Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Bilgisayar Tavsiyesi (Genel Başlık)

Orada kaliteli sistem var mıdır ,araştırmam lazım. Bende biraz her parça kaliteli olsun takıntısı var .150 binden aşağıya toplayamıyorum :D
vatanbilgisayar, teknosa gibi yerler kendileri getirip satıyorlar ama hepsiburada, trendyol gibi siteler pazar yeri gibi, yani her türlü malzeme var. ucuz diye hepsiburada gibi yerlerdeki yanlış satıcılara güvenmek yerine, yorumları okuyarak, doğru satıcıdan aldığınız sürece sorun olmuyor. zaten teknolojik alet Türkiye'de biraz şans işi, şansına bir kez bozuk alet gönderilirse (vatan-hepsiburada farketmez) iade süreci inanılmaz sıkıntılı oluyor.

Orada kaliteli sistem var mıdır ,araştırmam lazım. Bende biraz her parça kaliteli olsun takıntısı var .150 binden aşağıya toplayamıyorum :D
Garip bir durum mu emin değilim ama hazır sistemler daha pahalı. Daha doğrusu istediğin sistemi hazır olarak almak daha pahalı. Genelde ekran kartı işlemci ana kart kaliteli olurken yan parçalar istediğin kalitede olmayabiliyor. Hoş şu an parça toplayarak almak da çok zor. Bir süredir ona uğraşıyorum ben de ve evet 150 yi buluyor nereden baksan

Garip bir durum mu emin değilim ama hazır sistemler daha pahalı. Daha doğrusu istediğin sistemi hazır olarak almak daha pahalı. Genelde ekran kartı işlemci ana kart kaliteli olurken yan parçalar istediğin kalitede olmayabiliyor. Hoş şu an parça toplayarak almak da çok zor. Bir süredir ona uğraşıyorum ben de ve evet 150 yi buluyor nereden baksan
5070Ti'ın ortamala fiyatı 48-55k arasında
AMD 9800 serisi bir işlemci alacaksan 30-35k
Anakart DDR 5 olacağı için orta segment almak lazım. Bunun için de 7-10k arası bir fiyat var.
Sıvı Soğutucu ürünlerin en ucuzu olmaya aday, 3-5k arası ideal bir soğutucu alınabiliyor.
kasa ve güç kaynağı için de 8-10k arası ayrılabilir. 1000w gold plus ve yeni sisteme uygun güç kaynakları diğer parçalara göre normal
Zurnanın zort dediği yer ram fiyatlarında patlıyor. 32 gb bir ramin fiyatı 20-25k arası değişiyor. Şirketler artık kişiselleri düşünmüyor.
bu arada ssd'yi unutmuşum 2 gb bir ssd alsanız onun da fiyatı 6-10 arası değişir.

Fiyatların min tutarına göre toplasanız 122k tl tutuyor. Bunlara daha Monitör, Klavye, Mouse ve kulaklık dahil edilmemiştir. 5070Ti kullanıyorsan en az 2k bir monitör şart Oled kullanmak istersen onun da fiyatı 20k dan başlar (tahmini) klavye ve mouse da mekanik vs. olacaksa onlarında toplam tutarı 10k olur gibi.

Üniversite yıllarında bir laptop heyecanım olmuştu o zamanlar masaüstü bilgisayarı bayağı eskiydi. Laptop alınca da tüm işimi ona yönlendirmiştim ama pişman olmuş ve tekrar masaüstüne geri dönüş yapmıştım. Bu dönemde mesela bir bilgisayar toplasam ve oynayacağım oyunlar üst segment değilse 50-70k bandında bir laptop alır. Üzerine de PS 5 çakardım :D

5070Ti'ın ortamala fiyatı 48-55k arasında
AMD 9800 serisi bir işlemci alacaksan 30-35k
Anakart DDR 5 olacağı için orta segment almak lazım. Bunun için de 7-10k arası bir fiyat var.
Sıvı Soğutucu ürünlerin en ucuzu olmaya aday, 3-5k arası ideal bir soğutucu alınabiliyor.
kasa ve güç kaynağı için de 8-10k arası ayrılabilir. 1000w gold plus ve yeni sisteme uygun güç kaynakları diğer parçalara göre normal
Zurnanın zort dediği yer ram fiyatlarında patlıyor. 32 gb bir ramin fiyatı 20-25k arası değişiyor. Şirketler artık kişiselleri düşünmüyor.
bu arada ssd'yi unutmuşum 2 gb bir ssd alsanız onun da fiyatı 6-10 arası değişir.

Fiyatların min tutarına göre toplasanız 122k tl tutuyor. Bunlara daha Monitör, Klavye, Mouse ve kulaklık dahil edilmemiştir. 5070Ti kullanıyorsan en az 2k bir monitör şart Oled kullanmak istersen onun da fiyatı 20k dan başlar (tahmini) klavye ve mouse da mekanik vs. olacaksa onlarında toplam tutarı 10k olur gibi.

Üniversite yıllarında bir laptop heyecanım olmuştu o zamanlar masaüstü bilgisayarı bayağı eskiydi. Laptop alınca da tüm işimi ona yönlendirmiştim ama pişman olmuş ve tekrar masaüstüne geri dönüş yapmıştım. Bu dönemde mesela bir bilgisayar toplasam ve oynayacağım oyunlar üst segment değilse 50-70k bandında bir laptop alır. Üzerine de PS 5 çakardım :D
Ssd hariç 125 tutmuş benim. O da 12 civarına falan denk gelecek. Bu işin durup dururken bir de vade farkı meselesi çıkıyor. İncehesapta adam indirim yapmış üç aya vade farksız demiş. Kim alacak 3 ay vadeyle pc yi. Ekran kartı elliye düşüyor mesela altı ay vade farkı yapınca Amazon fiyatına geliyor. Değişen bir şey yok yani. Düşük fiyatlı üründe artısı oluyor ya da elinde hazır parası olan adama.

İşlemci evet ultra 9 31 lira falandı birsz araştırınca çok da gereği olmadığını gördüm günlük kullanımda. Daha doğrusu aradaki on beş bin lira fark gözüme çok geldi. Fark bu kadar olmasa yine de alırdım 9 u ama ultra core 7 aldım yarı fiyatına. Ram konusu insanı zaten deli ediyor. Yazın aldığım ddr4 CL 36 corsair 32 gb bile 3 binden altıya çıkmış. Diğerleri de çarpı iki olsa bu durum gerçekleşiyor işte.

Mevcut durumda ps daha mantıklı ama benim kendi adıma pc ile geçirdiğim vakit çok o yüzden ps işine girmedim ama biri full oyun derdindeyse ps çok çok daha mantıklı. Hoş ona da eşşek gibi zam yapacakları garanti.

Ben ekran işine girmedim bu arada masada kullanmadığım için. 4k 60 hz tv var onunla idare ediyorum hala işimi de görüyor şimdilik :D

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık