bu arada arabası yok. Diyorlar ki mehir olarak mini cooper'ın suv'u varmış 2m lira ondan istiyor. Bende yurt dışına gidince alırız diyorum yok yurt dışında o miktarda başka araba olur, diyor. Hadi ona ok'yim. Ama ailemden 200 gr altın ne demek. 800 - 900k para eder, daha düğün salonu falan var, ben tavır koymayıp he desem 4-5m'e patlayacak. Hadi evi falan düzerim ben sorun değil benim için. Ama TR'de yaşayıp yaşamayacağımız belli olmadığından şu an masraf yapmayım diyorum ama aile burada da eviniz olsun diyor. Yani aile beni TR'de tutmaya çalışıyor. O yüzden evlilik süreci sıkıntılı gidiyor şu an.

Mehir olarak da istemeden bir gün önce babamla annem gittiler, açıkça konuşmuş babam. Ben kızlarıma (yani gelinlerime) güvenirim ama şeytana güvenmem. Büyük oğlana 100 + 50 gram mehir verdim, küçüğüne de aynısını yapmak istiyorum ki kimsenin aklında bir şey kalmasın demiş. Kayınpeder de bu Allah'ın emri, kendilerini düğün sürecinde zorlamasınlar yeter demiş.

Evlilik süreci Türkiye'de sanki iki şirketin birleşmesi organize ediliyormuş gibi ticari bir süreç edasıyla yürütülüyor. O yüzden çok rahatsız edici hal alabiliyor. Bazı erkekler bu yüzden korkuyor evlenmekten. Anlıyorum onları da aslında.
Kızın üzerindeki evi senin üzerine mi yapacaklar? Kızın üzerinde ev olup olmaması kimi ilgilendiriyor? Benim hanımın üzerinde de ev var. Bize bir faydası yok.