Bence Berserk'in tutukluğu ve hikaye sorunu Miura'nın ölümünden bağımsız, zaten Miura yaşarken de çok ciddi bir ton ve tutum değişikliği var ve sonlara doğru bayatlar bir hali vardı. Erken ölüm tuz biber oldu sadece.
Miura'nın son dönemlerinde manganın tonunda bariz bir yumuşama/açılma hissetmiştim.Bence Berserk'in tutukluğu ve hikaye sorunu Miura'nın ölümünden bağımsız, zaten Miura yaşarken de çok ciddi bir ton ve tutum değişikliği var ve sonlara doğru bayatlar bir hali vardı. Erken ölüm tuz biber oldu sadece.
Bu yumuşama hissiyatı bana daha çok grif den dolayı geldi. Ondan önce malum her yer karanlık cenevar dolu, ne zaman modunu değiştirdi ışığa girdi ülkeyi kurdu her yer açıldı. Cenevarları da bir nevi himayesine aldı, girmeyenleri öldürdü falan. Miura-sensei bence hikayeyi yumuşatmadı şeklini değiştirdi. Karanlık 1 yere toplandı çünkü. Tabi rahmetli ne yola sokardı bilememek üzücü taraf...Miura'nın son dönemlerinde manganın tonunda bariz bir yumuşama/açılma hissetmiştim.
Söylemesinin manası yoktu.Flora neden bu kadar çok bilgi sakladı?
Yer aldı zaten. Griffith yeniden doğarak dünyayı değiştirmiş oldu. Yumurta'nın da isteği buydu.Perfect World Behelit bu hikayenin neresinde yer alacak?
Denedi. Yumurtanın peşindeydi sürekli. Luca ve sonrasında Zodd'la karşılaşması yüzünden başaramadı. Casuality'le alakalı bir durum. Luca'yı kurtarmayı seçmese, belki Yumurta'yı öldürecekti. Bilemiyoruz.Skull Knight, Femto yeniden doğduğunda neden müdahale etmedi? Griffith’in yükselişini engelleyebilir miydi, yoksa bu da kaderin bir parçası mıydı?
Öyle bir şey yok. Guts ve Skull Knight benzer durumları yaşasa da aynı sonucu elde etmeyecekler. Flora bunu daha iyi açıklıyor:Berserk dünyası zaman döngüsünde mi kilitli? Guts, Skull Knight olursa, bu kader zinciri nasıl kırılacak?
Evet, yarıyor. Kader tanrı tarafından tayin edilse bile onu kucaklayıp, kucaklamamak insanın elinde.
- Guts’ın “kendi iradesiyle” savaşması, gerçekten işe yarıyor mu? Kaderin zincirlerini kırmak mümkün mü, yoksa her özgürlük bir yanılsama mı?
Griffith ile alakalı ve Berserk'te kaderin ve tarihin nasıl manipüle edildiğiyle alakalı harika bir anekdot vermek istiyorum bu güzel yazına hitaben.Grifith yeni Gaiseric olma peşinde. Tek imparatorluğu kuracak.. Çarlotte de Gaiseric'in soyundan geliyor. Meşru bir kral olarak her şeyin üzerinde duracak. Tabi Gats'a göre bu sadece bir basamak ama ötesi zaten öteki boyuta geçen meseleler. Orada da Void var.
Void hikayenin asıl kahramanı, kötüsü, yazarı, yönetmeni... Her şeyin altındaki adam bu. Void ile Gaiseric arasında her ne geçtiyse sonunda Void el oldu. Hatta Kötülük İdea'sı ile temas kurup ilk el oldu. Reyiz davasında haklıdır bence. Gaiseric istilacı bir tipleme, ipin ucunu kaçırmıştır. Flora ile asıl kötü bunlar olabilir. Gördüğüm en ilginç fikir eskiden tüm dünyaların birleşik olması. Void eskiyi geri getirme peşindeyse ilk adımı tamam gibi,. Griffith sadece bir kukla.
Tabi Miura buraları miras bırakmıştır. Void'in asıl amacı nedir, çok muallak yine de. Ana hatlarda sorun olacağını sanmam ama detaylar arada kaynayacak. Pek çok soru cevapsız kalacak. Son bölümlerde rastgele büyü kullanılıyor. Deniz olmayan ülkede liman kenti kuruluyor. Havari'ye pıçak atıyorlar. İşin arka planı güzel ama gidişat kötü. Daha çok mesele var ama üzerine kafa yormak gerek, yeniden okuma gerek. Çok hevesim kalmadı, OnePiece takip eder gibi Berserk takip ediyorum artık.
Dediklerin oldukça güzel cevaplar fakat yine de konu açılmışken birkaç şey paylaşmak istiyorum; hem dediklerine hem de sorulara dair.@kennyscapula Bir çoğu açıklanıyor aslında. Hemen aklımda olan bazılarını cevaplıyorum.
Söylemesinin manası yoktu.
Yer aldı zaten. Griffith yeniden doğarak dünyayı değiştirmiş oldu. Yumurta'nın da isteği buydu.
Denedi. Yumurtanın peşindeydi sürekli. Luca ve sonrasında Zodd'la karşılaşması yüzünden başaramadı. Casuality'le alakalı bir durum. Luca'yı kurtarmayı seçmese, belki Yumurta'yı öldürecekti. Bilemiyoruz.
![]()
Öyle bir şey yok. Guts ve Skull Knight benzer durumları yaşasa da aynı sonucu elde etmeyecekler. Flora bunu daha iyi açıklıyor:
![]()
Evet, yarıyor. Kader tanrı tarafından tayin edilse bile onu kucaklayıp, kucaklamamak insanın elinde.
![]()