Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

En Son Hangi Kitabı Okudunuz?

• Konbuyu başlatan Reversi
  • Başlangıç tarihi

Gündüz Vassaf-Cehenneme Övgü

Baştan sona korkunç bir genelleme tufanı, bağnaz denilebilecek bir bireycilikle beraber her yokuşun totalitarizm eleştirisine çıktığı bir kitap olmuş. Haliyle bu radikalizm kendiyle beraber aklı çevreleyen bir sis perdesi de getiriyor. Bu da argümanlarının altını harlarken de yalan yanlış beyanlardan geri durmamasına sebep olmuş. İddialarını kanıttan ve tarihsel bağlamdan azat etmiş. Bir sürü not aldım okurken. Bir noktadan sonra bıkkınlık verdi not alma işi.

Bu radikal bireycilik meselesine de girmek lazım. Çizgiyi o karanlık noktaya çektiğinizde, yani Stirner’dan tanıdığımız o birey* olmanın efsunlaşmış ceketini sırtınıza geçirdiğinizde neredeyse her şeyi totaliter ve bireyin karşıtı olarak değerlendirmeniz kaçınılmaz. Bu düşünce yapısıyla iletişim kurmak, bir şeyler alıp vermek de neredeyse imkansız.

K=Keko, G=Gündüz;

K: Nefes almak totaliter midir?
G: Tabiki kuzum.

K: Peki iletişim totaliter diyebilir miyiz?
G: Dememek için kör olmak lazım..

K: Peki cinsel olmayan sexs??
G: Maalesef, evet.

K: Kuşlar????
G: Hiç sormayacaksın sanmıştım, herhalde canım.

Gündüz Vassaf-Cehenneme Övgü

Baştan sona korkunç bir genelleme tufanı, bağnaz denilebilecek bir bireycilikle beraber her yokuşun totalitarizm eleştirisine çıktığı bir kitap olmuş. Haliyle bu radikalizm kendiyle beraber aklı çevreleyen bir sis perdesi de getiriyor. Bu da argümanlarının altını harlarken de yalan yanlış beyanlardan geri durmamasına sebep olmuş. İddialarını kanıttan ve tarihsel bağlamdan azat etmiş. Bir sürü not aldım okurken. Bir noktadan sonra bıkkınlık verdi not alma işi.

Bu radikal bireycilik meselesine de girmek lazım. Çizgiyi o karanlık noktaya çektiğinizde, yani Stirner’dan tanıdığımız o birey* olmanın efsunlaşmış ceketini sırtınıza geçirdiğinizde neredeyse her şeyi totaliter ve bireyin karşıtı olarak değerlendirmeniz kaçınılmaz. Bu düşünce yapısıyla iletişim kurmak, bir şeyler alıp vermek de neredeyse imkansız.

K=Keko, G=Gündüz;

K: Nefes almak totaliter midir?
G: Tabiki kuzum.

K: Peki iletişim totaliter diyebilir miyiz?
G: Dememek için kör olmak lazım..

K: Peki cinsel olmayan sexs??
G: Maalesef, evet.

K: Kuşlar????
G: Hiç sormayacaksın sanmıştım, herhalde canım.

Kırmızı Köşk'ün Esrarı - Pertev Şevket

Bu kitabın yazarına dair kimsenin elinde bir bilgi yok, yazarın cinsiyeti dışında hiçbir şey bilinmiyor. Eser Osmanlıcadan günümüz Türkçesine çevrilmiş, yayınevi tarafından yazara "Pertev Şevket" diye takma bir ad verilmiş. Bu kitabın Cumhuriyet ilân edildikten sonra yazılan ilk polisiye roman olduğu düşünülüyor. Kitaptaki olaylar genel olarak İstanbul ve İzmir'in varlıklı kesimlerinin ikâmet ettiği ve gezdiği yerlerde geçtiği için yazarın Osmanlı Dönemi'nde yaşamış varlıklı bir ailenin oğlu olduğunu düşündüm ben açıkçası, 1. Dünya Savaşı'ndan bir şekilde sağ çıkmayı başarıp bu kitabı kaleme almış. Buraya kadar her şey çok havalı görünüyor değil mi, şimdi kitabı gömmeye başlayabilirim.😄 Bu kitabı okumaya başlayan hiçbir insan, kurgudaki katili ve cinayetin sırrını çözemez, yaratılan bilmecenin bu kainatta çözülmesi gerçekten mümkün değil. Çünkü bu romanda hiç kimse olduğunu iddia ettiği kişi değil ve dahası, hiç kimse yaptığını iddia ettiği şeyi aslında yapmamış... Elinize kâğıt-kalem alıp cinayeti çözmeye çalışsanız da nafile, yazar bir süre sonra o kadar saçmalamış ki gizem çözüldüğünde bile okuru rahatlatmak yerine daha da sinirlendirmeyi başarıyor. Paragrafın başında yazdığım bilgilerden dolayı Kayıp Kitaplar Kütüphanesi’nde yer alan bu kitabı çok merak ederek sipariş etmiştim ama zaman ve para ayırıp okuduğunuza değecek bir kitap olduğunu düşünmüyorum.:)

