5070Ti'ın ortamala fiyatı 48-55k arasında
AMD 9800 serisi bir işlemci alacaksan 30-35k
Anakart DDR 5 olacağı için orta segment almak lazım. Bunun için de 7-10k arası bir fiyat var.
Sıvı Soğutucu ürünlerin en ucuzu olmaya aday, 3-5k arası ideal bir soğutucu alınabiliyor.
kasa ve güç kaynağı için de 8-10k arası ayrılabilir. 1000w gold plus ve yeni sisteme uygun güç kaynakları diğer parçalara göre normal
Zurnanın zort dediği yer ram fiyatlarında patlıyor. 32 gb bir ramin fiyatı 20-25k arası değişiyor. Şirketler artık kişiselleri düşünmüyor.
bu arada ssd'yi unutmuşum 2 gb bir ssd alsanız onun da fiyatı 6-10 arası değişir.
Fiyatların min tutarına göre toplasanız 122k tl tutuyor. Bunlara daha Monitör, Klavye, Mouse ve kulaklık dahil edilmemiştir. 5070Ti kullanıyorsan en az 2k bir monitör şart Oled kullanmak istersen onun da fiyatı 20k dan başlar (tahmini) klavye ve mouse da mekanik vs. olacaksa onlarında toplam tutarı 10k olur gibi.
Üniversite yıllarında bir laptop heyecanım olmuştu o zamanlar masaüstü bilgisayarı bayağı eskiydi. Laptop alınca da tüm işimi ona yönlendirmiştim ama pişman olmuş ve tekrar masaüstüne geri dönüş yapmıştım. Bu dönemde mesela bir bilgisayar toplasam ve oynayacağım oyunlar üst segment değilse 50-70k bandında bir laptop alır. Üzerine de PS 5 çakardım