Ben olayı teori sahibinden farklı yorumluyorum açıkçası. Bence ayda yaşayan uzay korsanları kutsal ejderleri temsil ediyor. Bu korsanların kutsal ejder olduğuna dair dikkatimi çeken 5-6 husus var:
1- Bunlar ayın sahipleri gibi takılıyor ve asil birer hava var üstlerinde. Birilerine emir veriyorlar ve kontrol bunlardaymış gibi lanse edilmiş kapak resminde:
2- Görünümleri:

Bire bir benzemiyorlar tabi ama iki kıyafetin tasarımı da benzer geldi bana.
3- Enel'le ilişkileri:
Bunlardan biri Enel'e saldırıyor.
Enel'in ''
ben Kami'yim'' diye dolaşması gerçekten tesadüf mü acaba ? Kutsal ejderler de yaşayan her şeyin kendilerinin refahı ve faydası için yaşadığına inanmıyor, bu dünyada kendilerinden başka kimse yokmuş gibi davranmıyor; kısacası kendilerini bu dünyanın ''Kami'si'' olarak görmüyorlar mı ? İki ''Kami'' arasındaki rekabetin bir yansıması olmasın bu ?

Enel, karşısındaki kutsal ejder de olsa kendisine kami diyen birini affeder mi ?

Ve gördüğümüz gibi de affetmemiş
Bu kamilik mücadelesi-rekabeti, Luffy'nin başka biri tarafından ''
ben korsanlar kralı olacam'' dediğinde verdiği kıskanç ve rekabetçi tepkiye benzemiyor mu ?
4- Ay'da gerçekleşen savaş!
Bir kutsal ejderin normal bir insan gördüğünde yapacağı ilk şey onu kölesi yapmak ya da öldürmektir. Kapaktaki uzay korsanının yaptığı ilk şey, aralarında savaş çıktığını ve bu savaşta mücadele ettiğini düşündüğüm birini öldürmek oluyor!
Bu minik askerin zamanında gerçekleşmiş olan savaşta mücadele eden bir toplumdan ya da ırktan olduğunun kanıtı ise yine zamanında ölen arkadaşları için üzülmesi. Üstelik bu arkadaşın, kafasındaki miğfer ve hemen yanı başındaki katanasından bir samuray olduğu anlaşılıyor:
Bilkalılar ve diğerlerinin arkadaş olduğunu gösteren en net iki kanıt ise bunlar:
Dikkat ederseniz birbirlerinden ayrıyken gözlerinde yaş olan insanlar;
Buradakilerin gözlerindekinin yaş değil de savaş makyajı, dövme ya da başka bir şey olmadığının kanıtı da bu kapak resmi:
Beraber iken gülen;
Biraz daha geniş bir açıdan değerlendirecek olursak...
Antik krallıkta yaşamış olan medeniyet ile bu medeniyetin dostu olan müttefikler, şu an kendine kutsal mal diyen ''mal topluluğu'' ile savaşmış

Aynı Prof. Clover'ın bahsettiği gibi antik krallığın fertleri olan Bilkalılar, gerçekten de teknolojide gelişmiş bir medeniyetmiş:
Epey etraflıca dizayn edilmiş bir tesiste, zaman yolculuğundakine benzer kapsüllere yerleştirilmiş askerler.. Sanki bunlar uyutulmuş ve diriltilmeyi bekliyorlar gibi hatta.
Bu resimde antik medeniyetin yaralarını müttefikler sarıyor. Dikkat ederseniz bir balık adam ve bir samuray Bilkalıyı onarıyor.
Bu resmi direkt olarak değil dolaylı olarak, biraz mecazi anlamda yorumladım ben. Wano arcında ya da başka bir yerde bulunacak bir yazıt sayesinde, antik krallığın bulunması noktasında faydalı bir bilgi edinilebilir diye düşündüm. Çünkü antik krallık bulunur ise burada Bilkalıların neler yaşadığına dair bir çok şey öğrenilir ve zamanında çektikleri acıların hesabının sorulması için harekete geçilebilir. Bu da bir nevi Bilkalıların yaralarının sarılması değil midir ?
Şimdilik bu kadar.
Not: Mesajı geri getiren kimse teşekkür ettim
Dünden beri hızlı resim sitesinde bir sıkıntı var resim yükleyemiyorum. Başka bir siteden yüklüyorum bu sefer de metin saçma sapan bir şekilde spoiler içine giriyor. Sıkıntı yaratan resimleri mecburen spoiler dışına aldım.