Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Genel Sohbet

Öğretmenler odası = altın günü.

Erkek hocaların kahvaltıya para harcamasına gerçekten gerek yok.
Öğretmenler odası harbiden altın günü gibi ortamdır. Stajyer öğretmenlik yaptığım zamanlarda çok ilginç şeyler deneyimlemiştim. Dedikodu desem var, rolden role giren tipler desem var, hardcore siyasi tartışmaları yapanlar var, var oğlu vardı. Zamanında öğretmenler odasını çok gözümde büyütmüşüm. Sakin, erdemli bir hava var sanırdım.

Bazı yörelerde bu sıkıntı var da Antalya'da pek duymamıştım. Gerçi pek Antalyalı arkadaşım yok belki ondandır. :D Doğu böglesinde anlamsız talepler oluyor özellikle. Mesai arkadaşım var, inşaat mühendisi. Vanlı kendisi. Biraz beyaz Kürt olduğu için memleketindeki adetlere uzak. İstemede kahve tepsisine Iphone'un son çıkan telefonunu koymadığı için eleştirmişler mesela. :D

Bir de yine bana en saçma gelen şeyleri onda gördüm. Orada nişan kına niyetine düğün yapıldı, burada da bir düğün daha yapıldı. Kıza takılanlar kızın ailesine burada düğüne takılanlar bu arkadaşın ailesine gidecekmiş. Düğünde takılan takılar, yeni evlenen çifte bir sermaye olsun diye takılmıyor mu? İşlerini kursunlar, arabalarını alsınlar diye falan. Bir tek bana mı saçma geliyor bu adetler? Şimdi sen istek deyince benim kafam oraya gitti.

Ama benim gözlemim, kızın niyeti ve talepleri önemli. Kız tarafı o kadar çok şeyde bu çocuğu darladılar ama kız ikinci el oturma takımı olsun dedi, hatta bir odaya takım almayalım minder serer otururuz dedi. O yüzden çok eli rahatladı çocuğun.
Orayı çok meşgul etmeyim. Açıkcası bizimki aşk evliliği değil. Birbirimizi beğendik, baktık kafalarda uyuşuyor, evlenelim bari dedik ki ettiğim evlilik teklifi bile kolpadan. Bir evlilik teklifi ettim, hayatımda en utandığım anlardan biri kızda mutlu olmadı zaten :D Doğulu arkadaşlara Allah sabır versin, bir arkadaşım sırf bu yüzden Türk'le evlendi diye ailesinden dışlandı. Ailesinin de PKK ayağı olanlar vardı ama neyse.

Kızın ailesi, babamın 3 tane evi var, buradaki diğerini kızın üstüne yapmamı istiyor. Bende biz 5 erkek kardeşiz diğerlerinin hakkına giremem hayırlı bir iş yapıyoruz diyorum. Anlamayıp e biz de sana boş birisini vermiyoruz diyorlar. Kızın üstüne 1 tane ev var zaten bu arada arabası yok. Diyorlar ki mehir olarak mini cooper'ın suv'u varmış 2m lira ondan istiyor. Bende yurt dışına gidince alırız diyorum yok yurt dışında o miktarda başka araba olur, diyor. Hadi ona ok'yim. Ama ailemden 200 gr altın ne demek. 800 - 900k para eder, daha düğün salonu falan var, ben tavır koymayıp he desem 4-5m'e patlayacak. Hadi evi falan düzerim ben sorun değil benim için. Ama TR'de yaşayıp yaşamayacağımız belli olmadığından şu an masraf yapmayım diyorum ama aile burada da eviniz olsun diyor. Yani aile beni TR'de tutmaya çalışıyor. O yüzden evlilik süreci sıkıntılı gidiyor şu an.

Orayı çok meşgul etmeyim. Açıkcası bizimki aşk evliliği değil. Birbirimizi beğendik, baktık kafalarda uyuşuyor, evlenelim bari dedik ki ettiğim evlilik teklifi bile kolpadan. Bir evlilik teklifi ettim, hayatımda en utandığım anlardan biri kızda mutlu olmadı zaten :D Doğulu arkadaşlara Allah sabır versin, bir arkadaşım sırf bu yüzden Türk'le evlendi diye ailesinden dışlandı. Ailesinin de PKK ayağı olanlar vardı ama neyse.

Kızın ailesi, babamın 3 tane evi var, buradaki diğerini kızın üstüne yapmamı istiyor. Bende biz 5 erkek kardeşiz diğerlerinin hakkına giremem hayırlı bir iş yapıyoruz diyorum. Anlamayıp e biz de sana boş birisini vermiyoruz diyorlar. Kızın üstüne 1 tane ev var zaten bu arada arabası yok. Diyorlar ki mehir olarak mini cooper'ın suv'u varmış 2m lira ondan istiyor. Bende yurt dışına gidince alırız diyorum yok yurt dışında o miktarda başka araba olur, diyor. Hadi ona ok'yim. Ama ailemden 200 gr altın ne demek. 800 - 900k para eder, daha düğün salonu falan var, ben tavır koymayıp he desem 4-5m'e patlayacak. Hadi evi falan düzerim ben sorun değil benim için. Ama TR'de yaşayıp yaşamayacağımız belli olmadığından şu an masraf yapmayım diyorum ama aile burada da eviniz olsun diyor. Yani aile beni TR'de tutmaya çalışıyor. O yüzden evlilik süreci sıkıntılı gidiyor şu an.
Bizi update etsene merak ettim nasıl sonuçlanacak.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 4, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık