Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 783: Yolumun Üzerinde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yine sağdan soldan bakarak çevirmeye çalıştım.Kelimemiz shuufuku sagyou.Sözlükte bulamadım kelimeyi netten baktım. shuufuku yenileme tamir anlamı onarım anlamı var.sagyou iş operasyon manasındaymış.Onarım var gibi duruyor.

Stream ın çeviri neyinize yetmiyor? Sanki çok fark varmış gibi kelimelerle oynayıp olayı kafanızdaki gibi lanse etmeye çalışıyorsunuz. Oda sizin istediğiniz veya düşlediğiniz gibi çizmiyor diye üzülmeyin bu kadar. Elinizdekiyle idare etmeyi, kanaati tecrübe edinin bence. :(

Alpamis

Stream ın çeviri neyinize yetmiyor? Sanki çok fark varmış gibi kelimelerle oynayıp olayı kafanızdaki gibi lanse etmeye çalışıyorsunuz. Oda sizin istediğiniz veya düşlediğiniz gibi çizmiyor diye üzülmeyin bu kadar. Elinizdekiyle idare etmeyi, kanaati tecrübe edinin bence. :(
Hocam sen gidipte Dof'un Luffy'e güçten baya düştün dediği yere yolun yarısındayım dersen bu anlamı baya değiştirir. Ha bana göre bir kalıp olara bunu orda yine o manay gelecek şekilde kullanmış olsa bile farklı yorumlanmaya da müsait kılıyor. Ya da sen yumruklarında güç eksik denilen yere beni gıdıklamıyor bile dedirtirsen anlam yine acayip abartılmış olur.

Ya da ortada iki zıt durum oluşmaması için yani Law'ın ağzından çıkan organların iz bırakmadan yok olması ama Dof'un organları sarıp dikmesi gibi iki alakasız şeyde mantık aramak istiyorsan Tensei'nin kurduğu gibi bir bağlantının olması lazım. Çeviri önemli bence. Özellikle orjinalden çeviri de.

Hocam sen gidipte Dof'un Luffy'e güçten baya düştün dediği yere yolun yarısındayım dersen bu anlamı baya değiştirir. Ha bana göre bir kalıp olara bunu orda yine o manay gelecek şekilde kullanmış olsa bile farklı yorumlanmaya da müsait kılıyor. Ya da sen yumruklarında güç eksik denilen yere beni gıdıklamıyor bile dedirtirsen anlam yine acayip abartılmış olur.
Ya adamlar sen de aynı durumdasını çevirmemişler.Sen güçten düştün demişler.Sen de deseler iş değişecek.Kasti mi yapıyorlar nedir.

İşte işine geldiği gibi kullanırsa millet böyle olur. Çok zorlayıp bişi çıkarmak yerine Doffy'nin ne demek istediğine odaklanınca çok da mesele kalmıyor. Gel gör ki fanlar sağ olsun, karakter çamur yemesin diye kelimeleri dansöz yapıyorlar. :(

Alpamis

İşte işine geldiği gibi kullanırsa millet böyle olur. Çok zorlayıp bişi çıkarmak yerine Doffy'nin ne demek istediğine odaklanınca çok da mesele kalmıyor. Gel gör ki fanlar sağ olsun, karakter çamur yemesin diye kelimeleri dansöz yapıyorlar. :(
Ben Luffy fanıyım ama Oda'nın yazdığı şeyi okumak istiyorum. Adamlar resmen oynamışlar ustaca. Dahaden her şey belli değil ama anlaşılıyor. O durumda ne demek istenildiği.

Ben de tam anlaştığımızı düşünmüştüm oysa ki.:D
Cümlelerini tam tamına iki defa okuyorum anlamak için. Bence nokta ve virgül koyulacak yerlere biraz daha dikkat et. :S
Ayrıca Doffy köteği yicek diye bütün bu kıvırmalar, bir Luffy fanı olarak bunları farketmiş olmalıydın. :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık