Luffy olayı şu haki ve meyve konusunda kafamı kurcalıyordu. Onuda oturttuk sayende. Sağolasın. Mantığıma yatmasa tamam demezdim bil.Hocam kalın yazılı olan şeyi şöyle açıklıyorum: One piece dünyasında lastik "fiziksel" ataklara karsı bir sınırla yaratılmış. Bu yuzden Lucci de Luffy den kan çıkarabilmiştir. Ha diyosan ki luffy e yapılacak hakili bir fiziksel atakın farkı ne olur? Saldıran kişinin saf gücüne hakisinin gücünü eklersin, oluşan güç luffy nin fiziksel saldıralara karsı olan dayanıklılıgından fazlaysa, ağzından kan çıkar.

En azından hakinin Logialar üzerinde nasıl çalıştığı konusunu açıklığa kavuşturalım. Ben haki(irade gücümle) ile kendi istemiyle vücudunu element haline dönüştürmüş kişiyi element halinden çıkartarak normal vücuduna dönmesini sağlıyorum. Bu sayede kişinin iradesi ile meyve gücüne kullanmasını engelleyerek onu esas bedenine dönüştüyor ve orada vurabiliyorum. Mantıklımıdır?
Yanlız Buggy'nin bir sınırı varmıdır?Ki vardır. Ve bu paramecia mantığına göre bu sınırı geçen adam Buggy'i keser. Haki'e de gerek yok.