Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 733 Bölüm Yorumları / 734 Ön Görüş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kral haki karşıdakini yıldırmaya ve bastırmaya yarar.
Eğer kralın iradesi karşıdakinden öteyse onu bastırabilir , meyve yeteneğini azaltabilirsin, misal Shanks kralın hakisiyle marinefordda magmayı bastırdı bir kılıçla.

Bu sayede Dof Shanks'ı kontrol edemez, Hancock iradesiyle diz çöktüremez, vb yetenekler işlemez.
Kralın yeteneği rakibi bastırmaya ve onun üzerinde kendini baskın olarak göstermeye yarar.Meyve yeteneği varsa onu bastırabilir etkisini azaltabilirsin.

Aklımdaki olayı bu.

Şurası olmamış hacı adam bildiğin düz yumrukla imza saldırısını hatta kafasını yamultuyor.
asık atmıs dedim,adamın ününü garp duymus ve kendine rakip olarak görmüş hatta ciddiye almıs 8 tane dag parcalayıp antreman yapıp gelmiş.o yüzden bana söz düsmez,mangakanın tasviri bu,adam efsanevi bir korsan ve garpla asık atmıs,ha cok kötü yenilmiş garpa, ama bu haki seviyesinin kötü oldugunu göstermez, sadece garpın ne denli bir hayvan oldugunu gösterir. :good:

Eğer kralın iradesi karşıdakinden öteyse onu bastırabilir , meyve yeteneğini azaltabilirsin, misal Shanks kralın hakisiyle marinefordda magmayı bastırdı bir kılıçla.

Bu sayede Dof Shanks'ı kontrol edemez, Hancock iradesiyle diz çöktüremez, vb yetenekler işlemez.
Kralın yeteneği rakibi bastırmaya ve onun üzerinde kendini baskın olarak göstermeye yarar.Meyve yeteneği varsa onu bastırabilir etkisini azaltabilirsin.

Aklımdaki olayı bu.
bu olay zaten var irade meselesi yani,herkez kalbinin temizligine baglıyor ama e.oda luffyi defalarca gösterdi,adam wbyle cekinmeden konusabiliyor,hancocku sallamıyor.iradesi o kadar güclüki etkisi altına alabilecek bir sey yok.

ama mesela dofun shanksı kontrol etmesi,bu busoshoku sorumlulugunda.shanks vucuduna busoshoku verdi,dof haki bilmiyorsa hiç bir halt yapamaz. cünkü iplerin degdigi yerdeki, kontrolü veren seytan meyvesi gücü iptal olucak.ancak dofun hakisi shanksın busoshokusundan fazla olucakki işe yarasın.o yüzdende jozuyu mesela sadece durdurabildi fazlasını yapamadı bence.

magmada aynı sey,ha amirallerin depremi durdurması, ha shanksın magmayı durdurması,hatta shanks kendini busoshoku yüklü kılıcla garantiye aldı.

ordaki houshoku emaresi hakisinin büyüklügünden,biz buna iman gücü deriz, bakarsınki adamda farklı bir maneviyat var, ruhu seni eziyor,derki savas bitti tmm abi dersin :D

İyi ayrıntı .Pyromask"ın çıkardığı duman milleti bayıltmış olabilir.Gerçi kendide bayılmış.

Arenadakiler dumandan bayılsalardı, bu işi yapanın hızı övülmezdi. Bu nedenle kazananın Damask olma ihtimali yok. :)

Aklımdaki olayı bu.
H. Haki dediğimiz tekniğin orjinali, Rurouni Kenshin serisindeki Udou JİN-E'nin kullandığı, bir korkutma sanatı olan shin no ıpoou tekniğidir. Şu resimlere bakarsanız anlarsınız;
http://www.v-teamoku.com/Rurouni_Kenshin/010/8
http://www.v-teamoku.com/Rurouni_Kenshin/010/9
http://www.v-teamoku.com/Rurouni_Kenshin/010/11
Jin-e, ki'sini yoğunlaştırıp gözlerinden salarak daha düşük ki'si olan karakterleri kıpırdayamaz hale getirir, tekniğin nihai versiyonunda ise Jin-e rakibinin ki'sini öyle bir ezer ki onun soluk almasını önler ve bu şekilde rakibini öldürür.

One Piece serisindeki H. Haki ise shin no ipoou kadar efektif değildir. Şu ana kadar sadece çöpleri bayılttığını, diğerlerini ise terlettiğini gördük. Bunun dışında ifade ettiğin gibi bir meyve kullanımını azaltma olayı gösterilmedi. Magmadan kaçınma hali B.Hakinin tezahürü idi. H. Haki, şu ana kadar 1 vs 1'de hiçbir işe yaramayan bir tekniktir diyebilirim şahsen. Ancak topyekün savaşlarda çöpleri bayıltıp zaman kazanmaya yarayabilir. Bunun dışında havaya hükmetme gücünün dayanağı olan Edd War ise muallak durumda bulunuyor. Eğer Dragon o gemide değilse ve Roger & Rayleigh kombo yapıp H. Haki ile fırtına oluşturmuşsa yine 1 vs 1'de işlevsiz olmakla beraber topyekün savaşta biraz daha işlev kazanabilir.

Arenadakiler dumandan bayılsalardı, bu işi yapanın hızı övülmezdi. Bu nedenle kazananın Damask olma ihtimali yok. :)
Neden ihtimal dışı olsun? Dövüş başından bu yana o gaz havaya salınıyordur ve etkisini bir anda göstermiştir. Sunucu da biri hızlıca yaptı sanmıştır.
Dövüş sonunda da biri ayağa kalkıyor. Bu kalkan Damask olabilir. Bir anlığına kendisi de etkilenmiştir fakat maskesinden dolayı yırtmıştır.
Kesin odur demiyorum ama kesin o değildir de demiyorum.

reiper @

düsünmeyin üzerine cok, cidden bir sınır parametresi. bakın acın marinefordu luffy houshoku saldıktan sonraki yorumları okuyun. adamlar çöpleri bayıltabilmesinden etkilenmiyorlar.adamın içinde böyle haki gücü olmasından etkileniyorlar.bellamy buna devasa diyor işte.kör amiral gördüde neden öyle cümle kurdu sanıyorsunuz ?

yoksa akainu,aokiji,yada kizaruya ne yapabilir houshoku ?

iki yorum cok dikkat cekici orada; birincisi akainu diyorki bilincsiz yaptı anlasılan.yani hakisi devasa ama kontrol edemiyor,kontrol nasıl ? houshokunun egitimi yok,ama diger 2 türün var.yani bu madeni işlemeden hemen indirelim...aynısını hancockun kardesleride söyledi korkma dedi ,hakisi ne kadar devasa olsada,kullanmayı bilmiyor,asagı yukarı buydu anlam.

ardındada doberman nihayete erdirdi tartısmayı,iradesi zayıf olanlar cekilin,bu adam ileride cok büyük bir düsman olucak.yani kısaca houshokusu var zayıfları bayıltır,güclülerse bu adamın kacmasına izin vermeyin bu hakiyi işlerse agzımıza....... :D ki 1,5 yılda rayleighin bildigi herseyi ögrenip, 6 ayda kafasına göre egitti kendini bu cocuk :good:

houshokuyla yan yana gelen bir kac yerde; haki büyüklügüne ve potansiyele vurgu var.işlenmemiş rezerv gibi düsün.

kenshinde olay farklıydı,direk öldüren boyutu vardı.ama temelde aynı seydi ruhun etkisi.yinede kılıc sanatı mangası oldugu için ayırırım.

aslında hep diyorum bleachteki reiatsu,narutodaki chakra,one pieceteki haki aynı sey.db deki kinin uyarlanmıs halleri....haki fazlaysa übersin,reiatsun fazlaysa übersin,chakran fazlaysa übersin.ki fazlaysa gezegen bile yokedersin. ;)

hashiramanın chakrasını salıp binayı catlatması,zarakinin reiatsusunu salıp ganju ve hanatoruyu kendinden gecirmesinin vede one pieceteki houshoku kullanıcıların haki salmasının temelde hiç farkı yok.

bardak dolmassa tasmaz,bardagın dibindeki su kadar hakisi olan adam nasıl etrafa salıcak ?

Neden ihtimal dışı olsun? Dövüş başından bu yana o gaz havaya salınıyordur ve etkisini bir anda göstermiştir. Sunucu da biri hızlıca yaptı sanmıştır.
Dövüş sonunda da biri ayağa kalkıyor. Bu kalkan Damask olabilir. Bir anlığına kendisi de etkilenmiştir fakat maskesinden dolayı yırtmıştır.
Kesin odur demiyorum ama kesin o değildir de demiyorum.
Adamın mahlası, yangın çıkarma hastası gibi bir şey Yusuf, yani bu adamın gaz salma yeteneği varsa bile uyku gazı yerine patlayıcı bir gaz salması gerekir. Sunucu ise herkesin bayıldığını söylüyor, Sabo çok hızlıydı diyor, Barto ise ben bir şey görmedim deyince Sabo bunu daha önceden duymuştum diyor. Bir patlamanın anlık olması zaten herkesin bildiği bir şeydir, Gastanette, Gastille gibi. O yüzden belli ki bu gazla değil, yetenekle ilgili bir şey ve mahlası yangın çıkarma hastası olan adamın yapamayacağı bir şey. Bence Damask değil o kişi, ancak mangakanın burada bıraktığı bir açık söz konusu. Yani yangın çıkarma hastası lakablı Damask nasıl dövüşebilir? Kılıcı yok, silahı yok vs. Gaz salıp patlatıyor mu bu adam, burada bir açık söz konusu, dövüşü gösterilmedi sonuçta. Mangaka eğer buna dayanarak o kişi Damask derse ifade ettiğim gibi kulpunu bulamaz. Hem adamda gaz maskesi de var, ne yaparsa yapsın etkilenmemesi lazım gazdan. Lakabı pyromaniac olmasa, Salamander Hanzö çakması der kulpunu yaratırdım mesela. Ağzından zehirli gaz falan salıyor, uyutuyor milleti derdik ama adamın lakabı yangın çıkarma hastası. :D

Ben arena dışından birinin saldırdığını düşünüyorum.
Bölümü tekrar inceledimde.Dediğin gibi dışarıdan bir müdahele olmuş olabilir.Ve anlaşılan sahnedeki herkes yıkılmış.

http://readms.com/r/one_piece/733/2198/19 Şu sahnedeki asker-san'ın söylediklerinden sonra kalkmayı deneyen kişinin de ben Rebecca olduğunu düşünüyorum.

Dışarıdan müdahele eden kişi de Burgess olabilir.
http://www.mangareader.net/one-piece/704/19 Burada anlatıcı bir anda bittiğini söylüyor dövüşün.

Peki neden burgess müdahele etmiş olabilir dersek beklemekten canı sıkılmış olabilir.

Bölümü tekrar inceledimde.Dediğin gibi dışarıdan bir müdahele olmuş olabilir.Ve anlaşılan sahnedeki herkes yıkılmış.

http://readms.com/r/one_piece/733/2198/19 Şu sahnedeki asker-san'ın söylediklerinden sonra kalkmayı deneyen kişinin de ben Rebecca olduğunu düşünüyorum.

Dışarıdan müdahele eden kişi de Burgess olabilir.
http://www.mangareader.net/one-piece/704/19 Burada anlatıcı bir anda bittiğini söylüyor dövüşün.

Peki neden burgess müdahele etmiş olabilir dersek beklemekten canı sıkılmış olabilir.
Koca Ana ve Kaido tehlikesini haber alıp, bir an önce olaya son vermek istemiştir. Yoksa kim, nasıl bir saldırı yapıp, kendini de yener ki?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık