Öyle bir şey olmaz.Adamlar 8 sezondur akgezen tehlikesinin altyapısının oluşturuyorlar.Dizinin açılışı bile akgezenler üzerineydi.Hal böyleyken kalkıpta tek savaşta akgezen işini kapatamazlar.Neden o zaman 8 sezondur akgezenleri hypeladın diye sorarlar adama.Kaldı ki 100 binleri bulan bir ordu,içinde devleri barındırıyor ve bu ordu ejderhaya da sahip.Tek savaşta bu ordu yenilip ondan sonra 20-30 bin kişilik Cersei ve saz arkadaşlarının üstüne gitmeleri fazlasıyla saçma ve hayal kırıklığı olur bence.Asıl malzeme akgezenler de çünkü.
Dünyanın en büyük ordusu+2 ejderha toplandı bu hypelanan tehlike için. O akgezenler ordusu büyürken bi yandan dany’nin ordusu ve ejderhaları da büyüdü. Bekleniyordu jon+dany’nin beraber NK’yi yenmesi.
Eğer NK’yi bi orduyla yeneceklerse hiç duymadığımız görmediğimiz krallıkların birleşmesi saçma olur bence. Elimizde dizinin başından beri büyümesine şahit olduğumuz ve dizide “dünyanın en büyük ordusu” denen bi ordu var. Bu ordu kazanamazsa NK bu orduyu da dirilttikten sonra dünya birleşse yine yenilmez zaten.
üçüncü bölüm direk savaşla başlıyor. Eğer bölümü cercei doldurmazsa 80 dakikalık bi savaş var yani. Winterfell düşse bile (muhtemelen düşecek) night king’in ölmesi yetiyor kazanılması için. Dördüncü bölümde bitebilir dedim bu yüzden.
Trailer’lardan birinde winterfell yıkılmış, etraf kanlı silahlarla dolu ama ceset yok. Yine trailer’larda jaimie “geri çekilin” diye bağırıyor ve heryer alevler içinde. Doğruluğundan emin değilim ama birisi arya’nın kaçtığı trailer’da karanlık biyeri fotoshopla aydınlatmış ve night king winterfell’in içinde arya’yı kovalıyormuş gibi görünüyor (valyrian bıçağı sokup kızdırdı mı adamı naptıysa artık bran’i bırakıp aryaya takmış herif

). Başka bi sahnede biri bran’i crypt’e doğru taşıyor. O ağaçlı bölge planı işe yaramıyor yani.
Yani ben de insanların yenilmelerini bekliyorum. Ama tüm sezonu da harcamazlar bence buna.
Ben şahsen NK’nin valyrian kılıcı (veya aryanın bıçağı) yiyip ölmemesini bekliyorum. Muhtemelen adamı nasıl öldüreceklerini bulamayacaklar ve bu yüzden uzayacak. Savaşı kaybedip NK’yi sonra öldürürler belki. Tek yol bu gözüküyor.
_____
Tyrion 2 sezondur boş bi karakter. Ama bu bölüm birçok kişi tyrion’ı affetmesi için konuştu dany’le. Ardından tyrion gecenin geri kalan kısmını bran’in macerasını dinleyerek geçirdi. Küçük bi ihtimal ama tyrion bi strateji düşünüp savaşın kaderini değiştirebilir bile. Veya bran sayesinde NK hakkında bişey çözebilir. Varys ve jaimie varken tyrion’ın son saatlerini bran’le geçirmesi bana garip geldi. Sebepsiz değildir.
_______
Daha cercei problemi var. Tyrion cidden wight olup NK’yle beraber gidip cercei’yi öldürürse komik olur ama tyrion veya jaimie’nin öldürmesi bekleniyor cadının falı yüzünden. Ordusuyla savaşılmasa da bişey yapılması lazım. Ölüler kazanırsa cercei euron’la beraber kaçar zaten. Problem çözülmez.
Dany ve jon arasındaki taht problemi de çözülmeli. Jon savaş ortasında “ben istemiyorum git sen otur o koltuğa” demezse veya dany ölürken “git benim için o koltuğu al zaten daha çok hakediyorsun” falan demezse bi bölümün büyük bi kısmı ayrılmalı bu konuya. Pek sanmasam da Dany+drogon vs jon+rheagal(adı yanlış kesin) olabilir. Düşman olacakmış gibi görünüyorlar.
Ben cercei’yi lannisterlar halleder ve taht kavgası jon ve dany arasında olur diye bekliyorum. Bu yüzden dördüncü bölümde NK probleminin bitmesini bekliyorum. Özellikle bronn eğer bi lannisterı cidden öldürürse (tyrion) jaimie bunu affetmez. NK’yi falan sallamaz gider alır intikamını.