Kumların Kadını - Kōbō Abe

Japonya’da böcek bilimci ve aynı zamanda öğretmen olarak görev yapan bir erkeğin ortadan kaybolmasıyla başlıyor olaylar. Romanın tamamı çölün ortasında bir kulübede hapsolan bu erkeğin gözünden anlatılıyor. Bir insanın başına böyle bir olay geliyorsa bundan en çok etkilenecek kişiler öncelikle en yakınları olur, değil mi? Bu noktada adamın hapsedildikten sonra yıllarca hayatını paylaştığı ve psikolojisinde derin yaralar açan karısını hiç düşünmemesi, hayatında öyle bir kadın hiç var olmamış gibi davranması gerçekten tuhaf olmuş; yazar bu konuyu bilinçli olarak mı atladı acaba, kitap bittikten sonra bile emin olamadım. Hapsedildikleri yerde elektrik yok, 60’lı yılların modern dünyasında kullanılan hiçbir şey yok, buna rağmen geceleri vuku bulan olayların hiçbirinde gökyüzünden bahsedilmemesini ciddi bir eksiklik olarak gördüm açıkçası. Ana karakter bir bilim insanı ve kaçış yolları ararken yıldızlardan faydalanması en doğal hareketlerden biri olurdu, çölde karanlıktayken gökyüzü görünmez mi oluyor? Esasen bir bilim insanı olan yazarın bunu düşünmemiş olması da şaşırtıcı, romanda yer verilen bazı detaylar o kadar iyi düşünülmüş ki, yazarın gizli bir sebepten ötürü bunları atlamış olabileceğinden bile şüphelendim. Kelimelerin yerleri değiştirilerek ya da farklı kelimeler kullanılarak zaman zaman aynı cümlelerin tekrar etmesi de fark ettiğim diğer bir konu. Tüm bu eleştirilerime rağmen bu kitabı tavsiye ederim, gerçek dışı bir kurgu içermesine rağmen bazı toplumların ve bireylerin başa çıkmak zorunda olduğu gerçekleri okura başarılı bir şekilde yansıtıyor. Özgürlük ve tutsaklık, kişisel haklar ve toplumsal sorumluluklar, şehir ve çöl... Abe’nin cidden akıcı bir anlatımı var. Bu kitabı aratınca çıkan birkaç inceleme yazısında, kitapta kapitalizm eleştirisi yapıldığı iddia ediliyordu bu arada. Onları ciddiye almadım, çünkü bu kitap esasen yazarın 13 yıllık sevdası olan komünizme vedası...

Güle Güle Kötü Kız - Temple Mathews

Geçen sene gerilim romanlarını tararken karşıma çıkmıştı, yenice okuma fırsatım oldu, gerilimden ziyade gençlik romanıymış meğer. Kitabın arka kapağındaki yazıda ana karakterin öldüğüyle ilgili spoilerı okuyunca sinirlenmiştim ama kitabın ilk 15 sayfasından sonra karakterin öldürülmüş olduğu zaten anlaşılıyor. Daha önce Beterböcek, 6. His, hatta Angel Beats! gibi eserlerde sıkça işlenen konulardan alıntı yapıldığını düşünüyorum. Ne yazık ki gerilim yaşatacak bir içeriği yok, sonradan kızın diğer karakterlerle giriştiği cinayet keşfi ve intikam davaları, romanı biraz ilgi çekici kılsa da genel olarak kitabı kurtarmaya yetmedi, tavsiye etmiyorum.

Sapiens .

Güzel kitap . 300 bin senelik bir zaman dilimini 400 sayfada basit bir şekilde anlatmaya çalıştığı için belli sıkıntılar olabilir ama yine de çok iyi bir zemine oturtmuş kitabı harari. Basitlik zekanın en yüksek seviyesidir .

Kara Keşiş - Anton Çehov

Bu öyküden çıkarılacak ders; insanın kendini çok büyük görmemesi ve uyku düzenini muhakkak koruması gerektiğidir.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık