Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Genel Sohbet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ya hocam onlar bu işlere pek ülke bazlı bakmıyorlar. Bu Anglosaksonlar özellikle. Yani dünyanın bir yerinde pislik bir oluşum mu var? Müdahele etmeliyiz dünyayı kurtarmalıyız vs vs

Şimsi buraya bir sürü ama emperyalizm, ikiyüzlülük vs vs gibi argüman gelecek. Bunları biliyorum hepsi doğru da olabilir ama oradaki vatandaşlar üstte dediğim şeye inanıyorlar. Yani oraya savaşmaya gönüllü giden bir Amerikaya sana ne kardeş senin ülkeb mi tehdit altında diye sor. Oradali insanlar Talibab yönetiminde ölsün mü insan insandır diyecektir ve işi emperyalizm vb boyutuna sokmadan buna da cevap verebileceğüni zannetmiyorum. Yani onlar kendi ideolojilerine göre insanlık için iyi bir şey yaptıklarını düşünüyorlar.
Yok. Amerikanın, Birleşik krallığın Türkiyenin vs Afganistan'a gitmesi orda savaşması mesele değil. Büyük bir ülke olmak istiyorsan, oyun kurucu olmak istiyorsan dünyanın her yerine gideceksin de savaşacaksın da. Ben bunu tartışmıyorum farkındaysan.
Ben 25 kişiyi öldürdüm ama tatmin olmadım diyecek rahatlığı göstermesine laf ediyorum.
Orada sadece "Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüm" dese tartışacak bir şey yoktu. Ama sen bizim askerlerin teröristlere bakış açısı ile kıyasladın ya aradaki farkı anlatıyorum.
Türk insanı için pkk teröristinin konumu ile elin ingiliz prensi için taliban militanı bir mi ki adamın manyaklığını savunmak için bizim askerimizin öldürdüğü teröristler için kullanacağı ifadeyi aynı kefeye koyalım dedim.

Bunlar güzel mevzular. Siyasi dedikodular diye başlık açıp siyasi kişilikleri mi çekiştirsek acaba?
Hem azıcık ucundan kültürleniriz de:D
Ben mesela sayende Afganistan'la ilgili yeni şeyler öğrendim.
Ayrıca bi baktım ki ne göreyim

Adamların dostları listesinde Abd var. Terör örgütü olarak tanıyan en batıdaki ülke Türkiye. (Kanada dışında ama o da ne kadar batısında tartışılır.)
İngiltere ile olan tek husumet Nato tarafından rakip olarak görülmesi.
Ruh hastası prense bak be.
Taliban, Sovyet işgaline karşı ortaya çıkan bir yapılanma. Amerika o dönem ne var ne yok ellerinde, veriyor bunlara. Tanıdık geldi ki? :)

Beslediğin örgüt elbet senin elini ısırır. Bkz. Pakistan-Taliban. 11 Eylül saldırılarına kadar açık açık desteklediği Taliban'ın Pakistan koluyla resmi olarak hala çatışma halindeler. Pek aktif bir durum yok tabi şu an.

Taliban, Sovyet işgaline karşı ortaya çıkan bir yapılanma. Amerika o dönem ne var ne yok ellerinde, veriyor bunlara. Tanıdık geldi ki? :)

Beslediğin örgüt elbet senin elini ısırır. Bkz. Pakistan-Taliban. 11 Eylül saldırılarına kadar açık açık desteklediği Taliban'ın Pakistan koluyla resmi olarak hala çatışma halindeler. Pek aktif bir durum yok tabi şu an.
İyi de Sovyetler 30 sene önce dağılmış. Wikipedi ne zaman kuruldu. Hiç mi güncellenmedi o bilgi?
Ayrıca Atilla Olgaç örneğin bence gayet yerinde bir örnekti. Hatta biraz düşünürsek savaş suçu olmasına rağmen Olgaç'ın olayı Prensinkinden daha masum bir olay bile diyebiliriz. Biz burda bunu ayaklanıyorsak Birleşik Krallık'ta o açıklamadan sonra yer yerinden oynamalıydı. Malum insan hakları konusunda bizden daha ahlaklılar ya.

İyi de Sovyetler 30 sene önce dağılmış. Wikipedi ne zaman kuruldu. Hiç mi güncellenmedi o bilgi?
Ayrıca Atilla Olgaç örneğin bence gayet yerinde bir örnekti. Hatta biraz düşünürsek savaş suçu olmasına rağmen Olgaç'ın olayı Prensinkinden daha masum bir olay bile diyebiliriz. Biz burda bunu ayaklanıyorsak Birleşik Krallık'ta o açıklamadan sonra yer yerinden oynamalıydı. Malum insan hakları konusunda bizden daha ahlaklılar ya.
Eğer ingilizce wikiden söz ediyorsan, orad, Daeş-Taliban çatışmalarında kısıtlı destek yazıyor.

Daeşe karşı, Afganistan'da yapılan operasyonlardan sözediyor.

Eğer ingilizce wikiden söz ediyorsan, orad, Daeş-Taliban çatışmalarında kısıtlı destek yazıyor.

Daeşe karşı, Afganistan'da yapılan operasyonlardan sözediyor.
Bu ne biçim iş ya. Koca İran'ın ordusunu terörist ordu ilan eder, sonra gider Daeşle mücadele deyip, terörle mücadale bahanesiyle işgal ettiği ülkenin ordusuna destek verir.
Bu herifler Afganistan'a niye girdi niye çıktı

Bu ne biçim iş ya. Koca İran'ın ordusunu terörist ordu ilan eder, sonra gider Daeşle mücadele deyip, terörle mücadale bahanesiyle işgal ettiği ülkenin ordusuna destek verir.
Bu herifler Afganistan'a niye girdi niye çıktı
https://www.acarindex.com/dosyalar/makale/acarindex-1423936197.pdf 10. sayfadan itibaren çok güzel açıklamış bence. PDFde yok ama ek olarak Afganistan baya yeraltı zenginliğine de sahip. https://edition.cnn.com/2021/08/18/business/afghanistan-lithium-rare-earths-mining/index.html

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık